Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 4 април 2015 г.

Кратка, но съдържателна дискусия с глутница бесни комуноиди

Тази сутрин най-напред попадам на публикация (в блога на г-н Иво Инджев, виж: Как руският орденоносец академик Георги Марков обърна палачинката в московска по(л)за), която ме впечатлява така, че стигам до статия на Евгений Дайнов (виж: Историци), а в крайна сметка стигам дотам, че да препубликувам и двата текста в блога си, та да стигнат до до колкото се може повече читатели (виж: Изобличаването в безочие на един рублофилски лъжльо, представящ се за "историк") - защото наистина е много грозно да се лъже тъй откровено, и то от хора, представящи се за "учени", "за историци", за "академици", с извинение! Истината е нещо, което трябва да бъде почитано от всички, но особено от тия, които се представят за учени, но ето, оказва се, у нас е съвсем обичайно да се лъже безочливо и от "учени"; понеже изследвам явлението нездравомислие (да се лъже е една най-разпространена негова форма), ето, попадам мигновено със ставането и със включването на компютъра на красноречив пример за едно наистина историческо лъжете от страна на въпросния "историк"; и ето, възниква въпроса: а защо такива хора лъжат чак толкова безочливо, нима са неинформирани, не знаят истината, нима просто обичат да лъжат, един вид душите им са опорочени дотам, че не могат да живеят ако не лъжат? Да, каква е причината толкова много да се лъже?
  • Boris Tanusheff и Stephan E. Nikolov харесват това.
  • Ангел Грънчаров Таваришч Kanev, цитираната от Вас другарка, която се мъчи да влезе в диалог с И.Инджев, очевидно е психично болна - или, ако това не е така, чисто и просто е платена с руски пари кагебистка интернетна пропагандистка. Вие лично сам припечелвате ли нещичко по тази линия?
  • Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
    Ее... ееее г-н Грънчаров стига с тези пари вече, не че аз имам много, но вие само за пари говорите, толкова ли ви вълнуват парите? Някои хора не са сребролюбци, а изразяват единствено вижданията и убежденията си.Имаше такава песен : Не всичко е пари приятелю!
  • Ангел Грънчаров Моля, моля: не сте чак такива глупаци за да действате на основата само на "идеални подбуди"; позволете ни да разбираме от човешка психология.  Щом не сте идиоти, значи действа паричният фактор; ако искате да ви признаем за идиоти, пажалуйста, но ето, аз твърдя, че чак такива глупаци или идиоти не сте, ерго, тук играят пари, и то доста хубави. Думата рубладжия нали Ви е известна? А думата рублофил тоже ви е известна, нали? 
  • Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
    Признавайте, признавайте каквото искате г-н Грънчаров, даже нови глупаци и идиоти провъзгласете, това си е ваше право, но с тоталитарните методи на когото и да било, без значение на това как той нарича себе си, демократ, комунист, социалист, либерал, националист, поне от мен примиряване не очаквайте. Между другото, така и досега не мога да разбера дали считате себе си за демократ, защото човек може да се къса от критикуване на това и онова, без да е демократ, нали?
  • Ангел Грънчаров Демократ съм, другарю комуноид-рублофил, а думата "демократ" в устата на комунисто-рублофилистичен комуноид е същинско кощунство...
  • Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
    Аха, щом така се държат демократите с останалите хора, тогава не искам да бъда демократ като вас, защото трябва да умра от срам, а аз искам още малко да поживея..
  • Ангел Грънчаров Демократите разсъждаваме така, другарю Канев, щото тия истини трябва да ви ги кажем, пък Вие, за да не умрете от гледката на проклетата и непоносима за вас демокрация, можете да идете да поживеете в путинска Русия или в Северна Корея, та да си поживеете на рахат 
  • Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
    Не, точно вие не казвате, вие нареждате, обвинявате, назовавате с подбрани от вас обидни измислици, което, доколкото знам, не е съвместимо с демокрацията. При нея всеки има право да изразява своите възгледи, без да бъде подлаган на каквито и било действия от несподелящите вижданията му. Всичко различно от това, всяко ограничение на информацията и свободата на словото е недемократично, т.е. тоталитарно или не съм прав.
  • Ангел Грънчаров Просто чувствителността и съзнанието (възприятието) Ви са извратени, другарю Канев, затова всичко възприемате наопаки на действителното... проблемът Ви е там...
  • Ангел Грънчаров А думата "демокрация", казах, в уста като Вашите, е кощунство. Вие, предполагам, приемате другаря Путин за "образцов демократ", така ли? 
  • Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
    Вярвам, че никой истински демократ няма да слага собствените си думи и мисли в устата и главата на други хора и на тази база да си позволява да ги оценява, защото на практика той по този начин оценява себе си. Имам усещането, че обичате да се заяждате и да наказвате словесно събеседниците си, за какво и на вас не ви е ясно.
  • Ангел Грънчаров Ясно ми е за какво: уча ги на демокрация; тази ми е професията, клети ми другарю Канев, поклоннико на Путин. Що Ви е неудобно да си признаете, че боготворите руския диктатор?
  • Elena Dicheva · 4 общи приятели
    Ех, клети ми другарю Кънев  , ще Ви бая, от разстояние  , да не Ви застига феноменът АИГ. Но ако Ви е застигнал, както подозирам  , просто му теглете една...
  • Ангел Грънчаров Между другото таваришч Дичева, дето се изразява така изискано, е директорка на някаква софийска гимназия  Това ако не е лакмус за катастрофалното положение на българското образование - сполай му кажи!
  • Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
    Те демократите насила ли ги правят работите, т.е. ученето на демокрация на заблудените и прости душици, та г-н Грънчаров се пънете да внушавате на хората вашите критерии за демокрация? Или като католическата църква с индианците в Южна Америка - божиетослово с огън и меч. И ако не искат хората да приемат вашата тоталитарна демократичност, тогава какво, ще бъдат наречени глупави и невъзприемчиви путиноиди и бичувани като непригодни, примитивни и низши, така ли? Това ли диктува вашето разбиране за демократичност - на теория това е точно обратното на понятието демократичност? А по повод на "таваришч Дичева", с правото на какъв жалон на крайната истина обявявате същата за "лакмуса за катастрофалното положение на българското образование", за какъв се мислите, че да предопределяте кое е истина и кое не? Като философ трябва да сте наясно, че действителността не се определя от това какво се случва в нечие съзнание, в случая във вашето, т.е. тя е обективна и извън човешкото съзнание.
  • Elena Dicheva · 4 общи приятели
    Господин Грънчаров просто е "пропуснал" да забележи, че аз се държа безцеремонно само с хора, които се държат по същия начин. Колкото до образованието, ако положението беше толкова катастрофално, нямаше половината от учениците ни вече да са приети в престижни чужди университети. Да не споменавам нашите, че там ще се възрази - е, каквото средното, такова и висшето образование.
  • Svyatoslav Sybchev · 10 общи приятели
    Ах, псето на Павлов - другаря Грънчаров пак се е развилняло. Пак рубли му се виждат. Що бе другарю, американските ви синджири не дрънкат ли достатъчно, или ви е яд, че си нямате поне една каишка от Путин, та рИвете така. Споко, скоро ще се намирате в нечия килия за престъпления срещу човечеството, ама тогаз няма да има синджир, който да ви храни , най-много редовно да ви го... некой черен събрат.
  • Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
    И З В А Д К А: Ангел Грънчаров каза: Николай, ченгета е имало и има навсякъде, предполагам те не са специално локализирани най-вече в ГЕРБ. Ето, говори се, че д-р Н.Михайлов също бил ченге, какво ще кажеш на това? Ченгета, предполагам, има и в ДСБ, ама ефективни и активни ченгета, а не известни или дезактивирани. (е това, ако не е опит за гъвкаво приспособяване към околната среда, здраве му кажи, истината и само истината)
  • Ангел Грънчаров Таваришч Kanev, ний не сме привърженици, за разлика от Вас, на лениновото разбиране за това що е истина, също така не сме привърженици и на комуно-болшевишкото отношение към демокрацията. А се изказваме понеже се възприемаме за свободни хора и за да изразим своето разбиране не считаме че сме длъжни да получим разрешение за това от комуноиди като Вас - или пък от вашата партийна ядка. Понял меня, таваришч?
  • Ангел Грънчаров Таваришч Kanev, а откъде благоволихте да намерите въпросното комзпроматче? 
  • Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
    Разбирайте, разбирайте г-н Грънчаров, никой не ви пречи, само престанете да се опитвайте това ваше разбиране да го представяте за непогрешима истина пред останалия свят! А въпросното компроматче г-н Грънчаров сте го публикували в собствения си блог на: четвъртък, 4 септември 2008 г. под заглавието: "Партньорството между Б.Борисов и Ив.Костов не е грехопадение", или вече не е останало в съзнанието ви следа при поредната метаморфоза! Освен някой да ви е омаскарил блога, но това си стои черно на бяло, а информацията за днешния ден в същия блог е актуална. Това какво трябва да говори на хората, само вие можете да кажете. Добре, че архивите са живи та да ви се припомня какви сте ги вършили навремето, пък и хората да видят. Хайде сега за опресняване на съзнанието, поровете се, поприпомнете си: http://aig-humanus.blogspot.com/2008/09/blog-post_04.html и ако искате обяснете на наивните хорица и това "А се изказваме понеже се възприемаме за свободни хора и за да изразим своето разбиране...." Изглежда разбирането на "свободните хора" като вас се променя в зависимост от конюнктурата и няма как да бъде носител на истината.

  • Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
    А по въпроса с разбирането на истината отново нещо бъркате, просто се държите като "субективен идеалист" - това ми беше мисълта, на която незнайно защо реагирахте нелогично нервно. И не ми казвайте, че се меся в професията ви, тя не е монополизирана от вас и се съобразявайте и не узурпирайте темата, а наистина се съобразявайте с това като нормален човек. " Има два вида идеализъм - обективен и субективен. Според субективния, съществува само съзнанието на конкретната личност. Всичко останало е само във въображението на личността......... . Точно това имах предвид в израза си: "Като философ трябва да сте наясно, че действителността не се определя от това какво се случва в нечие съзнание, в случая във вашето, т.е. тя е обективна и извън човешкото съзнание." по-горе.
  • Albert Stoev Браво г-н Kanev, от колко време му хортувам аз на "Хамелеона", че е изветрял като стара махленска клюкарка и ето сега - пита откъде си изровил този компромат, нарича компромат нещо което той е писал някога, а какво може да се помисли, когато човек смята, че нещо което той е писал е компромат, тоест лъжа - ами нищо друго освен поредното, този път болезнено за индивида документирано доказателство за притворната същност на човечето. Ако това е част от неговото "творчество", не е ли то достоверен знак за това, каква е стойността на тъй-нареченото му творчество, което по негови оплаквания ***** събирало прах по складовете и книжните борси ******, ами каква друга може да бъде съдбата на подобно подобие на творчество, освен като тази на "героичния философ, ученият Гранчаров, защитника на истината и силовия, тоталитарен просветител на незнаещите" (телевизионният трибун). ****** И това същото същество има наглостта да ми заяви следното : "Стоев а ако обичаш ми говори на "Вие" все пак не ме познаваш и не си ми никакъв да ми говориш на ти, пък си и един анонимен никой, нищо не си постигнал в този живот!" ****** В английския език обръщението към всички нечовешки живи същества (в случая "Хамелеонът") е "It = То", а той искал на "Вие", сиреч "You", ами няма как да стане "Хамелеоне", защото човешките ти качества са толкова оскъдни, че няма как да бъдеш "You" сиреч "Вие", понеже поведението ти е на конюктурно променящ се "Х А М Е Л Е О Н"!! (Доста обстойно изявление, можеш да запълниш половин страничка от поредното си книжле (нали документираш, все пак!!) и дори да ми благодариш за приноса - само благодарност, казах парите не ме интересуват (въпреки че непрекъснато намилаш за чужди валути) и затова няма да претендирам за авторство). Сега след поредното неопровержимо изобличение от г-н Kanev (звучи малко като извадка от архивите на ДС, а дали няма нещо и там - тоя Лениград все повече понамирисва)!! Спасението е да поемеш към мястото на позабравения ти роден край - Долна Баня, към корените си - там вероятно ще имаш поне минимален шанс за затулиш "соплото" на бесовете си!!
  • Ангел Грънчаров Другарю Канев, какво ще кажа, напиша, мисля, правя и пр. решавам все пак аз, не сте Вие този, който ще ме учи на "единствено правилното" мислене и поведение. Самият факт, че толкова сте се загрижил за това какво аз съм бил писал или казал и доколко то било отговаряло на някаква Ваша "единствено правилна гледна точка", илюстрира безспорния факт, че сте твърде далеч от мирогледа и светоусещането на свободния човек, сиреч, че сте обременен от твърде мизерното съзнание на образцовия комуноид. Толкова по този въпрос. Ние, свободомислещите хора, за разлика от вас, комуноидите, няма претенцията, че мислим винаги "правилно" или че спазваме винаги "единствено правилната партийна линия". Свободомислещият или демократично мислещият човек търси истината, съмнява се, греши и т.н., за разлика от "винаги правилно мислещите" и "непоглешимите" железобетонни глави на комунисто-комуноидите...
  • Ангел Грънчаров По философските въпроси имайте добрината да не се изказвате, щото сте твърде бос... и мислите според догмите на "единствено-правилната философия", знаем коя е тя. За Ваше сведение ще кажа, че по въпроса за това що е, примерно, истина, има МНОГО и то доста РАЗЛИЧНИ философски разбирания, а не ЕДНО-ЕДИНСТВЕНО и то "НАЙ-ПРАВИЛНОТО", именно Вашето, на Вас, невежата 
  • Ангел Грънчаров А таваришч Stoev го посъветвахме да мастурбира инак, а не словосно, та да намели някак напрежението, което се дължи на неговата тъй вопиющо назадоволена сексуалност, която го принуждава да словоблудства тъй неудържимо, сякаш блудства инак...
  • Albert Stoev Грънчев, Грънчев, не можеш да си извадиш главата от стаята с кривите огледала, ами да, ти живееш в нея бее, не не е стая, това е светът ти - на кривите огледала! Всички ти са виновни на теб, държавата ти е крива, инспекторите по образованието ти са криви, Kanev ти е крив, съдът ти е крив, целият свят ти е крив - когато е така, няма как единственият крив да не си ти - такъв е светът на неудачниците, които се спасяват като си пъхат главата в пясъка! Хората му показват в очите, че е нагъл, че е двуличен, че се е "накъкал" и мирише, той отговаря: *****.... не сте Вие този, който ще ме учи на "единствено правилното" мислене и поведение....*****, аз пък "ще се накъквам" редовно дори да мирише, това не е твоята демокрация, при тази демокрация, дето е в главата ми "накъкването" е нормално, дори препоръчително - свободата на "накъкването" преди всичко (може и на "мастурбирането" - по желание)!!
  • Христо Диков За българомразецът, Чърчил, вече спорихме. Приемайки толкова топло статията на Евгени Дайнов, Вие г-н Грънчаров, да Вие, и хората като Вас, да Вас, все повече започвате да ме отчайвате, че тази мила, скъпа родина ще се оправи. Г-н Дайнов от доста време пуска про-Хамериканси, помийни мнения. Че има такива хора, на който се плаща от Москва, има, само че акад. Георги Марков не е от тях. Нещо повече, Вашите изказвания, ДА ВАШИТЕ, по най-различни теми, и вашите позиции и подкрепа, който съвпадат с хора,като Дайнов и Иван Костов, подсказват, че хората като вас също получават пари от някъде. Някъде отвъд океана, сиреч Вашингтон. Сега, това, което искам е да си имам ваш бюст от бронз, за да мога да се сещам за някои от вашите нелепи изказвания, за да се смея от сърце и да ви иронизирам със смеха си.
  • Ангел Грънчаров Таваришч Диков, Вие май не сте чел статията на Дайнов (където се съобщава какво точно е казал Чърчил) и продължавате да си мелите нещо, което няма отношение към истината по въпроса. Второ, за Вашето съзнание явно е невъзможно да допуснете да има хора, които да правят нещо в името единствено на някакви ценности, на някакви идеални подбуди, явно за комуноида всичко се измерва с пари, е, съобщавам ви, драги таваришч Дичев, че има такива хора, че не всеки человеци са мерзавци като вас, рубладжиите и рублофилите, че не всички са материалисти и безбожници като вас...
  • Ангел Грънчаров Таваришч Stoev (таваришч се употребява и за мъже, и за жени, сиреч, важи за безполови комуноиди) продължавайте да мастурбирате, но не словесно, а инак, белким някога успокоите и усмирите комуноидната си бесовщина, която изпада в дива ярост когато срещне някъде личност и някакъв полъх на свободолюбие и свободомислие... Понеже пиша напоследък книга със заглавие ЗА ЗДРАВОМИСЛИЕТО и в нея изследвам нездравомислието, характерно за комуноидната паплач, държа тук да констатирам, че критерият за разграничаване на здравомислие и нездравомислие е този:
  • Христо Диков Материалист, безбожник, мерзавец!!! Продължавате да ме развеселявате, г-н Грънчаров.
  • Ангел Грънчаров - има ли отдаденост на лъжата, явно се "мисли" нездраво; отдадеността, пристрастеността, пиететът към истината е сигурен белег за здравомислие;
  • Ангел Грънчаров - има ли мислене, има и здравомислие, при нездравомислието имаме робуване на някакви представи, откъснати от реалностите на живота (примерно робуване на "великоруската имперска идея", която е характерна за "мисленето" на отдавна отминали епохи, примерно на Ивана Грознаго и т.н.)
  • Христо Диков " свободолюбие и свободомислие... " Нали нямате предвид Вас, г-н Грънчаров ?
  • Ангел Грънчаров - здравомислието е израз на свободомислие, няма ли свобода на мисълта, е налице болестно състояние, нездравословност на "мисълта", по-скоро на разсъдъчното и едностранчиво, повърхностно представяне на нещата, което е своеобразен вид фантазиране, илюзионизъм;
  • Ангел Грънчаров - здравомислието, накрая, и израз и есенция на свободолюбие, отдадеността на робуването е сигурен симптом на нездраво, на болно съзнание.
  • Христо Диков Все повече искам да си имам, ваш бронзов бюст.
  • Ангел Грънчаров Изследваното от мен и в най-новата ми книга комуноидно съзнание или съзнанието на жалкото, безличностно и безчовечно съществувание и същество, наречено от мен "комуноид", е именно образцов пример за откъснато от реалностите на съвременния живот и изцяло нездраво, именно болно съзнание, което робува на представи, характерни за тъй "славната" и памятна епоха на дивия комунизъм, която имахме нещастието да живеем...
  • Христо Диков ИСКАМ ГРЪНЧАРОВСКИ БРОНЗОВ БЮСТ!!!
  • Ангел Грънчаров Таваришч Диков, приличате ми на бясно пале или куче, което джафка и ръфа крачолите ми... каква жалка и грозна деградация на човещината сте вий, комуноидите...
  • 10 мин. · Променено · Харесвам

Търсете ПО книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване НА Времето: Изкуството на свободата , . изд A & G , 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато Обаче НИ запитат А що Е Време? , почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за Времето , живота , свободата .

Няма коментари: