Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 1 април 2015 г.

Началото на епична дискусия с два-три типажа, явяващи се образец за пълно нездравомислие



По повод на публикацията със заглавие Сърцето изобщо не бива да бъде подценявано във фейсбук се проведе невероятно шеметна "дискусия", с извинение, ето тук може да се види: виж мястото й във Фейсбук. Понеже тия дни пиша по темата за здравомислието, изглежда тъй милостивата съдба ми прати два-три типажа, които са образец за пълно нездравомислие; ето, порадвайте им се:

Elena Dicheva каза: И вашите ли мозък и сърце, философ Грънчаров?

Ангел Грънчаров каза: Благодаря, другарко Дичева, за загрижеността, ала нема нужда, слава Богу, добре съм. А Вие, другарко Дичева, как изобщо живеете без сърце? :-) Вие сте феномен на науката, другарко Дичева? :-) (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Анонимен каза...


Albert Stoev Браво другарю Грънчев - "Хип, хип - ура" - написахме половин книжка, т.е. копнахме я от Фейсбук !! Остави всичко така, както е, нищо не пипай, понеже това е илюстрация на твоето Ватерло и ще е полезно за хората (ако книжката не остане по складовете, но в случая има интересни изявления на хора различни от теб - това е интересната част, твоето е "бита карта", тоталитарно клиширана)
16 часа · Променено · Харесвам · 1

Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
Г-н Грънчаров, моето уважение, но няма как Стоев да е жена. Много концентрирани, целенасочени и логически свързани атаки г-н Грънчаров и то с факти. Няма как това да го направи жена, просто не е възможно, защото жените не са способни на подобно нещо.
15 часа · Променено · Харесвам · 1

Ангел Грънчаров Комунонидът няма пол, другарю Канев Полът е определеност, свързана с човечността, комуноидът е извън тези категории...
15 часа · Харесвам

Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
Дали г-н Грънчаров полът е свързан с човечността, не звучи достоверно. Ако е така, кой е нечовечният пол тогава, мъжкият или женският? Комунистически пол не съм чул да има, това е друго нещо и не е свързано с половете. Знам само че наскоро гласуваха нещо за транс... там нещо си, но никой не спомена комунистически пол да има. Аз питах какъв е полът, защото във вашите спорове се прокраднаха доста пъти съмнения за пола на г-н Стоев, на каква база са тези съмнения? Аз като чета, няма как да е жена, мъж си е и изглежда е млад, не е от старото поколение. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1413925

Махат паметника на Альоша, отива в „Градини и паркове” - DarikNews.bg
Паметникът на Альоша в Пловдив ще бъде...
DARIKNEWS.BG
12 часа · Променено · Харесвам · Махане на предварителния изглед

Ангел Грънчаров Не ме разбрахте, другарю. Щом вече има пол, има и човечност; комуноидите нямат пол, ерго са извън човечността. Комуноидът е извънполова определеност. Това е безликото социално същество, толкова безлично, че даже и пол няма. Има само "идеи".
10 часа · Харесвам

Ангел Грънчаров примерно разсъдъчна беззаветна привързаност към вожда Путин, да речем
10 часа · Харесвам

Анонимен каза...

Albert Stoev Оо...ооооо "Хамелеоний мъдрий" - днес създаващ поредното свое умотворение, само да не е плод на първоаприлско настроение. Твориш "същества" същински наместник божий без всякакво съмнение!! "Идеи" ли чух, че имало онова същество - комуноидното - да така е, ама ако човек събере 2+2 и ще не ще се натъква на едно списанийцеее: "ИДЕИ" поредният гаф (в движение) на съществото Грънчаров и, което е изключително интересно - съпроводено с прозрение за издателя и подходяща за случая представа за съществото - издател! Цитирам прозрение на съществото двулично Грънчаров: """""""""Такива като мен, дето се мъчим да правим нещо народополезно, явно сме пълни идиоти, аз не виждам друго обяснение... **************съпроводено със снимков материал от неговото творчество! =======То онова същество комуноидът имало идеи, а другарят Грънчев и той повлякъл крак, белким получил в аванс малко ориhиналност и тръгнал да издава списание наречено как - ами "ИДЕИ" - може ли да е друго, но ако човек се замисли, няма как този въпрос (с идеите) да не свързва другаря Грънчев с комуноидно (според неговите изразни щения) минало. Друго същество, подходящо твоя предучилищен манталитет ти трябва на теб другарче, Грънчарче - достоен си да се позоваваш на персонажи като Ягага, Дагага, Гагага и Трагага - от класическо българско произведение за деца, нали така царю на притворната самоилюзия!? http://grancharov.blogspot.com/2015/03/blog-post_17.html.. Виси въпросът - "Тая маймунка, мъжка ли е женска ли е или е безлико социално същество без пол?"
Снимка на Albert Stoev.
6 часа · Променено · Харесвам · 1

Elena Dicheva · 4 общи приятели
Ангел Грънчаров: "Комунонидът няма пол, другарю Канев Полът е определеност, свързана с човечността, комуноидът е извън тези категории... " Мене ми се чини, че тук имаме нова, революционна биологическа доктрина От една страна комуноидите нямаме пол, от друга - комуноиди бол, направо сме се накачулили един връз друг. Чрез пъпкуване ли се размножаваме, джанъм?
6 часа · Харесвам · 1

Ангел Грънчаров Таваришч комуноид Stoev вече се увлече дотам, че фактически призна, че ЗАВИСТТА е главният мотив на "антигрънчаровистките" му изобличителни кампании и на денонощните му бдения с оглед да натрапва на човечеството "единствено правилните" комуноидни умствени бълвочи Редно е сега да уважим таваришч Dicheva и респективно да я попитаме същото: таваришч Dicheva, а кой е главният импулс да се занимавате със същото, да горите от толкова неугасим плам срещу мен, партийно поръчение ли получихте или ме мразите по лични, субективни, чисто психични основания? Моля отговорете, зер знаете, че сте обект на научно изследване, моя милост провежда експеримент, а пък вий двамата сте основни обекти - стремежът ми е да опиша и представя по възможност най-достоверно напълно нездравото съзнание на образцовия комуноид. И тъй, Вие, таваришч Dicheva, ме мразите защото...

Анонимен каза...

8 часа · Харесвам

Albert Stoev Поредната от безбройните ти "безгръбначни" хипотези двуличен "другарю" Грънчев - когато един човек/кон е с капаци просто не е възможно същият да не гледа в една единствена посока. Напоследък забелязвам "Хамелеоне", че при всичките ти старания да поддържаш псевдонаучен стил в писанията си (този в общуването е на нивото на махленски гамен разбира се), не можеш да надраснеш манталитета на малкото дребнотемно човече, израсло в условията на градче от селски тип (като че ли е дошло вече време да пренесеш "бесовете" си обратно в родното гнезденце, ако разбира се не са те изгонили и оттам с тояги де). Ти "другарю" още не си ли се отървал от маниакалното си усещане за величие, непогрешимост и правота, та говориш за завист - завист към неудачник и самозвано величие може да изпитва само мазохист. Очевадно тази черта от характера ти е хипотетично добре позната, подозирам в следствие на някакъв псевдо самоанализ - както казах, ти си специалист по прехвърлянето на проблемите "от болната глава на здравата", а това е ключова черта на характера на опитните демагози (ти по-скоро не си опитен демагог, а имаш такъв специфичен първичен естествен рефлекс от този характер, това пък е пагубно, понеже е плод на характер, а не на възпитание и в такива случаи корекция, подобряване на състоянието е невъзможна). Ами мотивът е личен Грънчев, личен - омърсил си свято за мен място Грънчев, а и освен това мърсиш непрекъснато с лъжи и извратени представи комуникационното пространство.
5 часа · Харесвам

Ангел Грънчаров Пак те удари перверзното многословие, сякаш думите ти доставят удоволствие, сравнимо със сексуалното Зададох ти на другото място един хубав въпрос; постарай се да отговориш не словоблудствайки или мастурбирайки с думите, а иначе...
5 часа · Харесвам

Albert Stoev Ама не ми нареждай бе "другарю старшина", какво да правя и на какво да ти отговарям!! В това което ти пращам (доста редовно напоследък, да се чуди човек що си губя времето) се съдържат всички отговори, въпреки че на теб отговори не ти са нужни, ти си си самодостатъчен, винаги прав и велик (само че работата не ставааа, почти навсякъде удряш на камък и живееш в някакъв собствен свят на псевдодостойнство, величие и превъзходство над останалите - при тези обстоятелства няма как да очакваш в бъдеще нищо различно). Всъщност това са жалки и самолюбиви опити за самосъхранение, за запазване на някакво душевно равновесие в условията на всеобщия крах и неприемане от хората - това е вид "самота/самоизолация" другарче тоталитарче!! За многословието - какво RAM-ът ти изключва ли вече и трудно ги вдяваш нещата, преди време споменах, че го правя защото на хора на равнището, на което си се смъкнал, трябва да им се обяснява малко повечко.
5 часа · Променено · Харесвам · 2

Dimitar Kanev · Приятели с Mario Stoev и 7 други
Г-н Грънчаров, и аз пак да взема отношение по вашия спор, обърнете внимание. Може и да ви бъде полезно. При вас кой звяр е победил?
Снимка на Dimitar Kanev.
4 часа · Променено · Харесвам · 1

Анонимен каза...

Elena Dicheva · 4 общи приятели
Ха така! Значи не само революционна биологическа доктрина, ами и неподозирано революционен научен метод. В цялата история на науката, изследовател Грънчаров, на никого не му е хрумвало да иска отговори на научните си дирения от обекта на изследванията си . Тъкмо се канех да отговоря и аз, нали съм призована, но гледам господин Стоев ме е изпреварил. Многократно писахме, че нямаме причини да Ви завиждаме, Грънчаров, но Вие очевидно искате да Ви се завижда. За смесването на желаното с действителното също писахме. И то не свърши работа. В светлината на собствената Ви доктрина, ние Ви завиждаме заради качествата, с които милостивият Бог щедро е надарил Вас, а нас не. Нали така? От друга страна обаче, като не ни е надарил с Вашето качество, ние сме комуноиди, ерго извън категорията „човечност”. Как тогава да Ви завиждаме, джанъм?
4 часа · Харесвам · 1

Ангел Грънчаров Тавариш Stoev пак измастурбира словесно, то всеки прави това, което може таваришч Dicheva се напъва да мисли, което обаче хич не й се удава, но е похвално, че поне полага усилия Тъй, да приемем, че сте отговорили, по своему, разбира се, сиреч по един извънсветови и нечовешки комуноиден начин; но това не ми пречи отново да Ви задам и то най-простичко тъй фаталния въпрос: и от какво все пак се обуславя този ваш, таваришчи, несъмнен интерес към моята тъй скромна особа? Инак казано - що не си гледате живота, ами джафкате около мен като бесни кученца? И още нещичко да ви попитам, зер сте мои обекти на изследване: какво по-точно ви липсва в собствения живот, та го компенсирате, занимавайки се с мен? Таваришч Dicheva, за Ваше сведение ще кажа, че изследователят на какъвто и да е обект не прави друго, освен да задава въпроси на своя обект, щото познавателната активност е точно това, тя е питане, пък дори и обектът да е бездушен, пак на него се налага да отговори - за да задоволи любопитството на субекта. Апропо, явно нямате и минимални познания от теорията на познанието, но това е извинимо, все пак Вашата възраст предполага, че сте учила навремето само марксистка псевдофилософия...
3 мин. · Харесвам