Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 25 май 2015 г.

Нещо като диалог с една долна комунодна гадина


По публикацията Майната ви тогава, драги софиянци, щом понасяте и тия гаври! (тя е във връзка с това, че Евгения Живкова била номинирана за кандидат-кметица на София) във фейсбук се проведе следната любопитна дискусия около историята на моя род, ето какво един комуноиден трол благоволи да каже по мой адрес и ето какво се наложи да отговаря след като бях облян обилно с каква ли не помия:

Велислав Алтънов каза: Социалистите не могат да се примирят, че за 25 години фъндък не им пуснахме. Фъндък-ова - да, но тя не беше с тях. И сега няма да им пуснем фъндък. Вериоятно ще преизберем Фъндък-ова отново.

Albert Stoev каза: Мале, мале, мале и кой точно има наглостта да го каже това, посипи си главата с пепел бе комуногенен Хамелеоне!? Все пак да припомня/повторя за "уважаемите зрители" и за етнолога "Златарски", дето се прави на "умряла лисица" едни не толкова скорошни саморазкрития на "другаря" Грънчаров, точно в стила на публикацията (кой на кого бил роднина и защо....):

Най-неочаквано се потвърди "хипотезата" ми за "Хамелеонската" родова жилка на (вече съм с чиста съвест и пълна увереност) другаря Грънчаров, въпреки че не съм медиум, очевидно съм предугадил тоталитарната закваска у "ученото човече" от Долна Баня: оказва се "драги зрители", че това човече било внук на Владимир Грънчаров, учредител на комунистическата партия в Долна баня и както лично утвърждава "Хамелеонът" - бил комунист ама от ония "истинските " комунисти, дето другите "фалшивите" ги натирили в гори тилилейски (за последното е напълно прав) и ето окончателно лъсна грижливо поддържаната и подхранвана лъжа, цялата фалшива същност на "човечето" Грънчаров, легендата демократа и антикомуниста се срути за миг: "Да живее абсолютната истина на другаря Грънчев; КПСС-ДСБ"!!!! КЪДЕ СИ "ЗЛАТНО" ПАСТОРЧЕ ДА МУ ОПРОСТИШ ЛЪЖИТЕ И ПРЕСТРУВКИТЕ НА ТВОЯ КОЛЕГА (КАКВИ ГИ ПРИКАЗВАМ, БЕЗ ДА ЗНАМ ДАЛИ И ТИ НЕ СИ ОТ СЪЩОТО ЛЪЖЛИВО КОТИЛО)

Albert Stoev каза: Ангел Грънчаров каза:

За мен е голяма изненада "информацията", че съм бил "БКП активист" преди 1989 г. Аз и в тяхната БКП не съм бил, тъй че в какво ли се и азразявала БКП-активността ми?! Чудна работа?! Но е радостно това, че другарите така силно ме мразят, че са способни да измислят такива фантастики за мен - какъв съм бил преди 1989 г. и пр. И това, че дядо ми (умрял преди да се родя) е бил "основател на БКП" в Долна баня другарите не го спестяват, особено предвид това, че и на дядо ми явно имат зъб; той е бил комунист от изчезналия род на комунистите-идеалисти, а това мръсниците няма как да простят... 25.07.12 г., 18:15

Венцеслав Антонов каза: Алберт, поспри се. Щом не си бил в БКП и БСП защо толкова ревностно браниш комунягите? А досетих се: ти си платен техен агент. За пари, ли братко се продаде? До някъде те оправдавам. Гладът е лош съветник.

Albert Stoev каза: Антонов ти осъзнаваш ли какво твърдиш и навлизаш ли въобще в същината на цирка който разиграва комуногенният другар Грънчаров (или и ти си станал марионетка от мизансцена), твоят дядо да не е основател на БКП в някое подбалканско селце като неговия - не виждаш ли че боядисаните комунисти и техните наследници са носители на съсипията на тази страна и още повече маскировката им под формата на върли антикомунисти (Грънчаров казва, че истинските комунисти, тези фалшивите отдавна ги били изтикали от политическата сцена). Аз нямам проблем с тях, защото те са "никакви" и "нищо" в човешки смисъл, но те са едни "никакви с тоталитарно мислене", което при всяко положение е черта, която се наследява. Това, че не приемам всякакви преднамерени инсинуации и целенасочени злепоставяния на тоя и оня не е в никакъв случай привързаност към това или онова, а недоволство от (и опит за противодействие на) притворната демократщина (зад нея се крие тоталитарна кратуна или група такива кратуни) - фалшивата маска на "боядисаните", Хамелеоните - "анадън му" както казва един доста умен враг на българщината от известна етническа противоконституционна партия!! А другарят Грънчаров трябва да разбере, че индулгенции за сметка на "хамелеонстване" не се дават!!

Снимка на Albert Stoev.

Ангел Грънчаров каза: Г-н Антонов, тая тъпа комуноидна шматка не е човек, с когото има смисъл да говориш, това е комуноид, т.е. нечовек. Тия нещастни същества все търсят "врага", който, видите ли, бил виновен за това или онова.

Единият от моите дядовци действително е бил основоположник не на БКП, а на БРСДП в родния ми град (тогава е бил село) Долна баня. Вярно, след това е станал "тесен социалист" и по-късно комунист (партийната му книжка обаче не съм я виждал, може и да е мит че е бил комунист). Но през цялото време е бил тухлар (частен собственик), сиреч, работник, а на стари години е бил и обущар, кърпел е обуща. Значи цял живот си е изкарвал хляба с ръцете, с труд.

Когато идва комунизма той е бил почитан като "стар комунист", слагали са го по трибуните, по едно време разбира, че давали народни пенсии, понеже вече не можел да работи, се поинтересувал какво е това. Отишъл в София при своя стар приятел Кирил Лазаров, тогава министър на финансите, от Долна баня родом също. И попитал за пустите пенсии. Оня идиот му рекъл: "О, Владо, аз те гледам че ти още можеш да работиш бе, за каква пенсия питаш?!", дядо ми треснал вратата, махнал се, заминал си и след година починал.

Има книги, в които е описано какъв принос има той към социал-демократическото и по-късно комунистическото движение, да го наречем така. Факт е, че след като е бил бит здравата след Септемврийското въстание, той повече с политика не се занимавал и се отдал да работи, та да си изхранва семейството. Паразит дядо ми никога не е бил. И това, че е бил такъв, това изобщо не го възприемам за някакво "петно" в моята, видите ли, биография. Не го и крия. Дядо ми Владимир починал, Бог да го прости, две години преди аз да се родя, виждал съм го само на снимка. (Има я накъде в нета, аз съм я сложил).

Другият ми дядо, от страна на майка ми, Васил се казваше, пък е бил горски стражар и е работил като такъв в "новите земи", в окупирана Македония. Тъй че, той пък е бил "фашист". Бог да го прости, помня го как слушаше западни станции, псуваше комунистите даже в очите им и чакаше американците да дойдат та да ни освободят. Не дочака този момент, почина в 1988 г. Аз и за него съм писал нейде в книгите си.

Пиша всичко това сега това не за да се "оправдавам" пред тая комунодна гадина, а просто така, понеже стана дума. Та видите ли, по неговата извратена логика, аз съм бил "използвач", бил съм антикомунист и демократ заради някакви облаги, само дето не виждам какви са те. :-) Виж, да бях комунист, нищо чудно да бях се облагодетелствал. Както се облагодетелстваха всички комай другари. Но ето, да плюне върху другия човек, това е заниманието на комуноидните гадини като въпросния анонимник.

Между другото по айпито аз знам кое реално лице стои зад тая кличка. Туй реално лице всичко в живота си е получило наготово заради причастността си към комунизма, по линия на неговия род. Та тук въпросната гадина действа по добре познатия принцип "Крадецът вика: дръжте крадеца!" :-) Мерзавци от класа са комунистите, това поне се знае от всички...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Г-н/другарят Грънчаров се изявлява: "Между другото по айпито аз знам кое реално лице стои зад тая кличка. Туй реално лице всичко в живота си е получило наготово заради причастността си към комунизма, по линия на неговия род.": Дайте го бе г-н/другарю Грънчаров и ние да видим това кое е това реално лице дето стои зад тая "кличка", кажете му името, поместете снимка, може ако е "жена" така да ни "живне" оная според вас затормозена и проблемна сексуална неудовлетвореност и някак си все пак да се справим със ситуацията. А доколкото помня какво казва Стоев, то не отговаря на вашата трактовка "бил съм антикомунист и демократ заради някакви облаги" - не заради облаги драги, а за потулване и маскировка на недостойния си родови корен, така я мисли Стоев - не изопачавайте за пореден път в посока полезна за мимикрията си. А ако сложите ръка на сърцето си и кажете с чиста съвест (у вас тя е дефицитен материал), че "дядовото революционно наследство" няма никаква връзка с възможността ви да се подвизавате като студент в Ленинград, гледайте да оцелеете, защото както казвате самите вие другарю, клетвите (защото казването "с чиста съвест" е близко до клетвата) рано или късно застигат грешниците. Не можете да кажете такова нещо и дори да се престрашите и се направите на смел измамник, няма да ви повярваме, защото ние не сме съвременните недорасляци (които си нямат понятие за какво става дума) и много добре знаем кой можеше и кой не можеше, на кого даваха и на кого не даваха. Това ви е една от ползите драги г-н/ другарю Хамелеон и измъкване от този факт няма, просто такова беше времето и вашите недодялани "художествени" измислици няма как да променят случилото се в ония тоталитарни времена.

Dimitar Kanev

Анонимен каза...

Жалко г-н. Канев. Вие приемате,че Еволюцията е просто Хамелионстване,без изключение...Кой знае?!?.....


Ivan Palabuykov