Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 26 май 2015 г.

Има или няма българският министър-председател реални намерения за борба с корупцията и с престъпността?



Маковей несправедливо коментирала изявление на премиера Бойко Борисов

Председателят на парламентарната Комисия по правни въпроси Данаил Кирилов от ГЕРБ смята, че евродепутатът и бивш правосъден министър на Румъния Моника Маковей е нарушила добрия тон с критичния си коментар към българския премиер Бойко Борисов.

Припомняме, че Маковей коментира пред Нова тв, че Борисов е излъгал, когато е казал, че в Румъния няма сериозен напредък в правосъдието, а действията на прокуратурата там са само разправа с опозицията. Румънката, която сега е евродепутат, добави, че българският министър-председател явно няма реални намерения за борба с корупцията по високите етажи на властта.


КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: А защо БОРИСОВ не вземе да опровергае тезата на г-жа МАКОВЕЙ (че няма реални намерения да води борба с корупцията!) с ДЕЛА, а не с ДУМИ? :-) Най-лесното е да я опровергае с ДЕЛА, на ето, той заложи на празнословните ДУМИ и на "обиждането", с което фактически потвърди тезата й... сам си е виновен, требе да се мисли като се плямпа...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

ГЕРБ са в цаитнот по проблема с корупцията и шикалкавенето ще ги срине в следващите месеци,защото на всички е ясно ,че нямат потенциал за борба с нея!Симпатизирам им въпреки,че знам отдавна,че са част от статуквото,но по някаква причина приемливо за запада-затова са приемвливи и за мен,но когато на дневен ред дойде борбата с корупцията,а ето ,че решително навлизаме в него ГЕРБ и реформаторите просто ще отпаднат от активната политика и ще се сгушат при останалите статисти!Трябва нова политическа структура от решителни и безкомпромисни хора!

Dimitr Dimitrov

Анонимен каза...

Г-жа Маковей го каза "Не ви трябва нищо ново! Имате си го. Трябва ви поне един смел прокурор, който да сложи началото на войната срещу корумпираните! Не чакайте, че политиците ще правят нещо друго за това, освен да му пречат !"