Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 2 юли 2015 г.

Благодарение на старанията на "сплотения колектив” и на директорката ПГЕЕ-Пловдив вече е след стотното място!



От приятели (бивши учители в РГЕЕ-Пловдив) днес получих следното съобщение:

Виж какво открихме в нет-а: Само 6 пловдивски училища в ТОР 100

Само 6 пловдивски средни училища попадат в ТОП 100 на най-добрите училища у нас според класацията от матурите на зрелостниците тази година.

Това показва обобщената справка на специализирания сайт на Министерството на образованието. На шеста позиция е класира Езикова гимназия Пловдив, бивша Английска.

Търговската гимназия е на 18-та позиция, а Езикова гимназия Иван Вазов - бивша Руска, на 27-мо място. 44-та позиция печели Френската гимназия, която изпреварва Хуманитарната "Свети Свети Кирил и Методий", както и Образцовата Математическа.

Хуманитарната заема 60-то място, а Математическата пада до 65-то.

...

Нашият коментар:

А имаше времена когато ПГЕЕ - или ТЕТ-а - задължително влизаше в тези ТОП100 като променяше местото си, състезавайки се с Математическата, Търговската и Английската гимназия!

Е, сега, благодарение на усилията на "сплотения колектив” и на директорката ПГЕЕ е след стотното място!

Това ти го пишем във връзка със „възмутеното писмо” на „сплотения колектив" на ПГЕЕ-Пловдив до магистратите от Окръжен съд в Пловдив и до Върховния Касационен съд. Е, щом могат да критикуват съдиите значи наистина съдебната система трябва „да се оправи” така, че да се подчинява на техните желания.

В. и Ж.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Няма никакво значение дали ще пишеш само инициалите ни или пълните имена. Отдавна на всички е известно кои са ти приятелите!

А съчетанието ВиЖ е многозначително!

Много е подходяща снимката към публикацията! Браво!

Вижда се, че на някои хора им трябват умствени патерици, чиято роля изпълняват микрофоните (достатъчно е да си припомним един стар виц, че "цялата пара отива в свирките".

Както телевизиите показват - спрямо физика Тео Теодосиев (мъж на годината 2014) се води съшата кампания, както спрямо тебе!
Току виж и ти да си приятелят ни, станал мъж на 2015 година!

ВиЖ Асса

(Ваня и Жак Асса)

Анонимен каза...

Българските седесари са като руските анархисти - няма как да станат мъже на годината дори за собственатите си жени. Да си мъж първо е способност да поемаш отговорност, а анархистите с Желю Желев начело решиха, че като направят точно наопаки на лошият комунизъм, ще се получи един прекрасен комунизъм. И като заваляха г*и л*, та цял живот, както е казал класикът. И настана пълна безотговорност и досега. Човешкият живот в България вече е безценен - не струва абсолютно нищо.

Г-н Грънчаров е виден представител на дехуманизаторите на България - издигайки личността в култ, той проповядва култ към личността - пременил се Илия та пак в тия.

Аз съм учил при Асса и заради него се опитах да прочета "Тъй рече Заратустра" на 17г. и нищо не разбрах, естествено. Ассата беше истински мъж - отговорен към учениците си, винаги навреме, усмихна, любезен и коректен, никога не съм го виждал ядосан или пък да нагруби някого - абсурд. Всички говорят колко интелигентен е Асса, но той преди всичко е хуманист - убеден и докрай и второ, изключително възпитан и широко скроен човек.

Така че, Грънчаров, подкрепата на Асса ще да е от чист хуманизъм или от любов към животните, ако щеш. Той най-добре си знае и от такт и любезност ще ме опровергае. Но ти имай едно наум.