Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 29 август 2015 г.

Моето току-що изпратено писмо до директора на Математическа гимназия в Пловдив г-н Старибратов



Мисля, че трябва да казваме смело какво мислим, мисля, че не е правилно да си мълчим като плъхове когато забелязваме нещо нередно, правено от длъжностни лица, не знам вие какво мислите по въпроса, но аз, въпреки всички рискове, съм склонен да мисля така...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

16 коментара:

Анонимен каза...

Хм, да не е луд тоя директор на МГ че да вземе Грънчаров за учител?!?! Ние в ПГЕЕ не можахме да го изтърпим то такова чудо не се търпи от никой. Май е добре нашият сплотен колектив да напише в тия почивни дни писмо до сплотения колектив на МГ в никакъв случай да не вземат Грънчаров тъй като такава една грешка ще им коства много. Да това е добра идея и ще предложа на колектива да я изпълним.

Анонимен каза...

Какъв е резултатът? Не мога да открия нищо по този въпрос в сайта?

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

И аз не мога. Няма никакво съобщение. Пълна тишина...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, много странно е, че са ви допуснали до "събеседване"/"интервю", тъй като поради члена по който са Ви уволнили, който си е в сила докато излезе решението на последната съдебна инстанция, не би трябвало още "по документи" да Ви допуснат до конкурса.Може би ползвате някакви особени възможности/предимства?
Асен Добрев

Ангел Грънчаров каза...

Това ли Ви се вижда "странно", г-н Добрев? :-) Значи административното решение на една директорка според Вас важи повече от самата законност, тежи повече от човешките и конституционните права на един човек! :-) Както и да е, приемам Вашата "логика", макар че, примерно, началникът на РИО-Пловдив и също така омбудсманът на републиката не мислят като Вас (имам съответните документи от тях по казуса)...

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, аз ползвам наистина някои най-специални права (възможности и предимства), както сте се изразил. :-) Много съм специален аз, нима още не сте го разбрал? :-)

Анонимен каза...

Благодаря за любезния отговор. Предположението ми, че този казус е съотносим с други подобни познати на мен се оказа несъстоятелно ...
А. Добрев

Анонимен каза...

Съжалявам, но с този сърказъм, с който си написал това "писъмце" аз никога не бих те взел на работа. Надявам се, че няма да получиш позицията, понеже се отнасяш арогaнтно към управата на училището. Вие Костовистите за какви се мислите?

Божидар Цветанов

Ангел Грънчаров каза...

За личности се мислим. Без "сЪрказъм" го казвам. :-) Представете си, таваришч, ние се смятаме не за слуги на някого, който да ни е господар (началствата за нас не са наши господари), ние се смятаме за личности. Ние нямаме господари, понимаешь?

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, другарю Цветанов, човек като мен за една служба душата си няма да продаде; аз съм от редкия тип хора, които без да мислят са готови да запеят ето тия думи от известната песен, чиито текст е написал великият Стамболов:

Не щеме ний богатства
не щеме ний пари,
а искаме свобода,
човешки правдини.

Разбираш ли ме сега поне отчасти?

Анонимен каза...

От „Висока порта“ има депеша, да не те взимат на работа.

Анонимен каза...

Защо, хубаво е написано. Всеки жив човек се вълнува от резултата, когато кандидатства за нещо. На мястото на директора на ОМГ бих разбрал това. Нека изчакаме спокойно. "Хубавите работи бавно стават" Парпулов

Анонимен каза...

Абе ти за какъв се мислиш бе Грънчаров? Да не би да си мислиш, че работодателите трябва да търпят сарказма и арогантноста ти и да ти дават работа? Ако аз бях на мястото на шефа на училището щях да те изхвърля като парцал от интервюто. Я се разкай на майната си. Заслужаваш да си безработен на социални. Смешник. Ходи да искаш работа от Драгалевския ти вожд.

Божидар Цветанов

Ангел Грънчаров каза...

Къде видяхте арогантност бе, г-н Цветанов? Аз не виждам такава. Второ, Вие какво предлагате, да ме отхвърлят по политически причини ли? :-) Нещо говорите за някакъв "драгалевски вожд"? Нима не искате да кажете, че в наше време трябва да бъдат назначавани на работа на държавни работи само хора, чиито вожд е само от Банкя? :-) Тази ли е потайната и тъй умна Ваша мисъл?

Анонимен каза...

Много ме интересува взеха ли ви на работа, аз имах същия проблем. Моля ви, споделете!

Emilia Vladova

Ангел Грънчаров каза...

Засега нямам никакъв резултат. Ще чакаме до понеделник. Следете развитието на нещата в блога ми. То ще се разбере скоро какво ще стане.