Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 януари 2019 г.

Приятелски демократични медии отразиха новогодишната русоробска провокация на площад "Стефан Стамболов" в Пловдив



Ако в София ни натрапиха московска елха, пременена по съветска традиция с петолъчки, то в Пловдив направо развяха руското знаме. Снимката от блога на Ангел Грънчаров не е много ясна, за разлика от посланието, което съдържа.

Молодцы сатанцуващите с “нощни вълци”, машаалла, както се казва в духа на крепката руско-турско дружба, процъфтяваща и през изминалата 2018 година!

Руското знаме, каращисано с българско, е повело хорото в центъра на Пловдив. Така и новогодишната нощ не мина без натрапен в публичността руски акцент, претендиращ да води българите на хорото. Буквално. И не къде да е, а на площад “Стефан Стамболов” в града, в който е провъзгласено Съединението на България, предизвикало най-гневната реакция на Русия и скъсване на дипломатическите отношения по нейна инициатива като последица от истинското освобождение на България.





Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, казах ли Ви, че 2019 година ще бъде годината на Вашия крах? И той започна още в малките часове на новата година.
Излагацията и мерзкото Ви поведение излязоха наяве. Вие нападнахте жена. Хората по цял свят развяват знамена, в знак на уважение и забавление. Вие нямате чувство за национална принадлежност. Вие не познавате думата "патриотизъм" и нейното истинско значение. Вие се показахте като долнобанкенския селянин, който всъщност сте.
Нападнахте жена, а после казахте, че Вас Ви нападат. Говорят Ви на български, а после преиначихте нещата така, сякаш са Ви говорили на руски. Опитахте се да отнемете от ръцете на една жена руското знаме, защото Ви е яд, че Съветският съюз вече е Русия? Не всяка ушанка е с червена петолъчка на челото си или подсказваща за това. Апропо, ушанката е измислена много преди 1922 (или 1917?) г.
Жалък сте. И обществото показа и изказа мнението си спрямо Вас. Обществото няма нужда от Вас. Още веднъж ще повторя - 2019 година ще бъде годината на Вашия абсолютен крах и общественият удар, който сам предизвикахте, е най-добрият подарък и същевременно най-добрата първа крачка към Вашето самоунищожение.
Вие нямате място в България. Обърнахте обществото срещу себе си. Победен сте. И затова всички ние, разумните граждани на Република България, Ви призоваваме:
1. Да заявите моето име в следващия брой на Вашето предаване;
2. Да се извините на обществеността и да се покаете за действията си спрямо жената на площад "Стефан Стамболов";
3. Да обещаете, че ще прекратите всички дела относно уволнението си от ПГЕЕ Пловдив, защото в момента сте изцяло заплашен от завеждане на дело срещу Вас, което автоматично значи замразяване и сигурна загуба на Вашите дела;
4. Да преустановите дейността на този блог, който разпространява лъжливи информация и сведения относно един от празниците, посрещани от всички хора по света с радост, надежди и всеобща толерантност;
5. Да потърсите специализирана помощ за психическото Ви състояние, защото всички ние се опасяваме от евентуален терористичен или суициден акт.
Вие и Вашите инсинуирани и диктувани публикации трябва да бъдат заличени.
Не забравяйте, че ние, разумните граждани на Република България, разполагаме с доказателства, с които във всеки момент можем да сезираме българската прокуратура за завеждане на наказателно производство срещу Вас.
Искаме да попитаме също така, защо изведнъж се скрихте така, бързо-бързо? Къде сте Вие, Вашата гражданска (долнобанкенска и това няма да се промени) позиция и Вашите дълбоки "философски разсъждения" против Русия и държавния й глава - Владимир Путин?
Предупредихме Ви. Много пъти през годините. Но сега дойде времето, в което да опитате от всичко онова, което сам надробихте.
Пожелавам Ви да приемете краха си с достойнство и да изпълните петте точки, които всички ние, разумните граждани на Република България, Ви, така да се каже, предписахме.
Дори и почти на 60, достойното начало от нулата е възможно. Дори и за Вас. Вие за учител не ставате. И това не е оценка на една директорка, на един съд или на коментиращите в блога Ви. Това е оценката на българското общество, част от което сте и Вие.
Започнете от нулата и си изчистете името, но преди това изпълнете нашите пет заръки. В противен случай срещу Вас може и ще бъде заведено наказателно производство.
Нека общественият удар Ви послужи като урок за настъпилата вече 2019 година.
Найден Георгиев - доволен (след изпъкването на глупостта и лудостта Ви) учител по БЕЛ от столицата

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "Найден Георгиев - доволен (след изпъкването на глупостта и лудостта Ви) учител по БЕЛ от столицата",

Толкова е радващо, че без капка неудобство демонстрирате идиотизма на тъй откровената си комуноидност! По този начин значително ме облекчавате, правите излишно да пиша каквото и да било - сама се дискредитирате по превъзходен начин! Браво за което!

Естествено, че няма да изпълня никакви "поръки" на побесняла комуноидка като Вас. Интересно ми е да разбера кой Ви упълномощи да говорите от името на "разумните граждани" на България? И как именно получихте такова "пълномощно"? Вие анкета ли правихте, получихте ли някакво съгласие от тия хора - та се самообявихте за тяхна говорителка?

Коментарът Ви заслужава известен анализ (феноменално е, че сте толкова болна и то на чисто политическа основа!), но за да не Ви се вдигат прекалено акциите, няма да влизам в диалог с Вас. Прочее, възприемате се като твърде близка със съдебните и другите власти на България, въпреки че сама се изобличавате като служителка на руския, не на българския интерес. Което показва, че шизофренията Ви е доста напреднала.

Другарко, всички ние добре разбираме, че сте пловдивчанка и дори знаем истинското Ви име. Но очакваме сама да съобщите името си. Най-отговорно Ви каня да участвате този четвъртък в моето предаване по ПОтв. Смятам, че ще направим едно хубаво дискусионно предаване. Вярвам, че най-сетне ще проявите капка достойнство и ще застанете с истинското си име и лице зад думите си.

А тук бихте могла още да пишете, разбира се. Само дето е твърде тъпо да се представяте за някакъв си имагинерен "Найден Георгиев - доволен (след изпъкването на глупостта и лудостта Ви) учител по БЕЛ от столицата", и кокошките, и котките по улицата разбраха, че по тоя пункт лъжете най-безсрамно. Прочее, още чакаме да разберем заглавието на единствената Ви книга. Апропо, забравихте, че се представихте като учителка по биология и като състезателка по борба, сега пак се представяте като "Найден Георгиев - доволен (след изпъкването на глупостта и лудостта Ви) учител по БЕЛ от столицата", което, съгласете се, е твърде тъпо.

Анонимен каза...

Поздрав на български език е уважение към гостите. Националния флаг е символ, който в чужда държава може да се използва на определени събития - спортни, концертни... В други случаи е демонстрация клоняща към провокация. Руския гражданин едва ли е хороиграещ, че да се пуска на хорото най-отпред за да се покаже, че е с две знамена. Това е демонстрация. Голяма любов към второто знаме. Очевадно е добре премислено, защото само с руско би било идиотско, тъй че айде и българското да бъде за да се демонстрира българо-руската Дружба. Не е наказуемо. УКОРИМО е. Тази демонстрация е висша форма на русофилски примитизъм и всяко натрапване на руски знамена е АНТИреклама срещу политиката на тези дето ни натрапват руския флаг.

Чопър

Анонимен каза...

Аре бе колко чувствителни станахте. А по комунистическо всинца си траеха. Егати смотаното народонаселение. Шушумиги. Те да додат руснаците, па ше ви се дръпнат фашкиите.