Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 януари 2019 г.

Писмото ми до неколцина уважавани от мен журналисти и медии и до депутата Гърневски - във връзка с провокацията, произведена снощи от рубладжиите


Текста на това мое писмо го изпратих най-напред на журналистите Иво Инджев и Евгений Тодоров с молба да огласят случилата се тъй екстравагантна и нагла рубладжийска провокация и гавра с националното знаме на България най-вече (щот за национално достойнство у безпросветния народец едва ли вече можем да говорим, дано греша в тази своя констатация!), а после го изпратих и на депутата от Пловдив Спас Гърневски; пуснах копие и до някои национални и пловдивски медии:

Здравей, Иво,

Най-напред честита нова година! За много години, нека 2019 г. да е благодатна за теб и за семейството ти, бъди жив и здрав!

Снощи отидохме със семейството ми да посрещнем новата година на градския площад в Пловдив, този пред общината, той носи името на Стефан Стамболов. Хубаво ама щом президентът-Льотчик направи приветствието си от огромния екран на сцената, хорото започна да го води някой, който държеше в ръката си не едно, а две и то доста големи национални знамена - българското и... руското!!! Множеството на площада беше голямо, беше пълно с хора, други знамена обаче никъде нямаше, само този, който водеше хорото, държеше с едната си ръка и двете знамена. Силно възмутени от тази така обидна политическа провокация отидохме с един приятел (млад човек, който обаче не е политически индиферентен, той пръв видя провокацията и ми обърна вниманието на нея!) по-близо до сцената и видяхме, че знамето го държеше не мъж, а една другарка, една жена, дребна на ръст, ала с твърде злобно лице. (Очевидно рубладжиите у нас не са и мъже, те са едни страхливци, пък макар и нагли - щом се криеха зад една жена!).

Издебнах момента и когато другарката със знамената мина близо до мен, се пресегнах и хванах руското знаме, идеята ми беше да извадя тази другарка от хорото, та да престане провокацията й, а евентуално и да вляза в дискусия с нея; да, ама тя, макар и дребна, почна силно да дърпа тъй милия на сърцето й руски флаг, дърпаше парцала, мълчеше и ме гледаше крайно злобно, даже не можах да разбера дали въпросната другарка не е пък рускиня; към нея се присъединиха и още две-три другари и другарки, почнаха да дърпат яко, интересно е, че дори и моят приятел изглежда се уплаши от нещо и не ми помогна да издърпаме руския флаг и да го освободим от близостта му с българското национално знаме; от зяпачите наоколо, държа да подчертая и това, никой не реагира никак и в един момент, като не ми издържаха силите, аз пуснах руския флаг, другарката, дето го носеше обаче вече беше загубила водачеството на хорото, с придружаващата я група обаче тя пак отпочна ново хоро, скоро към нея се присъединиха други продажни, не чувстващи унижението души и пр.

Интересното е и това, че малко след случката забелязах някакъв брадат таваришч, сложил на главата си руска ушанка (немаше, за отбелязване, петолъчка, иначе дебилите обичат на ушанките си да турят и красние петолъчки!), дълго време стоеше на метър до мен и ме гледаше право в лицето и то крайно злобно; по едно време го попитах какво става, защо така ме гледа, той злобно промърмори "Патаму что так хачу, патаму что так мне нравится!", е, този беше смисълът на думите му, казани ми, в интерес на истината, на български, но на мен ме прозвучаха на руски, щот поганец-предател като туй същество нема право да употребява български език, камо ли пък да се нарича българин! Но заплахата в думите му беше толкова голяма, че аз тогава реших да ида да намеря началника на охраняваща събитието полиция, на площада, за отбелязване беше, имаше доста полиция, но всички до един "български" полицаи, за отбелязване е също така, се правеха на изоглавени и се преструваха, че изобщо не забелязват тъй грозната гавра и с българския флаг, и с очебийното непризнаване на държавния суверенитет на страната ни (Пловдив, доколкото ми е известно, все пак и все още е български град, пък България, доколкото ми е известно, поде де юре не е все пак Задунайская губерния, де факто май вече е такава, така изглежда май?!).

Попитах стоящите наблизо полицаи (те сигурни видяха как се дърпахме, държащи руското знаме, ала са преценили, че не трябва да се намесват!) къде им е началника, казаха ми, че бил пред вратата на Кметството, след малко го намерих, казах му за провокацията на рубладжиите, главен инспектор (а може би комисар, не помня точно?) Аргиров (така ми се представи!) ме изслуша, казах му, че като български полицай би следвало нещичко да направи, обясних му, че самия факт, че тази провокация се прави на площад, носещ името на Стамболов, я прави още по-нагла и грозна; той обаче ми заяви, че понеже полицията била деполитизирана институция, нямала била правото да се намесва в политическите спорове! Е, обясних му, че тъкмо ненамесата му означава солидаризиране с акцията и провокацията на рубладжиите, т.е. означава именно заемане на политическа позиция от деполитизирано длъжностно лице като него, обявих му, че ще направя каквото ми е по силите този скандал да стигне до колкото се може повече хора, казах му, че ще обърна до медиите и пр.

Факт е обаче, че почти час двете знамена на хорото, българското и руското, бяха държани от една ръка, която именно и водеше хорото, а овцете наоколо гледаха и не разбираха що всъщност става, что всущности произходит. Което за мен е истински страшното! Ний рубладжиите ги знаем, че са способни на всекакви мерзости, но ето, че пловдивското "гражданство" гледаше безучастно тяхното тъй провокативно и обидно изпълнение - обидно ако не спрямо тяхното липсващо чувство за национално достойнство, но обидно най-вече щото е подигравка с ДЪРЖАВНОТО ЗНАМЕ НА БЪЛГАРИЯ! - мен специално ме отврати особено силно!

Пиша ти тия неща с надеждата да им дадеш гласност чрез блога си, ето, пращам ти по-долу и фактите, които събрах там, на площада (снимки и клипчета), за да документирам случилото се. Мисля, че ако ний, демократите в България (доколкото ни има), не реагираме срещу такива "незначителни" провокации, утре работите около поведението на хептен разпищолилите се руски мекерета ще станат още по-сериозни, а в един момент ще станат и неудържими! Освен до теб ще пратя това свое писмо и до Евгений Тодоров, един от малцината достойни пловдивски журналисти, вярвам, че той ще огласи случилото се в ръководената от него Пловдивска обществена телевизия, на която е собственик (не става дума за държавната телевизия, това е частна телевизия, крайно дискриминирана обаче от разпространителите на телевизии, тя се разпространява от доста ограничен брой разпространители!).

Толкова, това исках да ти кажа, бъди жив и здрав!

Ето и въпросната публикация:


С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

10 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, благодаря за подадения сигнал. А вие защо сте сигурни, че
става въпрос за политическа провокация. Освен знамето случило ли се е и нещо друго?

От: redaktor@trafficnews.bg

Ангел Грънчаров каза...

Разбира се, че става дума именно за съвсем съзнателно проведена ПОЛИТИЧЕСКА ПРОВОКАЦИЯ, която иска да провери доколко българите имат поне капка чувство за национално достойнство. Това е очевидно и по тази причина не е нужно да бъде обосновавано. Интересно е, че поставяйки ми въпроса си, Вие лично явно не осъзнавате СМИСЪЛА на случилото се. За да Ви помогна да го осъзнаете ще Ви предложа да си представите какво би станало ако снощи хорото го беше повел не човек, държащ с едната си ръка руското и българското знаме, а, да речем, българското и турското знаме - как Вие лично тогава бихте оценил поведението му?! И как бихте реагирал тогава? Сега зацепихте ли за какво става дума? Ще се радвам да е така!

Не мога да Ви кажа как са реагирали други хора на тази същата провокация. Смятам, че ако на площада е имало и други хора, притежаващи някакво чувство за национално достойнство, те също като мен са се почувствали твърде зле. Как са се държали тия хора аз не мога да знам защото не съм бил наблизо. Имаше страшно много хора. Може да се случили и други неща. Това, което обаче се случи иза което аз Ви разказах, нима във Вашите очи е "малко"?!

Честита Ви нова година!

Анонимен каза...

Браво, г-н Грънчаров! Разчитаме на доблестните граждани като Вас да защитят националното достойнство когато се налага! Чест и почитания!

Анонимен каза...

Господин Грънчаров ето този сайт без да се позове на Вас използва снимката Ви, което е незаконно: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Grozna-rusofilska-provokaciya-razvali-praznika-na-mnogo-plovdivchani-na-ploshtada-838826

Анонимен каза...

Честита нова година на всички! Да сме живи, да сме здрави и дано по-добри! По темата - Пловдив е столица на културата и като такава тя ще бъде интернационална. В града ни учат и работят много чужденци. Ами ако просто някой руснак си е донесъл знаме, това лошо ли е? Ако беше френски флаг или германски щеше ли да е проблем? Къде е границата между шовинизъм и патриотизъм?

SylverMoon

Анонимен каза...

Значи френски флаг или германски може, а руски не може?

Анонимен каза...

Поздравления за г-н Грънчаров за проявеното мъжество и гражданска доблест! Но четейки Вашите описания по-долу, мога да кажа две неща. "... пловдивското "гражданство" гледаше безучастно тяхното тъй провокативно и обидно изпълнение - обидно ако не спрямо тяхното липсващо чувство за национално достойнство, но обидно най-вече щото е подигравка с ДЪРЖАВНОТО ЗНАМЕ НА БЪЛГАРИЯ!" и "... имаше доста полиция, но всички до един "български" полицаи, за отбелязване е също така, се правеха на изоглавени и се преструваха, че изобщо не забелязват тъй грозната гавра и с българския флаг, и с очебийното непризнаване на държавния суверенитет на страната ни" --- 1) Твърде възможно би било да бъде нападнат и физически малтретиран от русоробите на площада, а останалата голяма маса от хора, пловдивчани, сигурно също щеше да гледа безучастно...Така че, имало и по-лош вариант от този! 2) А можеше присъстващите полицаи на Вас да Ви съставят някакъв акт (имайки предвид съвсем скорошния случай с "профилактирането" от въоръжени автоматчици на хора, изразяващи гражданския си протест срещу анексията на Крим) в центъра на София... Та така. Хубава и спорна Нова 2019 година! Подобни унижения, като описаното по-горе от Вас, за съжаление, тепърва предстоят! Дано да греша, ама едва ли.

Анонимен каза...

Бпадатия товарищ с ушанката трябва да е бил Павел Иванов, председател на Съюза на комунистите в България, лидер на движение Че Гевара и председател на Фондация Безсмъртния полк а злобната женица с руския парцал по всяка вероятност е жена му Петя Паликрушева, сегашен лидер на Че Гевара. И двамата стоят зад финансирания от Русия сайт Нюзфронт издавал смъртни присъди над русофоби. https://clubz.bg/61717-koj_stoi_zad_nyuzfront_i_smyrtnite_prisydi_za_rusofobi

Българин

Анонимен каза...

Къде е закона с които се определя с какви знамена се водят хората на Нова Година? Кретена, ако се е почувствал засегнат да отиде да се оплаче в полицията. Ако те не са сметнали, че има основание да се намесят, кой е той да се опитва да се саморазправя. И то със жена! А щом една бабичка те е надвила, имам лоши новини за теб, грънчаров...

IvoG

zapkon каза...

По принцип би трябвало да няма значение и разлика в реакцията ни от това какво знаме се е развяло, дали немското, френското или руското. Проблемът идва от там, че в нашето отечество споровете се водят не между франкофили и фоби, нито между германофили и фоби,а единствено между русофили и русофоби. Защото нито Германия има тука пета колона, нито Франция плаща на хиляди тролове и на не една партия и на десетки продажни за рубли в зелено политици, за да се пропагандират и прокарват техни идеи и влияние, толкова колкото Русия го прави брутално и безотговорно! За това и развяването на руското знаме е равносилно на развяването на коня си безнаказано, не само по десетките им паметници, а по площади, улици и медии!