Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 септември 2007 г.

До всички блогъри: инициатива за поне един ден, свободен от Бойко Борисов

Излизам с този инициатива пред всички пишещи и четящи, а чрез тях и до цялото общество: да обявим и дори да измолим поне един ден, в който Б.Борисов да не се появява по медиите, по телевизионните канали, радиа, вестници. Знайно е защо: този човек се оля тотално.

Той, нашият титан, е постоянно по екраните: реже ленти, открива метростанции, асфалтира, мие улици, гони кучетата, пуска фонтани, поставя плочки. И други такива епохални нещица върши нашият народен любимец, а пък след него неотлъчно кръжат ята репортерки, мечтаещи един ден все пак да могат да опипат мускулите му, както се изрази един наш писател. Но най-вече говори ли говори хероят ни по всички медии от ранна утрин до късна вечер. От сутрин до вечер, пък и по нощите понякога ни преследва неговият глас. И ютията си човек вече не смее да включи за да не се чуе и от нея мощният глас на дон Бойко. Има опасност народът ни масово да хване тежка неврастения от тоя човек. Един всенароден вопъл се носи из многострадалната Вселена, и той е: милост молим, поне един ден без Бойко Борисов в медиите може ли да ни отпуснете, та да си отдъхнем малко?! Да загърбим всички политически пристрастия и да се обединим за до оцелеем: Бойко Борисов е същинска медийна напаст и истинско бедствие за нацията ни!

По тази причина апелирам поне един ден да обявим, в който Бойко Борисовия ураганен медиен поток да ни остави на мира: искаме малко тишина, искаме да не слушаме поне един ден "мъдрите наставления на вожда и учителя на българското племе". Същото беше и с Гоце Първанов преди и по време на кампанията му за президент: ора и копа горкият, жъна и коси по полята, бра грозде, игра неуморно хора и ръченици, произнесе страшно много речи и интервюта, обходи безчет села и паланки, преряза километри дълги лентички за откриване на чешми и разни обекти, поизпоти се, ама стана пак президент. Сега сценарият е същият: сили не ни останаха от дон Бойко – аман от този нахален любимец бе?! Но ако тази инициатива се възприеме от повече хора, ако ний, жертвите на медийния терор върху ни, вършен вече шеста година от този човек, извисим глас и почнем да настояваме пред медиите да се обяви поне един ден без Бойко Борисов, сиреч само един ден на тишина и на спокойствие от този човек, то това ще се отрази целебно на духовните сили на цялата нация – която сега кански изнемогва от така обременителното му медийно присъствие.

И така, дами и господа, как гледате на тази идея? Аз се сетих за нея понеже в последния брой на в-к ГЛАСОВЕ прочетох статия на П.Димитрова, в която се разказва, че във Франция нарочна асоциация е излязла с инициативата да се обяви "Ден без Саркози". И веднага се сетих за нашия медиен титан Б.Борисов и за това колко добре би ни се отразил един ден без него по медиите. Ето малък откъс от споменатата статия, като казаното в него важи в пълна мяра и за нашия случай. (Майчице, какъв ли ураган от медийни изяви ще ни облее и задуши ако Б.Борисов един ден стане било президент, било премиер?!)

Претенциите на инициаторите – пише П.Димитрова – дори не са насочени към самия Саркози, а към услужливите телевизионни канали, както държавни, така и частни. Те твърдят, че хиперактивният държавен глава може и да не краси всяка телевизионна минута от ефирното време. Предлагат почивка – един ден, ама само един, в който по ефира да не се лее "нито образ, нито звук, нито ред за действията на Никола Саркози и фактите около него". И допълват възванието: "Нищо да не излиза от редакциите по този въпрос! Нито възхвала, нито коментари! Съвсем нищичко, моля ви се!".

Но ето и нещо още по-важно, което изтъква главният инициатор: "Навсякъде има хора, които смятат, че заливането със Саркози от екрана води до упадък на чувството за гражданственост". Това се твърди във Франция, и то за един така симпатичен човек като Саркози: а има ли някой у нас, който да съзнава това, но отнесено към "любимеца на цялата нация"? Аз обаче смятам, че горната констатация в пълна мяра важи и за нашия медиен титан Бойко Борисов.

А пък точният ден, който да е без Бойко Борисов, да е свободен от него, в който да е тихо и да си отпочинем от неговия глас, нека да го подложим на обсъждане, предлагайте моля. Мисля, че е добре да е примерно ден преди началото на предизборния маратон, в който медиите, разбира се, ще ни удавят с негови участия и най-диво преекспониране. Съгласни ли сте денят преди старта на кампанията да бъде обявен за общонационален ден, свободен от Бойко Борисов? Какво ще кажете? Та да съберем сили да го изтърпим по време на кампанията, моля ви се!

5 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Проверка излизат ли коментарите

Анонимен каза...

Пука ми

maystora каза...

Аз не мога да се уредя да закуся без него,а ти "цял ден"!Аиде по скромно!

Анонимен каза...

След като проектът "Картоиграч"("Явочник") се реализира с пълен успех сред българското природонаселение,сега с още по-голяма сила върви проектът"Пожарогасител"("Мутра & врат").
На ченгесаро-олигархията и на путинистите - честито !
Що има българска глава да пати......
ПС "Курица не птица,
Болхария не заграница".
Дет се вика,и на природонаселението,
честито....На гладно се спи леко....

Ангел Грънчаров каза...

Куркането на червата май облекчава задачата на мисленето :-)