Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 ноември 2007 г.

Журналистиката в демократичната държава е огромна обществена отговорност

Привет г-н Грънчаров! Поласкана съм от написаното* за мен! Безкрайно съм Ви задължена. Приятно е да разбера, че съм получила търсената обратна връзка и разбирането от Ваша страна. Вече не се чувствам толкова сама. Смятам, че журналистиката в една демократична държава е огромна обществена отговорност.

Убедена съм, че размиването на границата между журналистика и политика е антидемократичен акт. Журналистът-професионалист може да бъде такъв само тогава, когато осъзнае, че тази професия може да функционира в полза на обществото - ако бъде прилагана нейната основна функция като социален контрол. Това ми убеждение се е утвърждавало години наред. А сега съм се заела с нелеката задача да го утвърждавам и в общественото пространство.

И да се молим горещо пролетта наистина да дойде, та да стопли все повече човешки души. Сърдечно благодаря за Вашето съдействие. Бъдете здрав и щастлив - Катя Стоянова!

Здравейте, Катя, много ме зарадва писмото Ви, прочетеното в него ми говори, че просто имаме сродни ценности и разбирания, от което пък следва, че моята подкрепа за Вас е съвсем естествена. За мен е хубав знак, че Вие излизате открито със своята позиция и така отправяте предизвикателство на сложилото се статукво. Това именно е похвално, наред с риска, който поемате: свободолюбивите хора у нас едва ли ще са приветствани, напротив, ще бъдат много притеснявани. Целта е една: да ги принудят да намразят свободата и да възжелаят робството.

Пожелавам Ви никога да не ви се случи това! И завинаги да останете така горд и свободен човек! Успехи! С поздрав: Ангел Грънчаров

* Чудо невиждано: и у нас имало свободни журналисти!!!

Няма коментари: