Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 ноември 2007 г.

Нашите сестри-либийки: галените избранички на Сатана

Не сме прочели още книгата на Кристияна и ето че нейната тежка артилерия, адвокатът й Хари Харалампиев идва на помощ. Не на самата Кристияна, разбира се, а на ония, зад чийто гръб се криха и я превърнаха в героиня. Тя си е и такава. Щом можа от обикновена хитруша, министерска кафеджийка и метреса да се издигне до най-високо междудържавно равнище, да бъде приета и прегръщана от френският президент Саркози (комуто мадам Саркози обърна гръб пред цял свят, но това е друга тема, която не слиза от френските таблоиди).

Кристияна е нашата Моника Люински, която успя да превърне жалката си история в бестселър, продаващ се като топъл хляб. Сигурна съм, че в нейната книга дори няма унижението на президента Клинтън, който беше принуден да обяснява пред целият американски народ и цял свят, че оралният секс не е секс. Такова падение не може да се случи нито на нашето момиче, нито на президента ни. Ние винаги излизаме сухи от водата.

Въпреки че има издадена смъртна присъда за нарушаване на моралните норми на поведение в либийското общество, в книгата й едва ли има думица за тия “неприлични неща”, защото те не са типични за морала на българската мед.сестра. Ние всички чудесно знаем, че българската медицинска сестра не е човек, не е жена, тя е Вълчева!Българската медицинска сестра е извънземно, което само и единствено обича Родината, професията си и болният човек. Всичко останало й е чуждо и този кошмар, който им се случи може да е само плод на нечии секретни служби, за краткост наричани Сатана, чийто пъклени планове са да я изкарат българските медицински сестри земни хора.

И понеже и аз съм мед.сестра, и аз работих 15 г. в Либия ще ми простите това кратко лирично отклонение, но не мога да сдържа гнева си пред несправедливите Бог, Сатана и Съдилища. Боже, защо си толкова несправедлив към мен, та ме остави да бъда една най-обикновена жена, съпруга, любовница, майка с професия мед.сестра?! Защо, Боже, позволи да бъда 15 г. в Либия, да се бъхтя по дългите болнични коридори, да лестя нощем във влажните жеги, да гладувам, да пестя и не ме допусна поне за час в занданите либийски? Толкова ли съм ти немила, недрага, Боже!?

Защо не даде щанс на Сатаната да ме докосне и мен, за да споделя съдбата на Вълчева, а ме остави да се трудя под парещите лъчи на Слънцето, гиблите, а нея скри зад тежките хладни стени на зандана. О, гиблите! Що е то гибла? Гиблата е един парещ въздух, натежал от горещ пясък, който прониква навсякъде. Обикновено трае няколко дни, през които се затварят плътно щори, прозорци, но въпреки това вдишваш този горещ фин пясък, хрускаш го, изтърсваш го от чаршафите си. Изгаря склерите на очите, дробовете, всички предмети парят. Вероятно по причина че съм парела отвсякъде Сатаната мен не ме докосна. И с другите ще да е същото. Тия със сигурност са имали или климатик, или вентилатор, а може би и двете, с което са помогнали на Сатаната да ги докосне. Милите! Ама той, Дяволът, нали е за туй да си играе с хората!

Комай с мен и другите не бяха ни Дяволът, ни Бог, ама нали сега не иде реч ни за мен, ни за обикновените мед.сестри - съпруги, майки, любими, които се трепят там за близките си. А става дума за една друга категория, на която всичко земно и човешко им е чуждо и те са за пример на обикновените простосмъртни като нас. На които няма да бъде оказана честта, въпреки че ни беше обещана и от Президента, и от външният ни министър да ни се даде отчет за всяка похарчена стотинка по това дело, за мотивите на либийската прокуратура за обвиненията, за мотивите на съда за издаване на смъртните им присъди. "Нашите" президент, министри, парламент (в кавички защото и те са докоснати от Сатаната!) няма да спазят обещанието си. Ако случайно се случи то ще е, за да ни излъжат за пореден път, както това стори тази сутрин адвокат Хари Харалампиев и го прави и в книгата си “Мариянската падина”.

Появата на книгата на Кристияна във Франция предхождаше явяването им пред френският парламент по настояване на депутатите от френската комунистическа партия. В България се показват само удобни и манипулативни кадри как се прегръщат с президента Саркози и нито дума за повода им за посещението във Франция. Нито един кадър от френският парламент. Даже не се питам защо? Във Франция управляват десните, но в парламента ги разпитват по искане на левите, комунистите. У нас управляват комунистите, но не искат да ги разпитват, защото знаят всичко и левите, и десните.

Аз питам кога главният прокурор на република България, г-н Велчев ще намери време да включи в дневният си ред този случай и кога ще приведе в изпълнение обещанието си, че “сестрите щом се възстановят” ще бъдат разпитани и изслушани както си му е ред - следствие, прокуратура, присъда, парламент и т.н.?

Г-н главен прокурор, възстановени са бе! Видиш ли как са наточени покрай Саркози!? Питам кога българският парламент ще намери време да включи в дневният си ред - изслушване на българската прокурорска проверка и самите сестри?

Питам г-н Президента на Република България кога ще благоволи да спази обещанието си и заедно с външният си министър Калфин да се отчетат пред българският парламент за потрошените пари по това дело. Както и да обясни на българите, работещи все още в Либия, на които ден след завръщането на “националните ни героини” 25 юли бе наложено търговско ембарго, което не е отменено и до сега. Същото ембарго е наложено и другите чужденци на държави, членки на ЕС, които обаче активно работят за решаване на този проблем. Мнението на чужденците към българите в Либия се смени рязко и никак не е положително. Като причина се изтъква политическото хулиганство на българският президент, който не зачита международни договорености и грубо ги е показил с прибързаният си указ за помилване и неспазване на процедурата по трансфера на осъдените престъпници в двете държави, според подписаните договорености и грубо е пренебрегнал интересети не само на сънародниците си, а и тези на другите чужденци, на страни членки на ЕС.

Ситуацията на тези хора е деликатна. Те трябва да пишат жалби до Страсбург и да се оплакват от Либийската държава, от която са получавали работа и заплати и очакват все още крупни суми за обикновения човек, които е изработил, а се намират все още там. Напуснат ли Джамахирията губят шанса да получат парите си завинаги. Намирайки се там, те поддържат надеждата, че нещо ще се промени и ще получат парите си, но българската държава не дава никакви признаци, че работи по този въпрос. За разлика от другите европейски държави, чиито поданици работят в Либия.

Вместо факти, документи, доказателства българската държава в лицето на Кристияна Вълчева - вълчица си е женицата и името й така силно подхожда на същността й че чак се питам това същинското й фамилно име ли е или и е сполучливо дадено от българската ДС? Всъщност няма значение кой й е кръстника, важното е, че жената го отстоя. Факт, който не се пропуска да се отбележи от българските услужливи медии.

Другите сестри покрай нея са камуфлаж и преди, и сега. Събирали са трохите покрай Кристияна преди, събират ги и сега.

Г-н Хари Харалампиев тази сутрин при анонса на книгата си “Марианската падина” излъга само няколко пъти. Каза само една истина, с която направи признанието, че са ни лъгали цели 8 г., а именно - да не обявяват мотивите на прокуратурата за обвинението. Както и мотивите на съда за издаване два пъти на присъдите, защото така ги посъветвали. Без да уточни точно кой ги е посъветвал. На нас остана да гадаем кой им е съветникът - пак Сатана или самият Бог?
(Автор: Ружа Братанова, Франция)

Няма коментари: