Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 11 ноември 2007 г.

Комунизмът е нелечим недъг, пълна атрофия на човешкото

Тия дни комунистите с глави, твърди като тази на техния идол - гранитният Альоша - честваха юбилей на същия. 50-години откакто този паметник стои над Пловдив и България като злокобна граблива птица, символизираща нашата национална унизеност. Защото Альоша е символ тъкмо на съветската окупация на България, показващ и единствената причина да има комунизъм по нашите земи: съветските автомати са тази причина.

Да, комунистите си честваха турянето на Альоша без никакви скрупули, без срам, понеже те други не могат да бъдат: те знаят кому трябва да са благодарни за това, че 50 години се издевателстваха над всички нас. Благодарни трябва са тъкмо на Русия: те затова и до ден днешен продължават да целуват ръцете на "братушките" си. Тяхната подлизурковщина спрямо СССР и Русия показва само това, че комунистите у нас винаги са служили не на България, а на СССР и на Русия: те са си генетични национални предатели.

Комунистите честваха Альоша, а всички останали българи глухо мълчаха. Олигархичната пропаганда също мълчеше. Ето това наше прословуто българско мълчание ни изяжда главите: то показва безчувствеността ни като народ за нашата национална унизеност. Да си стоят още паметниците на съветските окупатори на Родината означава само, че за нас достойнството на нацията е последна грижа. А унизените, а привикналите с унизеността си, а несъзнаващите унизеността си народи никога няма да станат достойни, никога няма да заживеят достойно. Ще си останат роби завинаги, пък дори и да са роби само на своята пълна дезангажираност със свободата: изворът на човешкото достойнство.

Ето обаче какво казал Георги Пирински, шефът на Народното събрание, синът на съветския шпионин Заяков: "Паметникът на съветския воин Альоша е символ на тържеството на човешкото над мракобесието." Да, медиите твърдят, че това е заявил в петък вечерта в Пловдив председателят на Народното събрание Г.Пирински, който бил гост на тържествата по случай 50-годишнината от създаването на паметника на Альоша, издигащ се на хълма Бунарджик в Пловдив. Значи Альоша за Пирински е "символ на тържеството на човешкото над мракобесието"! Какво друго може да каже комунист, който е такъв тъкмо защото у него самия човешкото е атрофирало до крайна степен, дотам, че нищо не е останало от него...

Альоша обаче няма нищо общо с човешкото. Защото самият Альоша - съветският войник - е също такава жертва на най-безчовечната система, която човечеството познава: комунизмът. Руските, съветските войници са войниците, които комунистите са карали да скачат в атака и да мрат като мухи по фронтовете, защото ако някой не тръгне в атака, ако отстъпи, отзад стоят автоматчиците-милиционери, които убиват всеки на място! Отзад - сигурна смърт, отпред, в атака - почти сигурна: ето така са се биели съветските альошовци. Не може толкова унизени и така наплашени войници да са горд символ на нещо, най-малко пък на самата човечност, чуваш ли, таварищ Заяков-Пирински?! Нима признаваш, че за вас, комунистите, тъкмо унизеността на човешкото е негов "неотнимаем атрибут"?!

Съветските паметници не са паметници на този унизен съветски войник, те са паметници на съветската окупация на България. Тези паметници един ден все пак ще бъдат съборени или поне преместени в музеите на тоталитарния комунизъм. Това ще стане неминуемо и успоредно с растежа на чувството ни за чест, за национално достойнство. Сега стоят альошовците из цяла България само като знак за нашата национална унизеност. Щом се осъзнаем като свободни и достойни хора, альошовците вече няма да има на какво да са знак и ще идат било в музеите, било ще бъдат взривени: и това ще бъде началото на нашата така изстрадала българска свобода.

3 коментара:

Анонимен каза...

Може би паметникът на Альоща символизира антифишистката борба, но какъв фашизъм е имало у нас. През 1942 година е имало Българска Фашистка Патия с малко на брой членове и естествено със собствен вестник. След публикация с антисемитска насоченост вестникът е бил забранен. Цялата теза за монархо-фашизма е несръчен опит да се оправдае присъствието на около 2000 "шумци" (така народът е наричал "народните синове")в гористите местности на страната. Тези "прогресивни" младежи са били в голямата си част с криминални деяния, но трябва да се отбележи нещо много важно, а именно решението за влизане във война на страна на пакта е било напълно легитимно и не може да бъде полагано на съдебно преследване. Народно събрание избрано чрез избори решава каква да бъде нашата позиция и в този смисъл паметника на Альоша ще си остане винаги символ на окупацията и на колаборацията.

Bruce Wayne каза...

тези по-малките паметници какво пречи да ги съберат и да им направят един музей на открито на Златни пясъци? някой като Божков може да го организира веднага и да събира входната такса

Анонимен каза...

Драги ми Ангеле,
Имам понякога искушението да надникна в твоя Блог, както го направих преди няколко месеца. Твоята персона не престава да ме изненадва. От това, което съм прегледал личи едно безспорно умение да боравиш с изразите и едно необяснимо или странно оценяване на действителността. Освен това стигам до извода, че вие двамата с Добри обичате много да пишете и малко или никога да не преглеждате световната преса, че и това , което е преведено на български от всепризнати капацитети. Имам само един въпрос засега, имаш ли идея какво е написал в двете си книги един от най- известните личности на съвремието - американският евреин НАОМ ЧОМСКИ. Мога да ти посоча и редица други автори, но поне досега не си декларирал познаването на чужди езици. Та тези две книги препоръчани на всички представители на ООН са на български и са в невероятен дисонанс с цялата " религия' която изповядваш и предлагаш на тези, които са решили да надникнат в твоите писания. Ако все пак си се зарекъл да не прегледаш нищо ново, като дипломиран във философията трябва да познаваш по- малко или по- вече древните и по малко древни светила, като СОКРАТ, ПЛАТОН , СЕНЕКА, ЕЕРАЗЪМ и др. Пиши все пак, кой от известните колоси на философията ти е за пример и въз основа на какво се впускаш в толкова смели и необосновани политически анализи.
Иванов.