Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 2 декември 2007 г.

Култът към Путин в путинова Русия

Чета една много интересна и многозначителна статия, наречена Почему раздувают культ личности Путина?. Извадих си няколко цитати, които именно показват психологията на тази руска "поцелуйковщина", която води неизбежно до раздухването на един култ към личността. Смятам, че имаме наченки на този процес и у нас с раздухването от медиите на сляпата вяра към "наший съвременний колос бат Бойко". Искам да покажа, привеждайки тия изказвания, какво ни чака и нас ако не спрем овреме. Вижте какво казват руските подмазвачи и сравнете с дитирамбите към наш "бат Бойко"; впрочем "бат" и "батюшка" ("бащица") си имат един и същ корен:

"Нашата главна задача е да продължим срока на неговите пълномощиия. Нашата главна цел е да му позволим да завърши преобразованията, да ги направи необратими. За да не може повече у никой да се появява подлата мисъл да открадне от руснаците щастието." (“Чтобы уже больше ни у кого не возникала подлая мысль украсть у россиян счастье”.)

"Русия има маса врагове. И вътрешни, и външни. Но ние ще издържим. Защото съвременна Русия - това е Путин. Русия без Путин е Русия без ръководство, Русия без воля. Русия, която може да се дели и с която може да се прави каквото пожелаеш. Русия като жертва. Затова ние с такова чувство чакаме отговор на толкова често повтарящия се въпрос: ще останете ли президент за трети срок? Да си отиде Путин от власт означава отслабване на Русия."

"Путин е забележителен мъжкар. Но той няма строгост. Нему му трябва строгост, сталинска строгост. И тогава той щеше да бъде такъв мъжкар, какъвто майка никога не е раждала!"

"Многоуважаеми Владимир Владимирович, останете за следващ мандат..." - така започва писмото до Путин на световно известният руски режисьор Никита Михалков. Той е мотивирал своята постъпка с... искрена любов към Путин. (В Русия мъжете често много силно се обичат и се целуват в уста - и в това не се крие хомоеротичен смисъл! На други места не знам дали се целуват... Бел. моя, А.Г.)

"Не ни оставяй, бащице наш роден!" (“Не покидай нас, отец родной!”)

Как ви се струва, а? Не смятате ли, че ако бат ви Бойко се възцари, на втората година подмазвачите ще почнат да говорят за него същите думи? Аз смятам. Те сега му излизаха... гъза (пардон!), и то преди още да е взел сериозна власт, та тогава ли?!

3 коментара:

Анонимен каза...

Посмейте се малко, все пак неделя е, а иде и тежък мач

http://www.vbox7.com/play:6d535d41

Анонимен каза...

ако, по време на турското робство, имаше ФК "ЛЕВСКИ" и ФК "ЦСКА",сигурно нямаше да сме още свободна страна!?

Анонимен каза...

Единна Русия печели 63% от гласовете по данни от 30% от преброените протоколи. Комунистите имат 11,3%, Жириновски е с 9,7%, а на ръба е Справедлива Русия с малко над 7%. Десните не влизат, нито път Яблоко. Генадий Зюганов /лидер на Комунистите/ каза, че изборите са опорочени. От Единна Русия казаха, че е имало нарушения, но те не могат да повлияят на крайния резултат.