Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 9 януари 2008 г.

За истината се искат и известни жертви...

Всичко това е вярно. Интересно ми е защо се забрави от повечето. Или по-точно - защо никога не бе разбрано от хората.

Не искам да персонализирам вината непрекъснато върху Костов - не може един човек не прекъснато да е само той виновен. Всъщност истината е, че там, където са парите, там е и медийната власт, там е и силата да се манипулира общественото мнение. До такава степен, че дори и мои приятели (дори и тук, в този блог), за които уж си мисля, че имат правилен поглед върху събитията в България, най-редовно коментират личността Костов с думи от сорта: "Абе аз докато не видя всички факти, ще считам, че и той е в кюпа". Е, какво да кажем?

Също така си припомням едно от основните обвинения срещу Иван Костов - не бил съобщил, моля ви се, защо направил толкова промени в първото си правителство. Интересно какво да съобщи, а и на кого да го съобщи. На полуграмотниците ли, които преобладават (за жалост) под наименованието "мъдър български народ" или на тези, които само чакаха тогава сгоден момент, за да "ударят" по имиджа на СДС? Костов не е бил тогава представител нито на съдебна, нито на прокурорска власт, бил е министър-председател, т.е. - представител на изпълнителната власт. Ако на някого не му е било ясно защо се правят тези промени, то си е в негов ущърб, а и какво, ако беше казано тогава: "Махам Богомил Бонев, защото има факти, уличаващи го във връзки с руската мафия."? Какво? Един разумен ръководител на държава никога не би трябвало да допуска подобна грешка...

Спомням си едно изречение от изказване на Иван Костов на една от последните конференции на СДС, докато бе все още председател. Звучи така (не цитирам): "Всички вие знаете, че аз лично нищо не откраднах, но затова пък на мой гръб много от присъстващите тук се обогатиха." Костов наистина се опита чрез механизмите на приватизацията, която той само се осмели да започне тогава, да прехвърли капитали в ръцете на сините, това е също съвсем логично, защоо без икономическа власт, нито една политическа сила не може да удържи политическата власт. За жалост почти никой от "сините", на които бе прехвърлена такава отговорност тогава, не разбраха правилно жеста, просто се обогатиха и набързо забравиха какви са.

Е, сега, когато цялата икономическа власт вече се превъртя (по план) окончателно в ръцете на издънките на червената олигархия (да не забравяме превъртения външен дълг), логично е съвсем късно да се опитваме да се измъкнем от блатото. И затова ли Костов е пак виновен - затова ли, че "мъдрият български народ" не даде шанс на единствената по онова време (2001-ва) възможност за поне още един мандат на един истински държавник да бъдат довършени реформите и битката с мафията да бъде спечелена? Поне донякъде. Довлякоха като малоумни възторжено мадридския измамник агент "Карточник", точно него го обогатиха неимоверно, ама никой сега почти не го споменава за нищо като виновен! Що за "мъдрост" е това????

Ангеле, аз не виждам смисъл от донкихотовски битки, но с удоволствие ще се присъединя към теб - знам ли, може пък този път... :-)

(Автор на този коментар: Добрата. Която вече, впрочем, си има свой блог! Да й пожелаем успех!)

10 коментара:

Анонимен каза...

Батка, ти си като „Стената на плача”, хората изплакват мъката си, а ти си плачеш САМО за своята.
Сега, Костачката не бил виновен, че червените си препрали и прибрали, ПАК ПРИ СЕБЕ СЕ, ПАРИТЕ !
Че кой, ако не Батюшка Ванюша да не е взел участие в тази ПЕРАЛНЯ. Че нали Той беше на Върха на Парите от 1990г до 2001г. С изкл. на правителството на Виденов – 2години, Ванката КОНТРОЛИРАШЕ ФИНАНСИТЕ – финансов министър при Попов – 1990г, после при Фил Димитров, а накрая – м-р председател.
Че КОЙ друг ПОЗВОЛИ на ЧЕРВЕНИТЕ и МАФИЯТА да ИЗПЕРАТ ПАРИТЕ на Държавата и Народа, ако не беше Той?! Ако гледаше интересите на Народ и Държава, една от първите и най-важни задачи като финансов министър при Попов през 1990г. беше да извърши ОБМЯНА НА ПАРИТЕ, защото на Цял един Народ беше известно, че Луканов ПРЕДИ това ОКРА и ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ на Държава и Народ. За ТЕЗИ ПАРИ става въпрос батка! Да се оставят да се ПРЕВЪРТЯТ ЕДИНСТВЕНО в ИЗГОДА на ПЕРАЧИТЕ или да бъдат АНУЛИРАНИ чрез ОБМЯНАТА ИМ ! Твоят Господар и финансист на фондацията ти РЕШИ ДА ЛЕГИТИМИРА КРАЖБАТА – като се започне от последния и първия обирджия - Луканов, та до 1985г,, когато Държава и Народ НЯМАХА ДЪЛГОВЕ. Та тогава, би трябвало да знаеш батка, беше даден ход на СТРАТЕГИЧЕСКИЯ ПЛАН – гробокопачите на капитализма да станат капиталисти – конвергенцията на двете „непримирими” системи. А ТИ, батка, като конвергенционист не би имал друга позиция. Ще ближеш червени задници и идеологии, защото за друго с твоята философия не ставаш. Можеш да имаш Свое НЕЗАВИСИМО мнение само ако ти одържи дупето да отидеш на строежите. Трудно е батка, но поне е честно. И честно се склопиш очи. Но ще имаш ОПРАВДАНИЕ пред Бога. Сега батка те е УЖАСНО СТРАХ, защота ОПРАВДАВАШ ЗАПЛАТКАТА СИ пред Червените. А трябва да имаш Страх от Господа. Преди да те е прибрал при Себе Си за да ти потърси за отчет за зидаро-мазачеството ти. Писането за Господа няма да те оправдае, нито дори и храм да построиш в имота си - Той ще те пита: какви ги върши, докато беше на земята.

Анонимен каза...

Леко да не ти покапе пяна от устата по клавиатурата, „батка“.

Та какви пари викаш да бил обменил „Костачката“, нали Луканов бил окрал и „последните“ преди това? До 1985 г. държавата нямала дългове? Разбира се...

Едно такова мнение каква, да кажем, дискусия би могло да предизвика?

Анонимен каза...

Г-н Димов, ама моля Ви се, философът Грънчаров може и сам да се защитир не го подценявайте толкова. Е, освен ако не реши и този път да си премълчи гордо, защото е под неговото достойнство да отговаря на вражеските провокации на разни агенти на ДС.

Пък и какво от това, нали си заработи дневната дажба посредством усърдно превъзнасяне на когото трябва!

Достойно поведение на един истински философ!

Анонимен каза...

Борка, не се прави на олигофрен...

Ангел Грънчаров каза...

Казано е в Писанието "Не хвърляй бисери на свине!", аз ако трябва да го префразирам, ще кажа, че на тях не трябва и да се отговаря :-) Ние с този, Батката де, живеем в различни светове, обитаваме толкова различни култури и ценностни светове, че по тази причина нямаме никаква възможност да дискутираме; той, примерно, може да си дискутира с батка си Бойка, щото нивото им е едно и също, но понеже и батка му Бойка мисли същото като него, те просто могат да си се хвалят взаимно :-)

Ангел Грънчаров каза...

Тоз, Батката де, не е забелязал дори това, че автор на този текст не съм аз, а е друг човек, именно Добрата :-) Или нея той нарича "Батка?! :-) Аз пък помислих че мен нарича така...

Анонимен каза...

Анонимният мой доброжелател, даващ ми така ценни съвети, кой е?

Анонимен каза...

Накратко, знаменитият философ счита за свиня всеки, който негодува поради това, че е ограбен от долния комунистически престъпник Костов.

Анонимен каза...

Аз съм Добрата, приемам всякакви конкретни въпроси на тема "Костов"! Моля да ги адресирате към мен!

Dobrata

Анонимен каза...

Добра или лоша, отивай си при Костов и Костовица, там ти е мястото.