Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 30 януари 2008 г.

Апел към българското гражданско общество

Апел към българското гражданско общество в подкрепа на честния наш сънародник арх. Янев

Българи, трябва да подкрепим нашия съгражданин Янев, който е застрашен да стане жертва на демагогията и нескопосаните закони, сътворени в българския Парламент.

Призовавам всички уважаващи себе си български граждани да се включат в подписка, подкрепяща "социално изгърмелия" честен българин. Архитект Янев е дръзнал да повярва в законността в държавата ни! Така, впрочем, се изрази пловдивската адвокатка Каварджикова: “Архитект Янев е изгърмял социално. Не виждам този човек на коя врата ще почука и тя ще се отвори ли за него. Кой ще го вземе на работа и къде? Той е обречен на социална смърт. Прокурор Ангелов вчера в телефонното си интервю се базира на закона на МВР без да вземе пред вид закона за защита на свидетелите и мерките, които са предвидени в него за опазване анонимността на свидетеля и т.н.”. И щом е така, щом няма кой да го защити, щом животът му е застрашен от кошмарната държавна корупция, ние, гражданите, трябва да му помогнем! Защото той е смъртник вече. На човека сме длъжни да помогнем сега, в този момент. А не когато е късно.

Същият Янев според "законите" се е поставил в положение не да разобличи корупционните практики в правителството, а да бъде осъден за клевета, въпреки белязаните банкноти!?

Оказва се, че дори магистратите не познават законите, които сами творят. Тогава защо са тия там, в Парламента? Какви са ги вършили вече близо 20 години и за какво им плащахме целият комфорт, на който се радват?

Не сме българи и не сме хора, ако оставим този човек сам. Страшно ми е да си помисля че ще допуснем това. И то ще е най-жалкото нещо, което можем да си причиним сами. Не искам да помислям, че ще позволим на себе си да останем в пасивната роля на сеирджии, които после ще се палят яко на тема за оправията в държавата ни.

Аз заставам редом с този човек, но моля за вашата подкрепа. "Bis date qui cito dat" - двойно дава оня, който бързо дава (лат.) Да покажем и пред самите себе си, че сме способни да направим и нещо реално в подкрепа на първия гражданин, борец с корупцията у нас.

(Който желае да се подпише, може да изяви своето желание в коментарите на блога. Съвсем скоро ще пуснем и специална подписка, където можете да се подпишене. Ако имате преложения към текста на подписката, моля, направете ги.)

2 коментара:

Анонимен каза...

Моля да бъда подписан.

Милен Радев, България

Анонимен каза...

Прокурорът Ангелов в случая действа като човек на мафията, хвърляйки в лапите й един честен човек - арх Янев.
Логиката на Ангелов според мен е следната - кой си ти бе, архитектче хилаво, та ще ни се бъркаш в "схемите на работа".
Ако главният прокурор има чувство за достоинство и призвание на българската прокуратура, лицето Ангелов трябва да бъде уволнен незабавно и подведен под отговорност.
Подписвам се към подписката.
Константин Николов - София