Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 24 януари 2008 г.

Инициатива-апел към българите по целия свят

Моята най-нова книга Кратка лична история на съвременна България, която беше написана пред очите на всички в блога, предстои да бъде издадена – и ще бъде издадена, независимо какво ще ми коства това. Аз почти на шега подхвърлих тия дни ето този въпрос: Дали ще се намерят днес българи, които да подкрепят издаването на една книга за съвременна България?.

Оказа се, че има такива българи, което е много радващо. Някой предложи да дам банкови сметки, в които желаещите да подкрепят едно такова народополезно дело да могат да преведат своята лепта. След известно колебание се реших и на това и ето, днес открих следните две сметки в SOCIETE GENERAL EXPRESBANK:

Банков код: 40078751 SWIFT TTBB BG 22 Кл.№ 0327840, Ангел Иванов Грънчаров, ЕГН 590328...

В долари (USD): BG73TTBB94001523478550

В евро (EUR): BG97TTBB94001523438736

Има много българи по цял свят, които биха могли да подпомогнат издаването на една такава, струва ми се, необходима книга: защото в нея са казани някои истини, които най-старателно се прикриват, особено в последните години. А истината трябва да бъде търсена и смело изричана: ако не заложим на истината едва ли ще успеем да променим нашата България в най-добрата за нея посока. Крайно време е да заживеем с истината та да постигнем най-после и свободата, и достойнството си.

Всеки, който подпомогне издаването на книгата, го моля да ми напише на имейла angeligdb от abv.bg своя адрес, като упомене и сумата, която е изпратил. Готов съм на такива хора да изпратя по пощата толкова екземпляри от книгата, колкото пожелаят – та да могат да я подарят на свои близки. Готов съм също да направя така, че на отделна страница да бъдат изписани имената на спонсорите с благодарност от автора. Да, непременно ще направя това. Ще се радвам, ако в тази наистина необичайна инициатива се включат повече хора, та скоро книгата да се появи на бял свят. Всъщност инициативата не е толкова необичайна. Някога, преди години, именно по този начин най-вече са се издавали книгите: чрез предварителна подписка на бъдещите читатели. Тези, които ме познават, пък и тези, които са ме чели, би трябвало да бъдат уверени в това, че по никой начин няма да ви подведа, т.е. да злоупотребя с парите или с доверието ви. Има все още хора на тази земя, които живеят за едната чест, и сред тях е и един философ на… средна възраст, чието име носи този блог.

Тези пък, които нямат възможност да подкрепят финансово издаването на книгата, могат по друг начин да помогнат, а именно като използват рекламите на Google. Те се намират и в двата ми помощни блога: този и този. Така пак ще подпомогнат някак издаването на книгата. И на такива редовни читатели на блога съм готов да изпратя безплатен екземпляр от книгата. Ще се радвам ако стане така, че за една седмица след излизането й книгата бъде изчерпана, т.е. изпратена по целия свят. Това е една хубава съдба за книга като тази, която написах с много любов и ентусиазъм в последните няколко месеца.

Благодаря на всички, които, изхождайки от разбиране на високия смисъл на тази инициатива, ще се включат в нея! И ще спомогнат книгата КРАТКА ЛИЧНА ИСТОРИЯ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ да се появи в най-скоро време.

Впрочем, предлагайте варианти за окончателно име на книгата, защото моето засега е съвсем условно и неокончателно. Най-трудната част от написването на една книга е изобретяването на сполучливо и кратко заглавие. Затова разчитам на помощ от вас, читателите на моя блог, и в това отношение...

С поздрав и с най-добри пожелания за личностен просперитет: Ангел Грънчаров

1 коментар:

Анонимен каза...

И разбири! Докат ни са покайш задету обруга своя Цар, няма да прокопсашъ! Трябва да залюбиш своя Царъ и вечну до го тачишъ!