Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 март 2008 г.

"Страстите и бесовете български" - продължение на сагата с издаването на тази книга

Преди два-три дни писах за това как върви "общобългарската акция" за събиране на една скромна сума пари, та да се издаде една книга за историята на съвременна България. Правя това париодично, за да има пълна прозрачност. От друга страна някои хора ми подхвърлиха, че трябва да се напомня по-често за тази инициатива, защото обикновено хората забравят: нали знаете, всяко чудо е за ден-два, най-много за три дена. Такъв е нашият динамичен свят. Та по тази причина, дори с риск да стана досаден, пиша тази бележка. А ето какво написах там:

До днес, 17 март 2008 година, по сметките са постъпили общо 400 (четиристотин) лева. До момента има и няколко обещания за подпомагане, които обаче още не са изпълнени. Предполагаемата цена за издаването на книгата в минимален тираж от 500 екз. е 1500 лв. Което означава, че вече е събрана почти една трета част от сумата, необходима книгата да излезе. Всеки, който желае да подкрепи финансово издаването на книгата, може да го направи, като дарението му ще бъде прието с благодарност. Списък с имената на дарителите-спонсори на изданието ще бъде публикуван в самата книга. Всеки дарител ще получи толкова екземпляри от книгата, които да може да подари на приятели, колкото пожелае. Толкова информация засега. Ако има нещо питайте…

Друго няма. В момента ръкописът е в издателството и се странира. Събраната сума е недостатъчна, но за начало може. Само дето за още около месец най-много трябва да бъдат събрани всичките пари. Аз държа книгата да е по книжарниците за 24 май. Ще направя всичко това да стане. Ако се намерят други хора, които да ме подкрепят поне малко.

В крайна сметка ще ми се наложи отново да тегля заем и да издам книгата. В момента обаче за изплащане на стар заем отива около една трета от скромната ми преподавателска заплата. При това положение се съмнявам дали някоя банка изобщо ще се навие да ми отпусне нов заем. Но нещо трябва да се измисли. Страх ме е, че ако се провали сега начинанието, книгата изобщо няма да излезе. А тя е една все пак необичайна и необходима книга. За която ще направя всичко зависещо от мен за да излезе до края на май.

6 коментара:

Анонимен каза...

Искат ви 1500 лв. за издаване на книга?! Кое е това издателство?
Опитахте ли с друго издателство?

Ангел Грънчаров каза...

А вие колко предполагате ще струва издаването на една книга от около 400 страници?! Имате ли представа за цените в книгоиздаването? Щото възклицанието ви ми показва, че нямате такава представа...

Анонимен каза...

G-n Gran4arov, potarsete malno po-malak format, kato na Terry Pratchett, mislq, 4e moje da se svali do 1200 leva nqkade.

Анонимен каза...

Хора, помагайте, ако искате внуците ви да прочетат нещо по-истинско за промените след 10-ти.
Защото от "100-те интелектуалци" ще научат само лъжите..

Ангел Грънчаров каза...

С издателят, с който уговарям издаването, търсим възможно най-икономично издание. Но пък книгата трябва да отговаря на съвременните полиграфически изисквания за качество. Все пак не е нужно заради прекалена икономичност изданието да стане такова, че после да се срамуваме, че не сме го направили по-добро. Сумата 1500 за 500 екз., и то на книга в обем от около 300 страници не е висока цена в днешно време.

Селин каза...

Пардон...