Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 април 2008 г.

Как мислите?

След като се консултирах с разни вещи хора (става дума по правенето на корици на книги) стигнах до известен напредък и почти имам готов проект. Разбира се, той ще бъде осъществен от специалист, аз тук давам нещо като "идеен проект", надписите са съвсем примерни, съзнавам, че са лошо изработени. Но в издателството ще ги направят както трябва. Ето ги и двата проекта за корица:

Сега остава да се избере кой от двата е по-подходящ. Аз лично пак, разбира се, съм в раздвоение и по този въпрос. И двата са прости, има известна символика, абе бива ги, накратко казано. Струва ми се дори, че са равностойни - въпреки че всеки сам за себе си си има известни предимства. В краен случай ще оставя да избере създателят на корицата в самото издателство. Издателството ще бъде ИЗТОК-ЗАПАД.

На задната страна на корицата може да има мой портрет и кратко представяне. Смятам, че е наложително с няколко силни изречения да бъде представена самата книга, защото читателят като вземе нова книга първо поглежда какво пише на задната корица. Ето че възниква проблем да напиша тия думи в близките дни, защото обикновено в последния момент когато се бърза човек едва ли може да измисли нещо добро и силно. Разбира се, мога да сложа и малък откъс от самата книга. Малко се успокоих като попаднах на тия два варианта за корица. Слава Богу!

Впрочем, а вие как мислите, кой от двата проекта за корица ви се вижда по-добър? Само да не се окаже, че и двата не ви харесват, че тогава какво ще правя? Е, човек все търси нови и нови неща, така че да се разберем: който не приема тия два варианта, нека да предложи трети, по-добър. Така съм съгласен вече; а иначе е много лесно: критикуваш, отхвърляш, и нищо не предлагаш. Разбира се, казвам това за свое успокоение...

1 коментар:

Анонимен каза...

Забрави за стената.