Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 8 юни 2008 г.

Защо българите са лишени от правото да избират личностите, които искат?

АВТОР РУЖА БРАТАНОВА, ФРАНЦИЯ: За да бъдат "отрязани квитанциите" на всички омръзнали на избирателите - до болка и отвращение! - български политици е нужна промяна на избирателният закон на мажоритарен принцип.

Това народът го казва всеки път по изборно време - като се отказва от конституционното си право на избор.

И не защото българите не притежават съзнание и им липсва чувство за отговорност, а защото са лишени от възможността да гласуват за личности, които познават и искат да изберат.

Приетата поправка на избирателният закон току-преди президентските избори, която целеше уж да "отреже" българските граждани с двойно гражданство от Турция, а де факто са "отрязани" всички българи, неживеещи в ЕС. И то без да бъде дадена точна цифра колко българи живеят в ЕС и колко в Северна и Южна Америка, Австралия, Нова Зеландия, Африка. Това бяха българи, които никога не гласуват за БСП и ДПС. Живущите извън България българи никога не гласуват за БСП, защото те са извън Родината си именно благодарение на БСП/БКП. И така стана възможен манипулативният избор за втори мандат на агент Гоце (без да се брои купуването на гласовете, бири и кебапчета, изчезването на кашони с избирателни листи, неплащане на ток и вода от етнически групи и прочие).

Кой се страхува от Вирджиния Уулф? Кой се страхува от Иван Костов? Кой се страхува от мажоритарната система? Ами то е ясно. Онези, които знаят, че ако не влязат по партийна листа никога няма да бъде избрани с името и качествата си.

Коалиционните играчи не дават никакви признаци, че им се играе точно на такъв вид избори, защото ако допуснат това да се случи те просто няма да бъдат допуснати до Парламента, ще бъдат лишени не само от власт, но ще останат и без имунитети и ще са сигурни клиенти на правораздавателната система.

И дори разбитото СДС не е пречка Костов да бъде избран за държавен лидер по волята на народа. Пречката е избирателният закон, който плаче за реформа, както народът плаче и за закон за референдумите, но кой ли го чува?

Тези, от които зависи промяната на избирателният закон чудесно знаят това и нарочно нищо не правят, защото от една страна е налице риска Костов да бъде избран, а те - НЕ! И тогава знаем каква ще бъде съдбата им. Съд, затвор и на бунището на историята.

Може би трябва да се случи същото и с Левски, както с ЦСКА, за да се вдигне този народ и вместо пред централите на дружествата, дружно да се изсипе пред Парламент, Президенство, Министерски съвет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Ама не ще да се удави тоз Костов, бе, че и поне част от нечистотиите - с него да се отмият! Разнася си нечистотиите и това е! То Натка ли беше, то Бакърджиев, Цонев и Бисеров ли не бяха, то Елена, Алиса и Антонина ли не бяха с разни фондации, пък като се изпокараха, лоши станаха, то Ката Космата ли не беше... ужас! И продължава бе, толкоз време и продължава да си разпространява нечистотиите, мамка му и ромът му с ром преуспял неден!

Ама има и хубава страна всичкото. Нека се знае, че у нас и ром мож да преуспей! Че чак толкоз преуспял ром не сме имали, най-много някой чалгар, по изключение сърдечен хирург, ама чак пък министър-председател! Ама на! Ето! Първо малко Кременчук, после малко ЦК на КПСС, Ленин велик, това-онова, после малко демокрация и хоп - работатата готова!

Ангел Грънчаров каза...

Ченге-расист, нова порода комунист :-)

Анонимен каза...

Стой си там и не ни давай акъл как да живеем.Омръзна ми,хора нереализирани в чужбина и срам ги е да се върнат да се прават на много разбиращи.