Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 28 август 2008 г.

Как да не се гордее човек като гледа какви мошеници от класа са днешните ни управници?!

Вчера протестиращите вече цяло лято фермери направиха опит да щурмуват сградата на Правителството, настоявайки премиерът-рокер да ги приеме; оказа се, че той бил на оглед из Студентския град, където да понагледа как върви ремонта на студентските общежития, за който щедро даде цели 50 милиона от бюджета. На всичкото отгоре светиня му - имам предвид Дмитриевич - се била обидила, че фермерите нарушавали реда, та се закани изобщо да не се среща с тях.

Искам нещо най-важно да отбележа преди всичко останало: хвала на тия фермери! Чест им прави, че не се отказват и че се борят за интереса си! Похвално е, че са така твърди: а са твърди щото оцеляването им е поставено на карта! Трябва да се отбележи и това, че те бяха единствените, на които направи впечатление обстоятелството, че Европа глоби и ощети страната ни със стотици милиони евро! Останалият народ, зает с обичайните летни грижи около изстудената ракийка с доматена салатка с лучец - мммм... - сякаш проспа тая новина.

Внушението е просто: студентите слушкат, не протестират, за тях ще има пари, а който не слушка, няма да папка. Това в квинтесенцията си е същината на сегашното ляво и социалистическо управление на България. Недейте да се заблуждавате, че другите двама от "тристранната коалиция" не били леви: леви са - нима може да не са леви ченгета от ДС! - само че са силно дегизирани за баламосване на наивната публика.

Степента на дегенерация на сегашното управление блесна най-ярко с вчерашните по моя преценка крайно символични случки и събития. Ето каква символика откривам в тях.

Народът в мнозинството си спи: всички недоволстват заради това, че ядат правено от вносно сухо мляко и съвсем фалшиво, а в същото време и скъпо-прескъпо кисело мляко. Ама недоволстват сякаш наужким, но тайно и страхливо, а всъщност на никой не му пука, че производителите на мляко у нас са в толкова тежка ситуация. Кашкавалът и сиренето за мнозинството станаха вече лукс - толкова са скъпи, а те, представете си, се правят от мляко. Но никой не се вдига да подкрепи животновъдите-фермери, сякаш никой и не съзнава, че това е важен отрасъл, от който пряко зависи животът ни. Подличката нашенска психология да злорадстваме над бедите на другите до момента, в който беди не се стоварят и по нашите глави, тържествува; когато бедите дойдат и по нашите глави, другите пък ще злорадстват и ще се радват че ни е тежко, а на тях още не е. Никой няма да си мръдне пръста да подкрепи в тежък момент съсловие или отрасъл, към които лично не принадлежи; ала от които всички зависят, защото като живеем в една общност сме крайно взаимнозависими. Та народът гледа сеир, лапа мухи с отворени усти и същевременно брои стотинките та да си купи млекце или сиренце. А пък кашкавал нема да ядем, майната му: ама нека фермерите да се разорят, откъде накъде те пък ще цъфтят и печелят от млякото си, нека и те да пострадат я?!

Знаейки тази наша психология, правителството е съвсем спокойно и му остава само да жонглира с интересите, т.е. да дава на едни, за да заслужи признателността и покорството им, да настройва мнозинството срещу непослушните, да взема от всички, пък да дава най-вече на своите - на прословутите отбръчи от фирми към управляващите партии, разбира се, на кой друг да дава?! Ето, например, тази есен се чакат протести, ама на правителството много-много не му пука: ще подкупи в решаващия момент синдикатите, както ги подкупи по време на учителската стачка, и няма страшно! Правителството вече подкупи студентите, та да кротуват, щото БСП крайно много се бои от студентски вълнения: призракът на 1997 година е още силен. Ако требе и някой друг ще подкупи - та нали вече подкупи пенсионерите с цели седем лева към пенсията и с толкова благи обещания за коледни надбавки! - и току-виж, правителството оцеляло и тази есен. Само дето оцеляването му е равностойно на самозакопаване! Е, има още какво да се краде, ама голямото лапане май свърши: ей, тоя гаден Европейски съюз, усети се бре?! А как само се бяха настроили да крадат от европейските фондове нашите лакоми управници, жалко, много жалко, че тая Европа и тоя ОЛАФ се усетиха! Ама не би, още нищо не се знае: имаме си "екшън-план", току-виж, ги поизбаламосаме отново, та да откраднем до другата есен някой и друг милиардец, щото тия в Европата с нас ли ще се мерят бре?! Не, не може никой да се мери с наште родни мошеници, така че нищо чудно Европата и този път да бъде излъгана и прецакана: вижте я Плугчиева каква бясна активност прави?! Леле, каква бойка дама, откъде пък я изкопаха тая бе?!

Вчера правителството извади доста значителни полицейски сили, та да брани каменния бастион на правителството; ала не посмя да бие, щото другарите явно добре си спомнят още призрака на 10 януари 1997 г., когато биха, и после им излезе на носа. Не, сега полицаите само бутаха народеца, състоящ се от фермери и тук-там, предполагам, от някой и друг атакуващ. Е, арестуваха този или онзи, но даже, за отбелязване е, нямаше и спукана глава: както си спука главата оня миньор, който сам падна и се удари в цимента в момента, в който полицаи съвсем мирно и кротко се опитваха да му закопчаят белезниците - нали помните тоя случай? Ех, славни бяха времената на Румен Петков, тоя бабаит беше готов и да бие, ама за жалост го няма вече, требеше да го пожертваме зарада тая пуста Европа, на която не може да се угоди! А ето сега тоя Миков ми се види крайно страхлив и мекушав, не става момчето за тая работа. Ала дано поне става за главната мисия на това правителство: да заблуждава Европата че сме уж вече различни, че сме уж модерни, че уж нещо правим, че уж ще се реформираме, че уж ще се поправим, че уж ще навлечем агнешки кожи върху вълчите си телеса. Та правителството крайно внимателно вчера не наби никой, докато миналата есен Руменчо Петков като едното нищо би набил даже и учителството: нали помните с какви железа огради тогава Парламента, сякаш учителите са нещо като бесни терористи и камикадзета с пояси от бомби и тротил?!

Та това е в общи линии: мъртвилото на тази власт продължава. Разнообразявано, естествено, с тъпи пиаракции: студентски общежития с ламиниран паркетец ще направим, другари, и некоя и друга улица ще асфалтираме, кво като Европа ни спря парите, ний пари си имаме, нема да останат без пари нашите обръчи с фирми, нема страшно, вервайте ни, мошеници от класа сме, не сме некакви си там дилетанти, аматьори и пишман-крадци! Ей, затуй как да не се гордее човек като гледа какви бабаити са днешните ни управници, мошеници от класа са, гордо ми е като ги гледам що вършат! Е, не се подвеждайте де, бъдете малко по-умни де: турили сме тоя очилатко със свитите устенца там начело, но то е само за баламосване на Европата. Щото момчето има вид на честно и учено, ето, ентелегент ни е то, рокер нещо там, гей дори може би, абе европеизирали сме се до крайна степен, нема що! А пък старите муцуни стоят зад фасадата и са се развихрили сякаш крадат за последно!

Забравих за Гоце нещо да кажа, тоя Гоце сякаш по корем се движи напоследък, невидим е станал, като Апостола кажи-речи, бравос на туй момче! Умее да мълчи и да се крие баш когато е по-напечено, и чат-пат изтърси нещо, което никой не мож разбра, ама и то е, щото и той ни е учен, много учен ни е той, милият! Та народът си го обича още силно: най-безличните и безхарактерните у нас са и най-обичани!

Туйто: идилията продължава. Сниши се доземи наш Гоце, та бурята да отмине: някой да помни, че президентски авери бяха замешани в доклада на ОЛАФ, че лично президентът им осигурявал чадър? Не, нема такова нещо: Гоце даже призова аферистите да бъдат най-строго разследвани и народецът остана с впечатлението, че всичко е ОК, а Гоце пак излезе сух от тресавището. Бравос, и той ни е лъжльо и мошеник от класа, наша гордост е той, почти като бай Тодор го бива туй момче от Сирищник! Бравос още веднъж! Да живей! Уррраааа!

(Снимките от фермерския щурм на правителството съм ги взел оттук.)

5 коментара:

Анонимен каза...

прекалявате.
още малко и наш гоци ще изкарате педал.
няма такова нещо, как тъй, на човечеца му се шири славата надлъж и на шир като изявен не-педал.
ако ме разбирате нали така понеже защото

Анонимен каза...

Гледам те и ме размиваш. Този педал, онзи...А ти кой си?
Четох написаното от теб за теб.
Завършил Философия навремето в Ленинград, люлката на бълшевизма.
И кой навремето можеше да отиде и учи там. Най, най, най-гадната паплач перспективни доносчици, или деца на такива. Семерджиев ви унищожи досиетата и сега сте най-активни врагове на Русия. Смешна и гадна роля на роден морален дегенерат. Знам, че ти не дреме. Знай, че знаем кой си. И доста хора знаят, а влечугите никой не обича и не им вярва.

Йордан Йорданов каза...

Анонимковци, и да знаете кой е авторът, и да не знаете - все си е тая.

Написаното в статията са си самите факти, пък кой както ще да ги гледа и да си мисли, че ги вижда...

Анонимен каза...

Много тъпо и абсурдно обвинение спрямо студентите. Ти бил ли си в Студенстки град скоро или изобщо през живота си? Не ти си учил в Русия.Виждал ли си на какво приличат общежитията? Разрушени стени и тавани, умрели гълъби в някой стаи, прозорци през които вятъра вее, но теб какво те засяга...Важно е мляко да има, а това, че бъдешето на страната ще оцелява в тези условия , на кого му пука... много отдавна трябваше да се ремонтират блоковете и даже много малко се ремонтират тази година, но пък повече след още 30 години...
П.С Не съм против фермерите и на тях пари им трябват,но не плюйте по едно от малкото неща което се прави за студентите

Ангел Грънчаров каза...

В това, че се ремонтират общежития на студенти, съвсем няма нищо лошо, разбира се. Лошото е в това, че Дмитриевич го прави с пропагандна цел, колкото да си купи кротуването на студентството, демонстрирайки, че нещо уж прави. Ако не се спекулираше с тежкото положение на студентите за користни политически цели, няма, разбира се, нищо лошо в това, че се правят ремонти на общежития. А иначе аз самият съм живял една година в общ. 21, там, където Дмитриевич се снима с камерите, за да покаже колко много е загрижен за студентите; а на фермерите кучетата им яли главата...