Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 август 2008 г.

И тогава един USA-фоб от България френетично изрева: "Без Русия нема прокопсия!"

В сайта Актуално.ком попаднах на препечатка на статия от "Литературен вестник" със заглавие Защо сме русофили? и с автор Бойко Пенчев. Статията е добра и дори тезата й ми хареса: обичаме Русия, щото тя ни приема каквито сме, с всичките си кусури и дефекти, и държи да си останем все същите, а пък проклетият Запад иска от нас да се променяме, да ставаме по-добри и по-истински.

Статията я бива, ала пък коментарите под нея ми напълниха душата дето се казва: те са нещо като фонограма на... страстите и бесовете на българщината, и то тъкмо на най-актуалната, сегашна и тукашна българщина. Понеже съм решил да подготвям разни материали по известната инициатива да напишем заедно книгата “Една чисто българска, весела и занимателна политология за простаци”, та ми се наложи да ги копирам тия коментари, които сега ги предлагам и на вашето внимание.

Тук обаче искам да споделя един проблем: как да се публикуват подобни коментари, в техния изцяло автентичен вид, сиреч с пълните простотии, с граматическите и с правописни грешки, с латиницата и пр. ли, или пък леко да се попреработват, та да стават по-четивни и сякаш "съедобни"? Питам и вас, защото аз самият не съм много сигурен, макар че скланям засега към това, което ще видите: махнал съм латиницата, превърнал съм я в кирилица, а пък от грешките съм оставил ония, които някак си се връзват с характера на пишещия, които го доизявяват, ала това е субективна моя преценка. Та при тия мои обработки има известен "литуратурен момент", поради което пък се боя някой да не вземе да ме съди за... "плагиатство", макар че какво плагиатство ще е такова плагиатство, което най-открито си признава своя източник?! Та както и да е, ето ви сега тия шедьоври на българската душа, които се постарах да събера за бъдещето и за вечността, порадвайте им се:

20.08.2008 12:20, Nekoi: Разликата между Руската империя и СССР е от небето до земята.

20.08.2008 12:29, Анонимен: Ти, авторе, можеш ли да ми обясниш аз като мразя комунизма и съм унижаван и гонен от Комунистите?! Супер реализация и положение в най-супер европейската държава - мечта за всеки българин! Двойно гражданство и т.н. Аз също съм на страната на Русия в този конфликт? А кажи де? Аз съм се променил! Вървя напред, уча и се развивам непрестанно! А ти ме искарваш марселивец, който не търпи развитие само защото в момента не съм сляп за Правдата!

20.08.2008 13:37, Анонимен: Проблема за омразата към Русия на анонимен е негов. Интересно защо обича САЩ? Заради смъртта дето сеят по света може би? Или самия той е злобен егоист? Жалко!

20.08.2008 13:53, Анонимен: АНОНИМНИЯТ oт 12.29 е на страната на Русия. Погрешно си го разбрал.

20.08.2008 15:08, Анонимен: А-а-а, моля, моля, не знам кои са тия "ние", ама на мен ми мяза на "вие", а като чета статията си е направо "те". А "те" по принцип знаят единствено това, че са бедни и невинни... понеже никога нищо смислено не са направили. Не ги разбирам аз русофилите, що не емигрират в Русия и да се свърши тяхната мъка?!

20.08.2008 15:24, Разсилен: Как може да сме русофили след като многообичаният ни цар Н.В. Симеон ІІ не е от руски произход? Майка италианка, баща немец и още повече - сержант от американската армия! Русофилството на неговите поданници би го обидило.

20.08.2008 15:37, Анонимен: Зовът на КРЪВТА! Затова сме русофили! БМВ та караме ама кръвта вода не става!

20.08.2008 15:59, Анонимен: Всички коментари без анонимен в 15.08 ч. са доволно тъпи. Изглежда, че не сте чели статията изобщо.

20.08.2008 16:30, некой: Да живее Българо-Съветската дружба!

20.08.2008 16:35, Sata: Русофил съм защото мога! Русофил съм защото ми харесва! На който не му харесва това проблема си е лично негов. И както съм си русофил мога смело да твърдя че съм постигнал много повече от автора на статията, имам много повече приятели от "западният свят" и доста по-често го посещавам от самият автор... Бойко, от всичко прочеттено разбирам, че западният свят за теб е несбъдната мечта моето момче... за това си толкова озлобен и лаеш ли лаеш... избиваш комплекси... Предпочитам да съм русофил от колкото жалък драскач... в днешно време журналист (използвано като синоним на жалък глупав, продажен, завиждащ некадърник и т.н) звучи много по обидно от русофил... но май си прекалено глупавичък да го разбереш... А лично в момента мога да си призная само едно: горд съм да съм русофил и не го крия, не мразя западният свят, но съм си русофил... колкото и да те е яд на това... Единствено съжалявам че толкова много се унижих да коментирам нещата, написани от теб...

20.08.2008 16:37, Ostap BENDER: Всички русофили са КАТИЛИ! Аз съм русофоб. Ненавиждам руския милитаризъм. Пропагандата, че Запада са милитаристи е чисто комунистическа пропаганда под руско давление. Тя е творение на русофилите. Макар че руснаците са славяни те са наистина най-гадното нещо което съм срещал през живота си.

20.08.2008 16:55, ot Bern: Остап Бендер, ти търсиш май още съкровището в 12 стола. Ама то не е за тебе предназначено! Америка ще ти го измъкне под носа - късогледия!

20.08.2008 17:00, Анонимен: Хм, аз съм демократ, обичам западна Европа и Русия... значи статията не се отнася до мен. По-скоро не харесвам политиката на САЩ и не разбирам защо след като отричам САЩ, значи не съм модерен?!?!? Ако става на въпрос в САЩ няма демокрация, а по-скоро полицейски режим. Политиката, която тя води по света е по-скоро налагаща се, отколкото демократична. И щом руснаците не могат да се въоръжават, какво е тогава PRO??? Не обичам комунизма, нито социализма - демократ и обожавам западна Европа - особено Германия!!!!!!!! И все пак ненавиждам САЩ. Така че статията си има своите слаби места, въпреки че е вярно, че повечето хора се делят на русофили и русофоби въз основа на много глупави причини!! Трябва да се гледа трезво на нещата и да се преценява ситуацията. Далеч съм от мисълта че реакцията на Русия е само заради нейните граждани. Също толкова далеч, както и от мисълта, че САЩ едва ли не се раздира заради съдбата на афганистанци или иракчани или косовяни. За мен Косово си остава незаконно. Не защото обичам сърби, руснаци или които и да е било - просто защото е нелогично и всеки здравомислещ човек може да го разбере. Косово - това е балканската САЩ. Аз съм за истинската демокрация и Европа!!!!!! Ненавиждам Американци!!!!!!! Държа да се подчертае.

20.08.2008 17:07, ot Bern до 17,00: И аз съм като теб! Статията ме изкарва мързелив и че не обичам новостите и развитието само същото не обичам Америка! А аз съм човек на промените и предизвикателствата! Поради това съм и постигнал доста в живота! А това както казваш сигурно се дължи на силният Европейски дух, а не на някаква фобия!

20.08.2008 17:09, НИКОЛАЙ: Така наречените русофоби са всъщност някакви малки дечица с промити мозъчета, станали на пихтия от американската пропаганда. Те нямат ни най-малка представа от заобикалащия ги свят, отдавна са загубили способност да мислят и сами да си вадат изводите, лапат кат шарани всичко квот видът по CNN и други правителствени канали.

20.08.2008 17:57, почтиАнонимен: Божке, това чатът е голяма душевна педерастия, щом ни отвиква в такава степен да пишем на КИРИЛИЦА. Не Ви е срам! Това, че обичате някоя източна или западна световна сила причина ли е да пишете на противната латиница, особено след като на България и беше въздадено нужното уважение и нашата азбука е с официално включена поддръжка, от една толкова диктаторска и тоталитаристична фирма като Майкрософт!?

20.08.2008 18:35, НИКОЛАЙ: Ако имах кирилица на телефона мислиш ли че щях да пиша на шльоковица, знам че е дразнещо.

20.08.2008 18:52, Imago: Г-н Пенчев, вие съвсем на нефелни постмодернисти ни направихте с този анализ. Истината е много проста: българинът е справедлив човек и не понася да го лъжат най-безочливо с прозрачни пропагандни трикове, пък било то и от страна на държавната секретарка на САЩ с IQ 157. Лошото е, че шефът й има 93...

20.08.2008 19:18, ot Bern: Съжалявам Анонимен обаче при мен има 16 Компютъра и те всички не могат да се обърнат на кирилица! То не направено като за България.

20.08.2008 19:28, Анонимен: Въпросният другар Пенчев трябваше да си надраска статийката в началото на 90-те години. Тогава всички ние бяхме оптимисти. И вярвахме. Вярвахме в свободата, вярвахме в демокрацията, вярвахме в страната на големите възможности, на големия брат - САЩ. Да, но с времето поотраснахме и очите ни се отвориха. Големия американски брат обещава, но не дава, за разлика от руския. Не, че си падам по руския милитаризъм - мразя когато руснаците се налагат където не им е работа. Но от друга страна - именно е това причината в момента да сме българи и да можем да пишем на собствения си език, а не на турски. И само това да беше, пак не е малко. Малкото останали хора, които все още подкрепят морално американския милитаризъм са чисто и просто конформисти, които печелят по някакъв начин от статуквото. Или просто имат някаква лична история с комунизма и си го изкарват на руснаците. Пил е некачествена водка. Или някой руснак му е боднал приятелката. Все ще намери нещо. А това, че американците гориха виетнамски дечица с напалм, това, че изнасилваха жените им като кучки, изтребваха мъжете им, че заобикалят Русия с бази и насочват към нея оръжия и ракети - това за въпросните конформисти е напълно нормално и в реда на нещата. Така де, в крайна сметка, производителите на оная гадна водка, от която ме боля глава, трябва да измрат до крак. Нали?

20.08.2008 19:29, ot Bern: Русофилите са предатели! Това е моето мнение. Всички коментари без този на О.Б. са наистина просташки. Вие явно не познавате историята или просто са ви платили за да защитавате руската кауза. Мисля че сте истински говеда, чакащи на опашката в кланицата.

20.08.2008 19:40, кака ви златка: Статийката е писана от некадърник, прощъпулник в журналистиката. Изобщо тази престижна и труднодостъпна навремето специалност-професия, днес много е девалвирана.

20.08.2008 19:56, Михаил: Съгласен съм с автора. Между впрочем, русофилството е симптом на нездравото ни общество. Ако бяхме нормални, щяхме да сме българофили.

20.08.2008 20:31, Анонимен: Съгласен съм с автора, но не и със заглавието. Аз не съм русофил и не разбирам въпроса-заглавие, зададен в множествено число. Ако автора беше озаглавил статията, защо сме русофоби сигурно щях да намеря верния отговор.

20.08.2008 20:49, Бог: Без Русия няма прокопсия!

20.08.2008 20:54, Анонимен: Ние не сме русофили,ние сме USA-фоби!

20.08.2008 20:59, Николов: Поръчковата статийка е долнопробна манипулативна пропаганда. Само снимките с комунистическите символи са едно обидно за Русия деяние. СССР и болшевивката-еврейска революция не идват от Русия. Русия бе тяхна жертва. Така че не помествайте снимки с врагове и мъчители на руският народ. Жалки продажни драскачи!

20.08.2008 21:19, Тъпо копеле: Аз съм тъпо копеле и не разбирам нито автора, нито опонентите му. Атовете се ритат ние страдаме. Нещата не са черни и бели. Черни и бели ги правят платените журналисти, оперирани от любов към България.

20.08.2008 21:28, Анонимен: Аз съм русофил защото не съм лицимер!

20.08.2008 23:03, Анонимен: А аз защото в случая България и Русия имат сходни интереси - интересите на мира и на защитата на правото. Русофил=българофил=хуманист.

20.08.2008 23:06, Анонимен: Николов е абсолютно прав. Снимките към много слабата статия са на юдеин-хазар, на мегрели-грузин и на китаец. Липсва внукът на циганката Виктория, който е и немец - Николай Втори, сътворил много бели на България и на баща му Алехандър Трети, яростен враг на Бъггария. Но те всичките не са руснаци и всички знаем как мизерно загинаха тези нещастници. Руският народ е един от добрите народи в Европа и народ-приятел на България, на когото единствено може да се разчита при критична ситуация. Нека будем приятели с взаимно уважение и взаимни интереси.

20.08.2008 23:54, Анонимен: Българина е недоверчив и по природа, а и живота го е направил такъв. Той е лъган много – и... не вярва. Да не се връщаме много назад в историята и богомилството, където българите подлагат на съмнение християнството, то и най–новата ни история е пълна с примери. Резултата? Не вярваме на правителство, полиция, съд, общинска администрация и т.н. А трябва ли да вярваме? Та българина обожаваше запада, всичко най-добро и прогресивно се свързваше с него. Но! Когато българина започна да го опознава отвътре, видя, че има много червиви места, че демагогията и лъжата след завършване на студената война не са изчезнали. Та изводите да си правят западните политици, не българите. Смятат ли да ни манипулират по толкова плосък начин, с който комунистите се провалиха веднъж? Не, защитавайки Русия, защитаваме нашите права да бъдем реални участници в този свят, това в наше право. Не само ние, всички хора от света не трябва да позволяват да бъдат манипулирани и използвани за някакви мними американски интереси. В тази опасна игра не бива да гледаме като жертвени агнета какво ще се случи. Ако утре стане война, ние ще платим цената. Затова, нека защитим мира на планетата.

21.08.2008 00:04, БТА: съобщава на своите читатели и слушатели, че Ива Софиянска и Божков-младши най вероятно ще вдигнат вдигат тежка масонска сватба? Според "вестника на Народа", милиардерският син най-после успял да “укроти опърничавата” Ива и й забранил да играе кючеци по масите в “Син Сити”. За повече. Наш инф-източник от една обител ни информира също, че последния хит на АЛБЕНА ВУЛЕВА бил да задиря монаси и дори се стигнало до спречкване. За повече: тук.

21.08.2008 00:05, българин: Русофил за един българин е равнозначно на патриот и българин. Сърбите и русите са ни най-близки родово, езиково, културно и духовно. Затова с Русия за да има и България! Както без вода няма риба, така и без Русия няма да има България.

21.08.2008 02:20, Анонимен: Русофили са дъртите комунисти, ние сме европейци. Комунистчетата се страхуват от Путин, той за тях е бащица.

21.08.2008 06:02, Ангел: Авторът е напълно прав. В България има много русофили, защото в България има много боклуци. Ние сме тъпи и долни горе-долу колкото руснаците затова ги чувстваме свои хора.

21.08.2008 09:00, ot Bern: Тук МЕСАРЯ исползва "ot Bern" и пише ГЛУПОСТИ от мое име! Много непочтено, госпадин Русофоб!

21.08.2008 09:40, Чевермето до "ot Bern": Какво майната си търсиш в Берн, а не в някое руско село бе профан??? Ами баща ти те е пратил там да изучаваш антизападна пропаганда? От такива кретени като теб и повечето коментиращи, които държат не България и нейното бъдеще, а на "Велика Русия" нашата родина и ние българите тъпчем на едно място. Такива набедени демократи, които заедно, ръка за рака с левите продавате България на който и да е, само и само да не е независима и просперираща. България се е превърнала в крепост на мафията и на такива "демократи" като теб това им трябва, стени зад които да се спасявят когато бъдат подгонени. Ето какви сте вие и какво направихте от България. Тъпи русофили.

21.08.2008 10:35, Гювеча: Този ахмак от Берн, който иска да бъде на всяка маджа мерудия, защо не дойде в България па да седне на български к... за да види от къде идва водата, ами се перчи с глупостите си от далеч.

21.08.2008 11:07, ot Bern: На НЕКАДЪРНИЦИ като вас са им виновни българите в чужбина! Тук отдавна сме отвикнали да се ПЕРЧИМ. Тес, дето се перчат не са се освободили от ганьовския си манталитет!

21.08.2008 11:47, Анонимен: И аз съм русофил. На олимпиадата на първо място "боледувам" за българите, на второ за руснаците, на трето и четвърто за французите и китайците. И във всички други двубои, трибори и многобои така подреждам предпочитанията си.

21.08.2008 11:51, ot Bern: Всеки има право на лични предпочитания и на исказвания!

21.08.2008 12:17, Анонимен: също всички русофоби имат такъв мръсен речник? Много некултивирани хора!

21.08.2008 12:20, Анонимен: Защо сме русофили? Защото сме ИДИОТИ!

21.08.2008 12:37, Кака ви Златка: Русофил за един българин е равнозначно на патриот и българин. Сърбите и русите са ни най-близки родово, езиково, културно и духовно. Затова... с Русия за да има и България! Както без вода няма риба, така и без Русия няма да има България

21.08.2008 13:37, Боцмана: И аз си падам русофил! Ходя къде-къде ходя и все гледам да опъна някоя рускиня! Явно те пък си падат българофили, щото не се опъват много-много! Остава време да оправим и международните отношения и политиката, разбира се!

21.08.2008 13:47, ot Bern до Боцмана: Ей, Бозмана, ти заслужи купата на ФОРУМА! Умрях от смях с тебе човек!

21.08.2008 17:40, Анонимен: Да, русофил съм защото обичам България, а България е била добре, когато е с Русия. Изобщо не дрънкайте глупости нито за освобождението ни от турско, нито за времето на социализма. Русия само ни е давала и помагала без да прави юдейско търгашество и ограбване. Докато има нормални българи и те и поколенията им ще обичат Русия. Ние сме българи и българи искаме да бъдем, а не някакви зомбирани клонинги по удобен за западняците модел, които са дотолкова изкукуригали, че дори от българската си идентичност и от кирилицата се отричат.

21.08.2008 18:07, Анонимен: Кой е русофил бе...

21.08.2008 18:17, нане вуте: Русофил съм защото не съм сляп, глух и безпаметен - щом България загърби Русия следва национална катастрофа, най-общо казано - не твърдя че руснаците са идеални.

21.08.2008 23:57, Fuck Русия: Всички русофили са гадове мръсни, по са ми противни от братята роми. Няма братска Русия има велика America. Скапаняци прости.

22.08.2008 09:52, Анонимен: Да живее международното положение! Русофили, русофоби, хрантутеници, мързеливци и всичката зла гад да се потапя, че почивката свърши. Кучетата си лаят, а керванът си върви...

22.08.2008 10:21, Анонимен: Абсолютно погрешна теза на този световно неизвестен автор, не бях чела скоро толкова манипулативен текст!

2 коментара:

Bruce Wayne каза...

добре си ги преработил и "превел" на български, но смяташ ли че някой ще има нервите да ги чете тия глупости в оригинал?

ако пишеш книга обясни и синтезирай мотивите зад отделните изказвания

Анонимен каза...

Здравейте,
Чудесен е блога Ви! Не съм срещал нещо по задълбочено и обективно! Но няма ли да бъде по добре нещата които излагате да ги показвате от няколко гледни точки?... Например да показвате както гледната точка на котката, така и на мишката... http://online-filma.net/news/2008-08-23-484