Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 5 септември 2008 г.

"Морална революция" в... клозетната чиния: кой ще пусне водата?

Разговорите около възможното единодействие на десницата за сваляне на крайно корумпираното правителство продължават. Групичката около д-р Михайлов и Явор Дачков, която е против такова единодействие уж в името на някакви най-абстрактни морални принципи - не трябвало да сме се били "цапали" като си партнираме с ГЕРБ, трябвало да си останем най-чисти и свежи в морално отношение, досущ като девствениците! - е особено активна по медиите тия дни: те набързо станаха медийни любимци. Любопитното при това е, че сами не се усещат че някой ги използва най-умело, нищо че претенцията им включва освен "моралното превъзходство" и умствено такова.

Не крия, че аз лично доста уважавах д-р Н.Михайлов, оценявах го като умен и достоен човек, макар и с "едно наум": малко ми изглеждаше позьор, фукльо някакъв, сякаш този човек ми изглеждаше неискрен, безскрупулен играч, който жонглира с думите единствено с оглед да се хареса някому. Като психолог долавях това, но се опитвах да го надмогна, понеже все пак излъчваше някаква ценностност - стига да беше искрена де, за което не бях достатъчно сигурен. Та този човек беше най-виден "костовист", и е написал такива прочувствени тиради за Костов, каквито човек не може да си представи: ето, прочетете сами, дивете се.

За зла участ Костов го свали от националното ръководство; не зная причината, но ето че докторът, въпреки възвишената си душа, не прощава такива работи. Сега му падна сгоден повод да смени коренно ориентацията си, от "костовист" да стане най-зъл "антикостовист", и то - забележете добре! - пак в името на някакви свръхвъзвишени морални принципи. Този път обаче и умелото му словесно жонглиране не може да помогне: на такива аморални салтоморталета, на такива коренни поврати на 180 градуса няма как да се придаде възвишен смисъл, пък ако ще вода от петдесет дерета да се доведе. Щото хората със здрав усет знаят едно: предателят не е човек, на когото можеш да разчиташ. Защото който е забил веднъж нож в гърба на оня, който до вчера е хвалил, комуто до вчера се е подмазвал, на такъв не можеш да имаш доверие, такъв няма как да има основателна претенция за някакво морално превъзходство.

Ако искаше да запази някакви останки от морално великолепие докторът, след като се оказа, че мисли иначе, вместо да се мъчи да цепи партията, която го е вкарала в Парламента - и то като хули по медиите както му дойде на устата тъкмо нейния лидер, благодарение на който е в Парламента! - просто трябваше да си подаде оставката, да напусне Парламента, да си основе своя партия, да поведе своя политика; така стават тия неща по белия свят. Или поне да спори с лидера си цивилизовано вътре в партията си, ако не, да я напусне. Не, у нашенско не е така: докторът не само седи в Парламентеца, ами и в парламентарната група на своя "враг" Костов седи, същият този Костов, когото до вчера хвалеше с най-унизителни верноподанически суперлативи. Ето, насладете се на това как докторът-психиатър, заедно с един "социален антрополог", именно Харалан Александров, хули Костов досущ по същия начин, по който го хулят най-големите му врагове, тия, дето се подвизават във в-к "Труд"; абе някой да е чул дали докторът е минал вече през шоуто на Слави?! Щото не го следя, та не знам, а иначе трябва и оттам да мине, там също се плюе неистово против Костов.

Какво да каже човек: мръсно е, гнусно е, и при това погнусата е още по-отвратителна тъкмо защото се инициира от хора, които имат претенцията да са десни, т.е. искат да се представят за хора, които ценят личностното, които не са глухи към повелите на моралния закон; претендират, ала на дело се оказа, че претенцията им е само поза, фукня. Защото те самите нарушават най-коренни принципи на морала, да не говорим пък за някаква все пак и що-годе приемлива политическа етичност.

Фундаменталната грешка на тия глашатаи на най-възвишената моралност, които обаче сами не се свенят да газят и мърсят по всичко чисто и човешко, е тази: не можеш като сам правиш недостойни неща, да виниш другите за това, че те пък по твоя преценка били предавали принципите на морала! Защото това, за което укоряваш другите, би трябвало най-напред да важи за теб самия, толкова е просто това! Като укоряваш Костов, че бил "предал" принципите на партията си, тръгвайки да преговаря с Б.Борисов, като оценяваш този ход на своя партиен лидер за "неморален", то на какво основание ти самият не само предаваш своя партиен лидер, не само му забиваш нож в гърба, ами и го хулиш на най-долно махленско ниво из медиите?! Нима е достойно поведението на тия самозвани жреци на моралната съвест, които сякаш са се самообявили за свръхчовеци, за богове или съдници, за които обикновеният човешки морал изобщо не важи?! А иначе ако имаха поне малко морал, щяха да могат да преценят какъв е верния начин за действие: можеха да направят нужното вътре в партията им тяхната линия да надделее, което пък можеше да стане с най-културни дискусии и вътрешно-партийни спорове. А не както сега се държат: вият, плачат и роптаят като ощипана мома, на които някоя долна жена уж им била отмъкнала ергенина.

Аз много имам да кажа по този интересен морален казус, но за момента спирам, за да не стане прекалено дълго; пък и нямам сега нагласата за по-цялостен анализ. Но ето как вижда ситуацията в ДСБ една дама, с ник Добрата (така е известна в интернет), която има погледа отвътре: аз самият не съм в тази партия, а съм й само симпатизант. Тя тя ми пише следното:

Ангеле, иска ми се да опитам да систематизирам нещата така както аз ги виждам. Сутринта слушах и Нено Димов при Коритаров. Беше седнала рамо до рамо с... Кошлуков! Напуши ме смях: Костов не бива да сяда до Бойко, но Нено може да се бори за оцеляване на десницата ведно с... Кошлуков. Сигурно и с Мария Капон, Красимир Каракачанов, Софиянски и Бакърджиев...

Та как ми звучат на мен д-р Михайлов и Нено Димов. Нека си спомним как бе създадена ДСБ. Аз участвах тогава активно в учредяването на партията по линия на интернет форумите. Свързахме се много хора, запознах се и с членове на “Диалог”. Всичко бе добре, докато не се появи там Антонела Понева и не разочарова доста от участниците в “Диалог”. Спомням си, че написах едно електронно писмо до временниите учредители на партията тогава, офисът им бе на ул. “Оборище” - там, където сега е редакцията на в-к “Седем”. Написах, че се страхувам, че в новата партия ще се намъкнат отново кариеристи и безпринципни хора. Бях загрижена.

Това предизвика бурна реакция ат страна на Понева и няколко нейни клакьори в “Диалог”; те дойдоха лично на едно събрание в Слатина, за да ме злепоставят, нарекоха ме доносничка. После уж си контактувахме нормално, но нещата ми бяха “светнали” още тогава. Та така - създаде се ДСБ и всички възторжено молеха Костов да оглави партията. Присъствах на всички събирания, като започнем от първото в залата на НТС на “Раковски”, после в УАСГ, зала “Максима”. Беше претъпкано с хора.

Костов много се колебаеше тогава, просто му личеше, че не искаше да разцепва СДС, но очевидно нещата там бяха много зле по онова време. Няма да забравя усилената дейност на Явор Дачков и Люба Кулезич, на Иво Беров, дори Коритаров в началото присъстваше на сбирките на “Диалог”. Докторът да не се прави на ритни ми шапката, защото тогава и той, и Светльо Малинов, и Нено Димов, всички декларираха такава вярност към Костов, че повече не може да бъде. Имаше изказвания от сорта, че това е лидерът, на който се доверяват и никога няма да го предадат.

Партията тръгна добре - на първите парламентарни избори получи одобрението на около 250 000 гласоподаватели. Пак го повтарям - това бяха лични гласове на Иван Костов, лично негова заслуга, няма какво да си въобразяват тези около него, че имат принос, те са господа “никой” без Костов. Лошото е, че те (имайки очевиден потенциал и политически интелект), трябваше да се обединят около този лидер, да му помагат и да изправят грешките му, вместо да стоят около него, да припяват в хор колко е велик той и с нищо да не допринасят за укрепването на партията. Ето - това бе задачата им, а не след всеки спад в доверието на хората при следващи избори да упрекват пак и само Иван Костов и да твърдят, че той е вече изхабен и трябва да си отиде.

Може ли обаче изграден политик на 58 години да е изхабен? Я виж на колко години е Маккейн - на 73 май, а е кандидат за президент на САЩ! Та такива хора аз наричам политически паразити и използвачи. Те са всъщност виновниците за неуспехите на ДСБ, а не един човек, от който, ако се отърват, те са също загинали безвъзвратно.

Миналата година Михайлов и Димов упрекваха Костов, че е затворил ДСБ, сега упрекът е, че преговаря с Борисов. Ами да, ще преговаря, нищо, че двамата не се понасят изобщо. А Борисов според теб защо преговаря с Костов? Че Борисов си влиза и без Костов одма в Парламента, тогава за какво го прави? Ами може и да си е дал сметка, че при Костов има политически потенциал, опит и авторитет, а държава не се управлява само с празни приказки. Да не забравяме и ролята на ЕНП, със сигурност оттам са им “свили сърмите” и са им казали - я се изправете в общ фронт, защото инече няма да може да ги махнете тези престъпници, които сега са на власт.

Нали това уж искаха десните избиратели - да се спре с разединението. Вместо да подкрепят този компромис, който е в интерес на България, предателите се юрнаха да изкривяват пред хората смисъла му и да пречат всячески, а това е престапно.

И като ще говорим за “изхабените политици на прехода”, защо не се сетим, че Емил Кошлуков е там още от 1989-та - галеното дете на Желю, после “изучил се” за сметка на СДС в САЩ, дойде с Величеството, отцепи се от него, сега пак кръжи като нощна пеперуда около държавната трапеза и се чуди как да се намъкне. Та той ли ще обединява дясното? Или Софиянски? Ако пуснем едно допитване, я да видим колко гласа ще вземе Костов като личност срещу останалите лидери (уж свежи и неизхабени)!

Въобще, всичко, което се случва, е един жалък опит да се подпомогне отново БСП, сътветно да бъде попречено ДПС да се отстрани от властта, а това е пагубно!

20 коментара:

Анонимен каза...

i think you add more info about it.

Анонимен каза...

Прави сте и ти и Добрата. Не може някой до вчера да е бил Гъзоблизец Храбър, а сега първи да похули човека, който го е уредил на хранилка в Парламента. Да не споменаваме, че Николай Михайлов ходи там порядъчно пиян, достатъчно е да се врътнете около парламента и да видите как се олюлява доволно към сградата.
Боклук.

Анонимен каза...

Dimov vodeshe plevenskata depotatskalista no kato ne go izbrasha razgono legitimnoto rakovodstvo i sloji negovi hora.

Анонимен каза...

Грънчаров, ще ти напомня нещо, което написах снощи, ама ти се правиш на улав и не го забелязваш.

Ето го:


"Грънчаров, така и не разбрах дали според теб беше грехопадение участието на Костов в правителството на Димитър Попов, същият дето фалшифицира изборите през 1990.

И кога най-сетне ще коментираш тези "избори"?
Хайде, нали си писач на съвремената ни история, поразмърдай се малко!

Май ще забравиш да споменеш за фалшификацираните "избори".Та нали чрез тях в парламента влязоха всички комунистически перекендета, като другаря Костов.

А за Илия Минев, лека му пръст, не се намери место в депутатската група на СДС, така ли беше?

Сега сигурно пак ще се направиш на "дръж ми шапката" или ще ме провъзгласиш за ченге. Няма да се изненадам, нали трябва да си заслужиш подаръците и също бъдещите покани за "семинари" и "конференции", т.е. угошения и кьорсофри."

Анонимен каза...

Анонимен, не ме карайте да се смея. Все пак хората още помнят.
"По време на икономическата криза през 1990 той оглавява правителство "на националното съгласие", подкрепено от повечето политически партии и с участието на експерти от БСП, СДС, БЗНС. През 1992 се кандидатира неуспешно за президент от името на Българската демократическа партия."
А ето какво казва самият Димитър Луджев за съставянето на онова правителство:
"През 1991 г. кабинетът почиваше на няколко фундаментални договорености. Първата беше политическият договор - седнаха СДС, БСП и БЗНС и ясно и точно решиха, че това и това трябва да бъде изпълнено. Ясно беше за играчите и за публиката. И то между два контрагента, които бяха в много тежки отношения. Второ - социален договор със синдикатите. Трето - композиция на кабинета.
Политическите ръководства на БСП и СДС искаха кабинетът "Попов" да звучи като експертен поради тежката политическа конфронтация и заради страха от появилите се наименования "кабинет камикадзе" и "жертвения кабинет". А той беше изцяло политически кабинет. Така че няма понятие експертен кабинет, той е винаги политически.
В зората на революцията в Координационния съвет се води бурен спор около участието в Кръглата маса. Тогава бай Петър Дертлиев, Бог да го прости, каза, че аз съм искал да махна тях, политиците, и да сложа експерти. И аз го попитах кой е политик и кой е експерт. Той ми отговори, че експертите готвят решенията, а политиците ги взимат. Е как тогава ще взимаш решения за валутния борд например, като не разбираш от това, пак питам аз. А той вика: "Ние си знаем." Трагедията на България беше, че новият политически елит раздели експертното от политическото начало."
Така че участието на Луджев и Костов в него бе въпрос на политическа договорка по онова време да съставяне на експертно правителство и излизане от кризата. Участието им е било преценено и одобрено от СДС, фактически те са изпълнили поръчката на партията си, при това Костов бе успешен финансов министър. Димитър Попов не бе лош политик за онова време и свърши работата си, съобразно ситуацията, Костов и Луджев - също.
Анонимен, моля да не изкривявате историята с цел манипулиране на мнението на хора, които нямат спомени за онези години, Вие още малко и ще кажете, че лично Костов е фалшифицирал изборите тогава. Защо никой не се сеща за продажната роля на Желю Желев, а сега дори го канят като експерт да коментира състоянието на дясното?

ДОБРАТА

Анонимен каза...

Драга ДОБРА,

Макар и неявно, Вие признавате, че изборите през 1990 бяха фалшифицирани. Несъмнено това донесе огромни беди за народа тъй като целият политически "елит", в това число Желев, Костов, Луджев и други подобни всъщност беше назначен от комунистическите тайни служби.

Никой не твърди, че самият Костов е фалшифицирал (макар че и без това твърде много мръсотии е съгворил този комунистически агент-провокатор). А доколко добро за България е било участието на Костов в правителството на Димитър Попов (един от главните фалшификатори) се вижда от проваления преход и продължаващата и до днес агония на страната.

А истинските борци за свобода като Илия Минев бяха пезпардонно изтикани от Костовци и компания.

Но, питам отново: защо философът и писач на съвремената ни история мълчи като наакан?

Грънчаров, темата за фалшификацията на изборите от 1990 забранена ли ти е?

Анонимен каза...

Анонимен, стана ми интересно и пуснах една търсачка за онези години. Може би ще Ви е интересно да прочетете и това мнение на самия Димитър Попов по въпроса. Не твърдя, че споделям това мнение, но ми стана интересно.
http://new.standartnews.com/archive/2000/12/15/society/story7.htm

Що се касае до Илия Минев, аз не го познавам добре, слушала съм негови изказвания. Имам едно предубеждение към тези изстрадали хора, според мен не беше редно да им се поверява политическа власт, защото по някакъв начин страданията им са изкривили съзнанието. Мисля си, че държавата трябва да се управлява от професионалисти, освен от морално чисти хора.
А и да Ви попитам нещо друго, интересно ми е мнението Ви. В сегашната политическа ситуация на кого все-пак бихте дал доверието си, на коя налична политическа сила или личност? Защото, ще се съгласите с мен, че това управление на тази тройна коалиция е наистина пагубно за България.

ДОБРАТА

Ангел Грънчаров каза...

Анонимникът, който настоявал да чуе моето мнение за правителството на Д.Попов, нека да се обърне към моята книга СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ, където съм писал по този и по всички останали въпроси около историите след 1989 г.. Не съм латерна за да повтарям все едно и също; пък и имам адет да не отговарям на въпроси, които не са по дискутираната тема...

Анонимен каза...

Грънчаров, пак се измъкваш по добре заучения начин.

Аз те питам за фалшифицираните избори от 1990. А за Димитър Попов споменавам само защото той е измежду главните фалшификатори. (Той има и други "славни подвизи", например осъждането на смърт на един младеж, защото зацапал с боя барелефа на Людмила).

А в твоите писания май нищо не се споменава за изборните фалшификации, чрез които се легитимира назначаването от ДС на Желев, Костов, Луджев като "демократи", и
също пращането в седма глуха на истинските борци за свобода като Илия Минев.

Ето по това може да се познае кой от нас е ченге (или слуга на ченгетата). Фалшифицираните избори от 1990 са забранена от ченгетата тема, Грънчаров, и ти предвидливо и услужливо я избягваш. Няма как, трябва да си заслужиш почерпките и подаръците...

Ангел Грънчаров каза...

Изказваш се неподготвен: много съм писал в книгата си точно по тия въпроси, ама ти по стар ченгеджийски маниер обичаш да отричаш и критикуваш книги, които изобщо не си чел :-)

Анонимен каза...

Драга ДОБРА,

С удоволствие ще обменя мисли с Вас, но не и тук. Надявам се, че с Вас може да се води нормална дискусия и че няма да обявявате за ченгета тези, които не са съгласни с мнението Ви...

Тук ще спомена само, че Вашето изявление
"на тези изстрадали хора, според мен не беше редно да им се поверява политическа власт, защото по някакъв начин страданията им са изкривили съзнанието" е не само наивно, но и обидно.

Значи на палачите, мъчителите, крадците и на техните доносници и слуги съзнанието не е изкривено, така ли? И затова на тях може да се повери властта.
А на честните, неподкупни и изстрадали хора не може да се разчита. Що за безумие!

Що се отнася до останалите Ви въпроси, ще отговоря, но те тук, а на друго място, ако ми укажете такова.

Анонимен каза...

А ти, Грънчаров, стига си лъгал. Нямам книгата ти, тъй като не ми се дават излишни пари, но имам представа за нея, защото си я публикувал и в блога си.

И ти като всички останали родни писачи споменаващ за нередности, манипулации и тем подобни, но премълчаваш основното - че изборите от 1990 бяха тотално фалшифицирани.

За пореден път ще повторя,
че тогава, всъщност, никакви избори не е имало, а за депутати от опозицията са назначени хора подбрани от комунистическите тайни служби.

Така че, ти си неподготвен да пишеш за съвремената ни история, не аз.

Ангел Грънчаров каза...

ОК, разбрах те: някой те е подминал в листите през 1990 година и затова от този момент така силно мразиш демокрацията и демократите: ясна ми е психологията на тоя тип хора...

А че изборите бяха фалшифицирани, не споря, така е; но що не кажеш нещо за разбойниците, които сега ни управляват, ами си тръгнал да баламосваш хората с това, което било ставало през миналия век?!

Анонимен каза...

Анонимен, с удоволствие мога да говоря с вас, можете да ме откриета в скайп като najdobrata. Не съм в никакъв случай твърдяла, че:
"Значи на палачите, мъчителите, крадците и на техните доносници и слуги съзнанието не е изкривено, така ли? И затова на тях може да се повери властта.
А на честните, неподкупни и изстрадали хора не може да се разчита. Що за безумие!", ама в никакъв случай! Просто не беше и редно да се поверява власт на измъчени и вече поостарели хора - над 80 годишни бяха някои от тях. Знаете ли, аз в едни години в началото съм посещавала събирания на земеделци. То не беше велико БЗНС, не беше чудо. Но трябва да Ви кажа, че ме отвращаваха несвързаните и злобни напъни на "бивши репресирани" земеделци, голяма част от тях и провокатори /или как да се изразя/, те отблъскваха хората. И в никакъв случай нямаха капацитет на държавни управници. Убедена съм, че един ден, когато държавата ни стане "нормална", политиците ще имат подходящото образование и капацитет. В този смисъл донякъде уважението и респектът ми към Иван Костов се дължат на фака, че той е професионалист, образован и ерудиран е, има много бърза, точна и ясна политическа реакция, смел и решителен е. Със сигурност прави много грешки, най-вече кадрови. Доверява се или просто гледа нагоре, но не се оглежда настрани, защото сам не може да свърши много, а обкръжението му трябва да е единно. Да го коригира или просто да са екип, а в случая не е така. Не знам защо, но имам чувството, че хората около него прекалено много разчитат само и единствено на неговото решение, не проявяват собствена мисъл, инициатива и по този начин всъщност пречат. Погледнати самостоятелно, те са много стойностни хора, но хора от типа "лежачи" и "използвачи". Лесно е някой друг да решава и ти да изпълняваш, защото, ако стане фал, вината ще е на друг. Костов поне доказа, че може да поема вина - за всичко и не може да оспорвате, че той никога не упрекна някой друг, за разлика от обкръжението му. Било сега, било в СДС.

ДОБРАТА

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Грънчаров,аз съм десен избирател и никога не съм желал обединение с когото и да било. Присъщо на десните е че са силни индивидуалисти, високо ценящи свободата и християнските ценности.През онази работа ми е количеството на хората , които искат обединение, ако цената му е компромиса да плюя на ценностите, с които се гордея и на които искам да възпитам сина си.Готов съм да остана малцинство, гордея се че съм последователен и няма да се предам , заради "обединението" на десните.Левите, г-н Грънчаров, левите се обединяват те ескат масовост, тази масовост е извинението им за всичките престъпления, кражби, убийства и унижения.Ако тръгнем по пътя на компромиса, нека тогава да се коалираме с ДПС, там има интересни хора,членове са на Либералния интернационал, ще вземем някое винистрество и току-виж ще спасим България.България може да бъде разрушена от малоумно правителство , но винаги ще се възроди ако има свободни и смели хора, които отстояват принципите си.Ако и те направят плож , заради властта, тогава пиши я бегала.Призовавам всички приятели в този форум-не на колаборацията с мутроченгето ББ.Нека да сме в опозиция но да останем личности-горид и свободни!!1

Ангел Грънчаров каза...

ОК, ала думите ви не струват нищо, след като подло не смеете да застанете с името си зад тях; анонимността не се съчетава с дясното мислене: противоречите си. И се оказва, сте неискрен. Никой не ляга пред (или с) Б.Б., а става дума за политическо партньорство в името на България. Вашата фразеология с нищо не помага за излизането от тежката ситуация...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, ако ДСБ се сближи с ДПС, НДСВ или БСП "в името на България" това счита ли се за политическо партньорство в името на България или ще се смята за гнусно партньорство с комуноидна организация?И как така сближаването с една комуноидна организация ГЕРБ е политическо партньорство а с друга не е?По какъв критерий трябва, според Вас, да бъдат разграничени комуноидите?

Ангел Грънчаров каза...

Единственият критерий са делата. ГЕРБ тепърва ще се види какво всъщност е. За БСП, ДПС и НДСВ е знае що са, показали са го. Трябва да се даде шанс на ГЕРБ да покаже себе си. Мисля, че е справедливо. Всякакви оценки априори, безотносително към поведението, са предразсъдък, набеждаване или каквото искате, но истинното се показва само в изяването в делата...

Анонимен каза...

Чудесна теза г-н Грънчаров, ами да вземем да я доразвием.Ако оценките априори са "предразсъдък,набеждаване или каквото искате", тогава трябва да подкрепим и да се съюзим с едно нова формация например изградена от Маджо, Пашата тем подобни личности.Тази нова формация напримем МЕРБ не е показала какво всъщност е и според Вашата логика трябва да й дадем шанс.И много моля не ми казвайте че за тези личности знаем туй-онуй.Ние и за ББ знаем, но Вие благородно давате шанс на формация, на която той е неформалчик.Г-н Грънчаров, с удоволствие чета блога Ви, но моля не защитавайте тезата че ГЕРБ е нещо ново и надеждно-създадена от ченгета, финансирана от моъгщи олигарси, със смайващ медиен комфорт ГЕРБ е следващия опит след НДСВ да подмами избирателя на България.Нека поне ние дясно мислещите , участващи в проекта ДСБ да знаем истината за ББ.Другото би било обида за интелигентността ни !

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,

Отдавна искам да Ви кажа нещо, сега ще го нашравя - Вие сте талибан. "Талибан" в оня смисъл на думата, който включва в себе си фанатизма, праволинейността и конекапащината на ограничените хора.
Вие се плашите от нормалния диалог: диалог, при който двете страни не се обвиняват в "ченгесарщина" и пр. НЕОБОСНОВАНИ тъпотии, а резво преценяват аргументите на отсрещната страна и представят своите.
Смея да Ви припомня, че само преди броени месеци Вие бълвахте шумни тиради против мутрата Борисов, за което аз Ви поздравих тогава. За всички мислещи хора е ясно, че Б.Б. е комуноидна издънка, слугувала единствено и само на комунягите: бай Тошо, Симо Ментата, Гоце и пр. От какъвто и ъгъл да погледнем "личността" Б.Б., се убеждаваме, че той е завършен комуноид. Към настоящия момент, най-крещящото доказателство срещу него е, че той, горкия, не се осмелява даже да диша в посока Гоце Първанов: някой да е чул Б.Б. да каже нещо критично относно смърдящата отрепка Гоце?! Няма как да стане.
Та да се върна на темата - Вие сте талибан, защото фанатично следвате един човек и дори чисто човешки не искате да признаете неговите чисто човешки грешки. Грешки като тази, която Той(Костов, разбира се) направи, "обединявайки усилията си" с тези на Б.Б.
Няма какво да го увъртате - Костов не трябваше да се обединява с когото и да било - трябва да играе самостоятелно така, както го правеше досега. Избирателят не е глупав, все един ден ще отсее зърното от плявата.
Моята прогноза е, че много скоро ще имаме сигурни доказателства, че Б.Б. е поредният кон от конюшната на Гоце - няма начин да не засмърди.
Въпреки всичко обаче, аз уважавам едно Ваше качество - Вие сте краен човек. Да, колкото и странно да звучи, аз одобрявам тези, които казионните медии наричат "крайни" и смятам, че вие сте точно такъв. Апропо, аз също смятам себе си за краен. А под "краен" аз лично имам предвид, че Вие сте човек, който докрай отстоява позицията си и по-важното - не се срамува да каже нещата ТОЧНО така, както ги вижда. Без заобикалки, без заобиколни фразички, ошлайфани епитетчета, изпилени фразички и пр. недодяланици от арсенала на "умерените".
Само че пък някак си не ми се нрави точно талибанщината Ви, която според мен е виновна да не проявите Вашата одобрявана от мен крайност в случая, а именно просто да кажете, че Костов направи лош компромис, обединявайки действията си с простака Борисов. Защото Босиров освен комуноид, е и простак. Това, мисля, е повече от ясно за интелектуалец като Вас.

Както и да е, дано пък да греша и много скоро Б.Б. да получи нужната доза презрение от Костов и всички онези симпатизанти(като Вас0, които все още одобряват последните му действия. Просто исках да кажа, че Костов е нормален човек и като такъв, е нормално да греши от време на време. Аз мисля, че сега той направи това.

Накрая ще ви "шокирам" може би, че самият аз съм симпатизант на АТАКА(айдее, отнесох май една камара хули по свой адрес - ченге, тъпанар, глупак, руска подметка и пр.). И честно казано, развам се, че Костов(който е уважаван от мен политик, въпреки че не одобрявам много от действията му през годините) не се "сдуши" с АТАКА. Което, предполагам, е радостно и за Вас самия, понеже знам отношението Ви спрямо АТАКА. И Ви пожелавам дано не се случва "сдушване" между Костов и Сидеров, защото ще ми е жал за вас, ако почнете да говорите "нелоши" думи за Сидеров.

И накрая ще споделя, че вчера се разписах в подписката на Опозиция No.2 срещу комуноидната триглава ламя с чиста съвест и искрено се надявам този път да има отклик от заспалите ни сънародници. Но, както казах и преди, аз съм атакист, т.е. "краен", "екстремист"(и пр., спорд казионниците) и затова смятам, че непрестанното присъствие на Опозиция No.1 под прозорците на Гоце все пак е по-добрия начин. Вярвам обаче, че наистина трябва да има колкото се може по-мащабни действия, даже и на когото и да било, само и само да паднат Гоцевци, Станишевци и пр. от кормилото на изстрадалата ни България.

Това е от мен, пожелавам Ви(пък и на себе си), дано по-скоро можем да се поздравим с изритването на комуноидите, пък после ще имаме удоволствието да си спорим кой е по-демократ и пр.

Бъдете здрав и ако може по-малко талибан! Но си останете краен, защото "краен" е равносилно на честен, няма какво да се лъжем.


Минчев, Велико Търново

P.S. Ако нещо Ви говори, преди се подвизавах с прозвището "Против ДПС" във форумите на all.bg, писал съм и във Вашия блог и пр. Не че съм по-специален, просто се надявам да си имате представа за опонентите си.