Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 септември 2008 г.

Подписка срещу най-новия скандален гаф на премиера Дмитрич

Ето част от текста на подписката, от който можете да разберете за какво по-точно става дума. Аз за нея научих от блога на Даниела Горчева. Подписката е съставена от група възмутени български граждани, пръснати из различни страни на Европейския съюз, от чието име премиерът Дмитрич се е изказал, без обаче да ги пита какво мислят. Аз също се присъединих към подписката. Не обичам някой да говори от мое име и да ми приписва мнения, които не споделям и не мога да споделям. Вие също, ако ви възмущава подобен подход, можете да направите същото, именно да подкрепите подписката, това може да стане ето ТУК.

От медиите научихме, че в интервю за руския вестник „Время новостей" премиерът Станишев е направил изказване от името на всички български граждани. Той казал, че «българското общество никога не е възприемало Русия като агресор».

Ние сме смаяни и възмутени от това изказване. Преди пътуването си за Сочи премиерът нито е искал, нито е получавал съгласието на цялото българско общество, за да прави такова категорично и ангажиращо нацията изказване. Говоренето от името на всички граждани е нещо, което западен държавник трудно би си позволил. То е свидетелство за неизживяното тоталитарно мислене на премиера.

При това в международен план България вече изрази своята позиция. И тя е, че нашата страна безусловно подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Грузия в нейните международно признати граници. По същество, с изказването си в руското списание премиерът противоречи на позицията на българското МВнР.

Като български граждани ние, членове на форумно общество «Де зората» и подкрепящите ни съмишленици, категорично протестираме срещу това самоволно обсебване на нашето мнение и на нашия здрав разум.

Днешна Русия в лицето на управляващите я бивши служители на КГБ/ФСБ, на военно-промишления и газово-нефтения комплекс проявява отдавна агресивност, както към собствения народ, така и към своите съседи. Тя подлага от години на жесток терор гражданското население в Чечения, подкрепя сепаратистки сили в Молдова, окуражава подривни елементи в балтийските републики, дестабилизира Източна Украйна, шантажира Полша и други свои съседи с новия инструмент на енергосуровините...


Текстът продължава в самата подписка, в сайта, където и вие можете да се подпишете. Това може да стане на това място.

7 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, разбери най-сетне, че докато не бъде разобличен и наказан агент-провокаторът Костов - българомразец и национален предател - няма да има отърване от болшевишката напаст!

Костов изигра най-мръсната, най-долната възможна роля! Този мръсник унищожи дясното, компрометира демокрацията, предаде националните интереси, направи ни зависими от руския нефт, унищожи икономиката, разграби държавата, прикри комунистическите престъпления и сервира на тепсия президентството на Гоце.

Докато Костов не бъде разобличен няма да има оправяне и живот в България! Разбери това, Грънчаров, отвори си най-после очите!

Анонимен каза...

А ти защо си анаонимен...да не би да те е страх от Костов?

Подп:
/ Стони /

Ангел Грънчаров каза...

Ченге е, затуй е анонимен :-)

Анонимен каза...

Колко пъти да ви повтаряме на вас зомбирани костоваци, че на България и е нужна ДЕМОКРАЦИЯ, а демокрация се прави със свободомислещи хора, а не със зомбирани талибани. Не сме имали позитивни позиции? Ето я нашата позиция:

Едно-единствено нещо е това което е нужно - ИСТИНСКА, а не сегашната бутафорна ДЕМОКРАЦИЯ. Повече и по-многообразни форми на пряко участие на гражданското общество и в трите власти, както и независими непартийни граждански институции за ЗАКОНЕН граждански надзор върху функционирането на тези власти.

Е, вашия командаджия Костов не се вписва в тази тенденция, нещо повече, той МНОГОКРАТНО И НА ДЕЛО ДОКАЗА, ЧЕ Е ВРАГ НА ТАЗИ ТЕНДЕНЦИЯ за истинска демокрация. Защото в сегашния свят има три типа обществено-политически устройства:

1) диктатури,

2) фалшиви демокрации, т.нар. бананови републики, към която спада за жалост и България, за което ГОЛЯМА ЗАСЛУГА ИМА И КОСТОВ и

3) истински демокрации.

Вие, костоваците, не по-зле от мен знаете в кой тип устройство най-добре живеят гражданите, в кои страни водят пълноценен и смислен живот. Е, има сред вас и заблудени които приветстват Командира "славен", без да се докосват до жестоката действителност, която този Мизантроп създаде.

Ангел Грънчаров каза...

Един въпрос може ли към последния другар? Искам да запитам това: колко ти плащат съветските, пардон, руските таварищи, за да плюеш Костов из интернет? Кажи, интересно е? И още нещо: путинска Русия към "истинските демокрации" ли я отнасяш?

Питам, щото цялата кампания срещу Костов и автентичните демократи у нас, знайно е, отколе се финансира от съветските, пардон, руските таварищи, та затова ми е интересно каква е сега тарифата ти?

Анонимен каза...

Грънчаров, държиш се неадекватно. Ако си чел внимателно постингите ми, си разбрал, че разобличавам Костов именно заради това, че той предава националните интереси в полза на Путинска Русия. Вместо отново и отново да подхвърляш към мен безпочвени обвинения, по-добре отговори по същество.

Анонимен каза...

Още един анонимник, дето Костов му изял десертчето или дежурният се е предрешил :)))))