Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 26 ноември 2008 г.

Поне чувствам как ЕС ме защитава от България...

В блога на Иво Инджев статията му ГЛИГАНСКИ СЛАЛОМ започва така:

Вицът за „изненадания” бракониер, който изобразил на местопрестъплението пред горския учудване от метнатия на рамото му глиган, може да е стар, но все едно че е измислен за актуалната случка със спрените европейски субсидии за България. Настана едно изненадване, едно учудване - чак да се изненада човек на това театро!

Аз пък искам да допълня с това какво по същество казаха таварищите. Нали чухте по телевизията тази вечер и Гоце, и Дмитрич какво казаха? Държаха се като ощипана непорочна мома. Или по-скоро като оня наглец с глигана на рамото пред горския. Казаха де факто ето това:

Бре, какво прави този глиган на рамото ми бе?! Я-я-я-я, откъде пък се взе този проклет глиган на рамото ми?! Как ли пък долетя там? Наистина, не съм разбрал как се е настанил така удобно на рамото ми! Егати глиганите, колко нахални станали?! Айде де, махай се от рамото ми, мързелив и нахален глиган: на рамото ми ще стои той, та да го нося!

(А пък нашият патил и препатил народец има обичай в такъв случай да казва така, имам предвид реакцията на другарите от мафиотското правителство; казва народецът ни това: Брях, кой ми се натакова в гащите?! Това казаха таварищите, те срам нямат изобщо!)

А ето и няколко коментара от блога на Иво:

Ангел Грънчаров каза: Вече можем да стоим и кротко да пресмятаме с колко милиона сме ощетени от това управление. А, “некакви си там” 800 000 000 евро ни резнаха през лятото. Сега - “само” 200 000 000 евро. Утре, предполагам, още някоя и друга стотачка МИЛИОНЧЕТА евро, чудо големо! Е, ний пък си даваме вноски в общия бюджет, нема как, така че загубите се умножават по две. Чисти загуби! Народът тъпее и лапа мухи… и млящи туршийка, поливайки я обилно със шльокавица…

Народе, народеее!!!

Впрочем, дали пък всичко това не се прави народецът да завопие против “несправедливия” ЕС, та да се хвърли в обятията на толкова милата и обичаща ни матушка Русия?! Не мога да се усъмня изобщо в подлостта Гоцева и комунистическа, може точно с тая цел да управляват така калпаво, може би Русия им дава такъв един съвет, та да постигне целите си по начина, по който данайците превземат Троя?!

Коментар от Ади: Чухте ли кой е виновен за спрените пари? Предишните две правителства, не сегашното! Това успя да измъдри от червенокосата си глава червената евродепутатка Илиана Йотова. Чак почервенях от срам когато прочетох това безсрамно изявление. Но тя - едва ли. Защото малките комунистчета ги имунизират против срам, още в ранна детска възраст.

Коментар от pyovev: Поне чувствам как ЕС ме защитава от България. Не мисля, че може да се прекъснат връзките на мафията с държавните управници толкова лесно. Трябва много време. За наше щастие си имаме ЕС, който да ни помага в трудните моменти, спирайки парите към червивото управление. Благодаря на Брюксел и се надявам все пак след 5-10 години да ни върнат обещаните пари. Аз вярвам в ЕС и в България.

Коментар от Маринов: “… решението на ЕК няма да допринесе за продължаване на реформите.” Ти му казваш: ”Куме Иване, то ти вика: ми Иване! Какви реформи ще продължаваме, трябва всичко да се изтрие и да се започне отначало. Реформите щяли да продължават, хората ни казват че трябва да си реформираме реформите, те щяли да ги продължават.

(Коментарите са взети от блога на Иво Инджев. Според мен те отразяват някакъв повей към радикализиране на настроенията. Да видим да не излезе пак всичко ден до пладне. Аз предлагам от утре да излизаме на протести. В София пред Парламента. В Пловдив пред сградата на БСП. Аз утре ще бъда там в 15.00 часа. Заповядайте с мен, пловдивчани! )


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

3 коментара:

Zoya каза...

Ами да. То наистина е крайно време да се почне отнякъде. Нима не виждаме, че тая разбойническа шайка съвсем ни докара до дъното. Колко още резила трябва да преживеем, докато се 'освестим'?!...Няма нация, която толкова дълго да търпи подобни управници!...

Анонимен каза...

Жалко е, че като суверена страна чакаме да ни решат проблемите отвън, да ни отворят очите, да ни кажат кои са крадците, да ни приканват да си решим проблемите и т. н. Жалко е, че търпим и си стоим мирно и кротко у дома, с наведени глави и мрънкащи като стари клюкари.Време е да излезем и да заявим на висок глас, че повече няма да търпим.За да ни помогне ЕС, трябва ние да си помогнем.

RoujkaBG каза...

В доклада си ЕС каза точно и ясно"
ОСТАНАЛОТО Е РАБОТА НА БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО".

Не искам някой от вън да ми решава проблемите, които съм си създала сама с действията си или най- вече с бездействията си.

Чакащите да дойде Неволята да им свърши работата би трябвало да знаят,че тя,Неволята е тук и да спре да я вика, ами да запретне ръкави и да си оправя каруцата.

Констатицията на ЕС е подканяща и в същото време тъжна и обидна за нас, българите.Стига сте викали Неволята да Ви помогне.Не я ли виждате, тя отдавна е тук.