Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 27 ноември 2008 г.

Усилията и в България трябва да се насочат към разбиването на сговора между посткомунистите, кадесарите, мафиотите и олигарсите

Чудесен коментар. Поставя пръста точно върху раната. Именно това е основният проблем – продължаващото задкулисно влияние на ДС в политиката.

Разбира се, че изваждането на досиетата на телевизионните журналисти например беше направено тъкмо в този момент, за да се отклони вниманието от скандалите с ЕС-парите. Предполагам, че в следващите дни ще има още опити за баламосване на хората с подобни елементарни, примитивни трикове.

От изключителна, пъвостепенна важност е връзката между ДС и КГБ, за която пишеш. ДС сама по себе би била безпомощна, ако не бяха руските й учители и господари. Тошо Пейков, дето сега е с НДСВ, е иначе прав, когато казва, че историята на България след 1989 г. е историята на тайните служби, подчинени на „реформаторите” в БКП. Освен това той твърди: „Съществува непокътната и до днес (1996, годината на публикуването на книгата, но мисля, че и 2008 не е толкова различна) система за взаимодействие и обмен на информация между ДС и КГБ. Няма никакви технически проблеми пред външното разузнаване... нито пред разузнавателните и контраразузнавателните служби на МНО и МВР да работят и през 1995, както преди 1985, в непрекъсната връзка със съответните управления на реформирания КГБ.”

Но не само тези стари контакти между действащите тайни служби са важни, не по-малко съществени, дори ключови са продължаващите неформални контакти между „бившите” ченгета в България на различни позиции в бизнеса, политиката, медиите и т.н. и руските им господари.

На друго място Пейков казва: „Във всички случаи българските контрагенти (на руснаците, т.е. българските групировки) са послушници и хрантутници на руснаците.”

В Полша братя Качински не случайно решиха да се борят със сивата мрежа от екскомунисти, посткомунисти и олигарси, наречена от тях „układ“, т.е. буквално „договор”, но тук в смисъла на „тайна уговорка”. И в Полша след 1989 г. корупцията и мафията процъфтяваха. И все пак те никога не достигнаха такива размери, както при посткомунистическото правителство на Лешек Милер 2001-2004 г. В резултат на това левите медии в Полша започнаха кампания срещу братята, обявявайки ги за неуравновесени, параноици, палячовци и какво ли не.

Бих добавил само, че не е правилно да се говори за „Главен мозък на безмозъчните”. Главният мозък в една столица в североизточна посока се мисли за мозък и велик, ама май не е. Той не е никакъв мозък, а само един ГАНГЛИОН, и досега не е измислил нищо, което да ни учуди и изненада.

Ганглионът в КГБ има само това предимство: непокътната ДС-КГБ-мрежа в България от преди 1989 и почти неизчерпаем финансов ресурс в Русия. Именно това му помага, а не някакви гениални ходове и сценарии. Ходовете и действията му са абсолютно предвидими, прозрачни и елементарни.

Ако бяха толкова гениални, руснаците въобще нямаше да допуснат членството на България в ЕС и НАТО. Така че Костов е прав, голямата битка е спечелена. Не помагат и никакви опити да се вземе реванш, като се превърне България в троянски кон на Русия в ЕС, още повече че имаха глупостта да се разконспирират и да го кажат публично. За този грандиозен гаф на тов. Чижов КГБ и ГРУ би трябвало да процедират с него, както е описано в „Аквариума” на Суворов.

Така че усилията и в България трябва да са насочени основно към разбиването на българския „договор” между посткомунистите, кадесарите, мафиотите и олигарсите.

Автор: Стоян

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

Няма коментари: