Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 27 декември 2008 г.

Руският митрополит на Пловдив Николай разкри изцяло ченгесарската си антиевропейска душица

Чета нещо скандално, което, странно защо, съвсем не ме изненадва: Пловдивският митрополит Николай: Стига с тази интеграция, дотука!. Знаех че ще каже това, очаквах го, не можеше друго да каже оня, който се прочу с това, че нарече великия антикомунистически папа Иоан Павел Втори "еретик" - и така спечели вечната любов и признателност на своите началници от КГБ. Щото този Николай, дето сега се представя за пловдивски владика, всъщност не е друго, освен началствен представител на Русия за Българската православна църква. Него го гласят и за патриарх когато умре Максим, помнете ми думата! А БПЦ в наше време, уви, не е друго, освен идеологически филиал на ДС - досущ същото както е и в матушката Русия.

Та ето накратко историята с кърджалийската скандална проповед на руския възпитаник-фанатик:

Пловдивският митрополит Николай заклейми европейската интеграция на страната ни по време на Божествената Света литургия в храма "Св. Георги Победоносец" в Кърджали. "За какво ни беше интеграцията в Европа - за да не можем да забраним гей парадите, парадите на разврата в градовете?", влезе в риторика владиката. Той за пореден път скочи срещу новия семеен кодекс, който въвежда съвместното съжителство - "с други думи, блудството и прелюбодеянието, узаконено от българската държава".

Да пази Бог, дано не бъде! - патетично извикал висшият духовник под купола на църквата.

Той нападна европейското настояще на страната ни, недоволен и от факта, че храмовете, които са паметници на културата, са държавна собственост, а църквата "само транслатор". Възмущението на митрополита кипна, а миряните замръзнаха по местата си, когато той извика: "Това не се е случвало нито в комунизма, нито в турско робство!". Според дядо Николай да обявят един храм за паметник на културата е кощунство. "Храмът ни е нужен днес и сега, за вечни времена. Стига с тази интеграция, дотука!", даде глас на гнева си духовният водач. Той обяви пред смълчаните хора, че "Църквата ще застане на своето място срещу някои фактори в държавата". По думите му обаче тя няма власт над изпълнителната власт, а се бори само от амвона.


По-нататък в словото си той нарече дискотеките "свърталища на бесовете и разврата, на пиянството и злото" и подчерта, че е страшно, когато деца убиват деца, визирайки случая със студента Стоян Балтов пред дискотека "Амнезия" в Студентски град.

И така нататък, все в този стар съветско-комунистически фанатичен спрямо различността дух е плещил този дявол в расо в проповедта си в Кърджали. Забележително е, че даже Министърът на културата Стефан Данаилов бил изпаднал "в недоумение от липсата на вяра и надежда в доброто у висшия духовник". Те двамата, впрочем, се скарали за един манастир, дето бил паметник на културата, и за който Николай води битка да си го присвои, щото той, разбира се, освен владика, е и добър бизнесмен от най-мутренски тип.

Не ми се коментира повече, просто отбелязвам многозначителния факт: руският възпитаник, владика на Пловдив, скочи и изрази най-интимните, съкровените мисли на цялата властваща в момента у нас руско-българска олигархия, на която той е най-предан слуга, ако не и същински началник. Щото е довереното лице на Русия в БПЦ, което работи да става патриарх, та първом БПЦ да стане подопечна на Руската, а пък после, както се надяват, и цяла България най-после да стане подопечна на Русия Задунайская губерния.

Та ето този краен фанатик Николай успя да изрази ония толкова съкровени антиевропейски мисли, които ентусиазират днес националните предатели, явяващи се български управници. Николай е голям приятел с Гоце Първанов, с Г.Гергов, с кой ли не от управляващите. И ето, без да иска показа същината, която ги сродява: битка срещу Европа по всички линии, битка за изтръгването на страната ни от западния свят и предоставянето й в мечешките лапи на Матушката Русия. Която, разбира се, купува предаността на нашите мекерета с най-щедри подаяния московско злато.

Да, точно така е. Вчера бях в един нов храм, който наскоро Николай откри в Пловдив. Вътре цялото обзавеждане - икони, полилеи и всичко останало - беше руско производство, и беше богато обзаведено с двуглавия руски орел или ястреб, дето е в герба на Русия. Сякаш човек не е в български, ами в руски Храм. Това не е подразнило Николай, напротив, радвало го е. Такъв като него фанатик по презумпция си е национален предател. Той и с християнството няма нищо общо: вгледайте се в лицето му. Виждате ли адския огън, който гори в злобните му очички? Анатема на тоя безсрамен Сатана, дето се подвизава във владишки дрехи и с владишка корона!

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

13 коментара:

Анонимен каза...

Това което митрополита казва сега е в пьлно сьответсвие с поведението на православната ни църква и нейните служители... Безпомощни, или нежелаещи да се интегрират в днешна Бьлгария с всичките и проблеми, драмата и шока от прехода, срамната апатия на гражданите, мизерията и престьпноста на водачите, политиците, бизнесмените...

Православанта ни църква е стотици години в миналото далеч зад другите християнски институции, католицио, протрестантски. Отдавна трябваше да се усетят, но уви очевадното е налице и те са част от деградиралия модел на прехода, корумпирани , алчни, неморални, безсъвестни и слаби... Не дават нищо, не променят нищо, неспособни за пример и подкрепа.

Това което вършат, да венчават, да отпразнуват нечий празник, молебен, погребение, всичко това е само за да си измият лицето пред хората и да им вземат по още едно левче.

Митрополите отиди си в пещерите откъдето явно си чул "гласа божий" защото си по жалък и от Торквемадите на предпреходната ни цьрква. Нещастник! И за да няма неразбирания и малинтерпретации пише един православен, демократично настроен редовно гласуващ, хетеросексуален, женен гражданин. Защото лукавия е в храма...

Църквата загуби народа си отдавна, няма прогресивни християни които да им повярват на тия нещастници и мошеници.

И може би е добре да си зададем вьпроса защото католическите славяни (Словенци, Словаци, Чехи и т.н..) след прехода и по негово време, а и по време на социализма живяда доста по достойно и сега са светлинни години пред нас и каква щеше да е съдбата на България и българите ако на времето бяхме приели другата църква, църквата на търсещите, съмняващите се, питащите се, променящите се народи ... католическата църква е допуснала много грешки в историята си, но и това което прави по света сега и преди е далече далече по близо до това което господ се предполага е проповядвал чрез сина и И.Хр.

Колчо Ковачев каза...

Да, този Николай наистина хич не прилича на духовно лице, още по-малко на християнско такова (може да мине за муджахидин евентуално).
Интересно къде и как ги произвеждат тия нови църковни шефове?
Колчо Ковачев, философстващ

Анонимен каза...

Здравейте! На всички, който четат този блог.
За отец Николай до скоро не бях чувала, а за българската църковна власт дори и не се сещах, но сега от едно известно време точно благодарение на него седнах и се замислих над много неща. Неща, който седят някак в страни от нас обикновените хора. За морала, за това какво в същност представлява тази наша интеграция и дали наистина имаме нужда от нея точно във вида, в който ни се представя.
И така мислейки по всички тези въпроси за себеси стигнах до някой изводи:
1. Ние не ценим Църквата и нейната духовна власт. Отец Николай е пример за това как сме способни да порицаем него - един праведен свещеник - митрополит с малко по консервативни виждания за живота, като го обвиним, че служи на КГБ и т.н. , но толерантно като "модерно" общество да приемем свещеници, който имат стриптиз барове, иманярстват или раздават титли (архонтски).
2 Това за модерните "други" Католически или протестантски църкви ми звучи доста абстрактно имайки предвит консервативното отношение на новия Папа Бенедикт.
3 Визхищение в мен буди и самата проповед на Отец Николай - кой друг смее така остро да критикува както нас обикновенните граждани така и изпълнителната власт.
4 Какво е за нас интеграция? Дали някой е гей или не нас не ни интересува, интересува ни това да не ни се натрапва непременно и на всяка цена. Ако това да пообщряваме парад на проститутките, гейовете и други подобни групи парадиращи с разкрепостено поведение е интеграция - то аз и по-голямата част от българските майки сме против "интеграцията".
5 Ние без значение каква ориентация, вяра и цвят на кожата имаме сме еди народ и трябва да действаме за подобряване на социално-икономическото положение в странат в която живеем!

Анонимен каза...

A kakvo da kaje? Da privetstva vsi4ki teq ne6ta li?

Анонимен каза...

Znaete li, 4e katolicite zabranqvat i aborta? Mnogo sa napredni4avi,a?

Анонимен каза...

"Руският митрополит на Пловдив Николай разкри изцяло ченгесарската си антиевропейска душица"
Подписвам се под това изречение и ще добавя - не е ясно само какъв е ченгесарския му чин, а е съвсем ясно, че ще наследи скоро на трона полковника от държавна сигурност - "Ма(р)ксим"

К. Николов

Анонимен каза...

А ти, Ангеле, какво искаш? Да приветстваме гей-парадите, като вместо "педераст" казваме "гей" за благоприличие? Това ли е твоето разбиране за интеграция - да приемаме всичко, което е антиморално и е просъществувало толкова хиляди година, а сега шепа мръстници искат да го променят и ние да станем като тях? Ами ако всички са като твоите любими гейове, нали няма да останат хора! Ти това ли искаш?

Анонимен каза...

Всеки, който е родител ще се съгласи и ще подкрепи това, което казва отец Николай.Не разбирам защо го корите!? Или сте твърде млад, та не разбирате, че сякаш живота ни прилича на онзи в библейските Содом и Гомор. Дискотеките и вертепите, в които младите поколения се напиват и дрогират, медиите от които ни гледат разголени фолкаджийки, които се превръщат в идоли поради липса на други. Дори литературата, която с охота се разпространява и рекламира, е за живота на мутрите. Някой трябва най-после да възроптае, да прокламира, да настоява да се смени курса. Заради спасението на душите - нашите и на децата ни. Щом другите преди него не можаха и даже не поискаха да говорят като истински християни и проповедници на доброто, да послушаме поне него!

Анонимен каза...

Сещам се изказаното преди повече от век от наш сънародник / чието име не мога да цитирам /по повод опитите за домогвания и диктат на Русия към младата ни държава. Цитирам по памет" Русофилството у нас винаги се измерва с пари".
Та питам се толкова ли, и с какво, сме апетитна хапка за руските самодържци от както се е пръкнала империята им или политиката им просто следва линията на най-малкото съпротивление? Т.е. дали у нас предателството не е в майчиното мляко?
Бих искал да попитам горните коментатори: дали сте живяли, имали ли сте някакъв досег с цивилизацията на западна Европа или САЩ или "познанията" ви се базират на К1 и сродните му?
Накрая ще си позволя да копирам думите на Захари Стоянов, надявам се името му говори достаттъчно на всеки.
Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?
Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин - Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете”. Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!
Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче”. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е !” - Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.
И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!
Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа, калугер излиза дързостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия.
Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александър III. Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!…
Дени

Анонимен каза...

Мисля, че авторът прекалява и повечето от думите са ненужно изопачени !

Анонимен каза...

Само да поясня някой слабо информиращи се и информирани. Да, католиците забраняват аборта... в някои страни, но в други имат друго отношение и вмешателство. В същото време обаче това е една църква която постоянно се подлага на сдамокритика и търпи развитие, докато тук единствения глас на църквата се чува по отношение на гейовете и други подобни теми ... като че ли това е болката на обществото.

Тези за които би трябвало да говори митрополита са (може би) мутрите, които го и спонсорират него и другите му "духовни - колеги" , прането на пари в държавата (на която и изнася отвсякъде църквата да говори за гейовете, но не и за сиряаците, бездомните, онеправданите ...

?!?! За какво говорим тук? Гейовете ли ни дърпат назад, като нация и развитие, заради тях ли сме изолирани сега, затънали до гуша в корупция, измами, в една система която върви към "Дупнишкия модел"

Църквата в тази страна не си знае мястото и работата ...

Когато истината е болезнена, най- добре е да я прикрием с други псевдо проблеми ...

Rosen Hinkov каза...

Без да съм католик, протестант или евангелист, а най обикновен българин кръщаван в православен храм,и на който църковните работи са му ..през онази ми работа, съм нпълно съгласен със статията. Тя всъщост потвърждва и моя коментар статия в блога ми по същата тема. Оказва се , като чета коментарите , че има доста хора, които са много по–добре запознати с проблема „пловдивски митрополит„ отколкото аз и това е добре. И за цитиранато от Захари Стоянов мисля че по добре не може да се каже. Поздравления за статията, но може и по–хард.

Анонимен каза...

Те с Барека освен адаши са си и дружки. Нещастници !!!