Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 26 януари 2009 г.

На 28 януари: да излезем този път масово, та да отхвърлим от снагата на България оловната тежест на едно провалено управление, което ни задушава вече!

Аз очаквах такива провокации от страна на контролирани от правителството (от партиите в него, главно БСП) или пък направо купени студентски "лидери", и даже се чудех защо се бавят. Но ето, че дойде "денят Х" и столетницата си показа грозната мутра, като не се посвени отново да стори мръсотия, т.е. да демонстрира обичайната си склонност към гадости с имперски римски корен - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! Вижте, прочетете и вие какво имам предвид, за какво става дума:

Ръководството на Националното представителство на Студентските съвети (НПСС) обяви, че на този етап студентите нямат основания за протести. Няма институция, която да не е обърнала внимание на студентските искания, поставени през декември и част от тях са удовлетворени, а за други скоро предстои решение.

Как ви звучи това?! Казано е прямо, като на събрание на комсомола: на този етап студентите нямат основания за протести! Стилът е изцяло комсомолски и издава източника и вдъхновителя, който е написал тия думи. Този източник може да е само един: ПОЗИТАНО. (Не помня само кой номер беше, но и не ща да го помня!) Та значи "на този етап студентите няма основание за протести"!!! Как са го казали само: студентите до този момент протестираха, горките, без никакво основание за протести, сякаш са малоумни?! И онова убитото момче не е убито в Студентския град, ами то просто се е възнесло в райските селения, поради което основание за протести против ширещия се бандитизъм в Студентския град съвсем няма; напротив, има основание за ликуване, щото този т.н. "студентски град" е станал съвременно подобие на ония, на добре известните, на потъналите в пороци и гадости Содом и Гомора...

Реших да проверя и да поразпитам какво ли пък значи това, дали пък наистина студентите не са свили знамената. Щото вижте какво по-надолу са добавили, подлостта на комсомалците няма предел:

"... организираните протести в центъра на София създават пред обществото погрешна представа за българската студентска общност... "

И кое е погрешното, че студентите ни са станали с чувствително гражданско съзнание ли? А коя в такъв случай е "верната представа" за "нашата студентска общност"?! Че студентите ни са дремлювци ли?! Е, такива иска да ги види столетницата вкупом с верните си комсомолски мекерета, ала май няма да и се сбъдне желанийцето!

Та значи аз се поинтересувах за мнението на двама от лидерите на студентските протести, с които имам контакт. Единият от тях, Борис Димов, пише в блога си:

Най-грешното нещо би било да обръщаш внимание на казионни организации, пълни с бъдещи червени номенклатурчици (т. нар. “wannabes”), като НПСС. Най-напред, въпросната организация НПСС никога не е имала нещо общо, каквото и да е, с протестите. НПСС е „оръжие“, което другарите зареждат и използват в удобни ситуации като тази, за да разединят и замъглят обществените представи. Даже в случая използват това „оръжие“ за втори път в рамките на две седмици. Не ти ли прави впечатление, че току се появяват НПСС и заявяват несъгласието си с протеста? А този път са и още по-нагли - „спирали“ били протеста?! Че кога от НПСС, както вече споменах, са имали нещо общо с него. Нали в деня преди първия протест се разграничиха от него. Студентската организация, свързана с протеста, е СРОКСОС. Другите малоумщини в тая очевидно поръчкова статия даже няма да си направя труда да коментирам.

Става дума за цитирана по-горе от мен статия. А пък след това попитах и М.Джоканов, и той пряко ми отвърна: Ще има протест на 28-ми! По тази причина известявам и други подвели се като мен хора, че студентите не се оттеглят от протестите: няма такова нещо, дезинформацията за това иде от верни на БСП и на правителството комсомолски мекерета, които нищо чудно да са платени за вярната си служба на столетницата с парички от излишъка на бюджета. Комсомолците винаги са били най-вярна смяна на крадльовците в столетната разбойническа партия.

И така, протестите на 28-ми ще се състоят. Моя милост този път ще иде да протестира в София. Приканвам и други да го сторят. Нека да бъдем този път повече. Дано и дясната опозиция твърдо подкрепи този път протеста. Само подавайки си ръце, протестиращите граждани и дясната опозиция имат шанса да надмогнат и отхвърлят от снагата на България оловната тежест на едно управление, което ни задушава вече. Да скачаме, любезни български търпеливци и да ги изритаме, а пък после да въведем ред в нашия общ дом: България.

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

7 коментара:

Анонимен каза...

Добре де, на никой ли нему хрумна, че този протест може да се направи в събота? Ще кажете - ми то тогава няма никой в парламента, що да стачкуваме? Няма значение че в парламента няманикой- в събота ще се съберат 10 пъти повече хора, защото е почивен ден! И аз искам да стачкувам, но немога да рискувам да си загубя работата заради стачката и затова немога да дойда в друг ден!

Анонимен каза...

kakvoto i da stane kauzata e izgybena

Анонимен каза...

Аз пък навих целия колектив да ходим да протестираме и шефа ако иска да ни уволнява. После ще го съдим, че ни е нарушил гражданските права. всеки може да си вземе половин ден неплатен отпуск, нито ще обеднее, нито фирмата ще фалира, освен разбира се, ако присъствието на човек е наложително. Винаги, когато мога, ходя на протестите, защото трябва да заявим позиция, а не да блеем и да ревем по форуми, пред телевизора, или в кръчмата.

Анонимен каза...

И аз така мисля че трябва да се съберем почеве хора и да изритаме тия мръсници от там.Стига сме се оправдавали с това че нямаме време или че сме били на работа.Нека да поне един път да бъдем единни!!!

на кръстопът каза...

"да въведем ред в нашия общ дом: България."- последните думи пораждат ред въпроси. Например:
1. Общ с кого дом?
2. Мнозинството граждани, избрали мнозинството в Народното събрание нямат ли права?
3. Опозицията сега нали беше на власт? Защо болшинството хора я изритаха? Тя ли ще сложи "ред в нашия ОБЩ дом?

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте, г-жо Йорданова, с интерес ще прочета вашите анализи. Моят имейл е angeligdb(@)abv.bg.

А на човекът, нарекъл се "кръстопът", отговарям така:

1) България е общ дом на всички български гражданите;
2) Избирателите, избрали сега управляващото мнозинство, не само да му берат срама, ами и да имат достойнството да поемат вината за безобразията, които избраната от тях власт извърши за тия близо 4 години;
3)Разбира се, че нашият общ дом България ще бъде уреден от дясната демократична опозиция; България сега е коренно различна от България преди 1989 година и това е заслуга на дясните демократични сили (СДС); България сега е в ЕС, и това се дължи на най-тежките реформи, направени в периода 1997-2001 г. И сега, след четвъртия крах на управление на БК(С)П (след краха на Т.Живков, на Луканов и на Виденов) България ще бъде изваждана от разрухата пак от десните демократични и проевропейски сили. А пък БСП да иде в Сибир, да си лиже там раните, и да целува краката на батюшката си Путин!

Анонимен каза...

Чудесно, че сте изкоментирали тая отвратителна поръчкова статия. Трябва да има гласност, защото рискът да настъпи заблуда сред хората е голям.