Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 18 януари 2009 г.

Серьожка Дмитрич, иди си, пажалуйста, к себе на родине!

Става дума за една петиция на граждани с искане за оставка на правителството, която можеш да подкрепиш и ти: аз вече се подписах под нея. Ще ти отнеме половин минута цялата процедура.

Ето откъс от текста на петицията:

Ние, гражданите на Република България, подписали тази петиция, искаме да изразим своето недоволство от управлението на страната от воденото от Вас правителство.

Първо, намираме за крайно обезпокоителен факта, че ЕС спря почти всички плащания по различни програми, което е в силна вреда на България и нейните граждани.

Корупционните скандали злепоставят страната ни пред останалите членки на ЕС, а хора от правителството и висши чиновници се обърнаха към ЕК с твърдения за технически грешки и с изречения от рода на ”Вие в Еврокомисията сте си виновни” и “Господа от Брюксел, оправете си вашите проблеми!”...

Второ, безпрецедентният корупционен скандал в МВР и критиките на г-н Барозу показват невъзможността на правителството да се бори с корупцията и престъпността в България. Ние, гражданите на България, очакваме от управляващите напредък в тези области, а вместо това сме свидетели на корупционни скандали буквално всеки ден. Мнозина от нас имат чувството, че корупцията е станала символ на управлението на Тройната коалиция.


Има едно нещо, с което аз решително не съм съгласен с текста на петицията, а то е израза "уважаеми господин премиер". Аз не мога да уважавам премиера на правителството, в мандата на което страната ни стана най-корумпирана в ЕС, не мога да уважавам премиера на правителството не на България, а на управляващата руско-българска мафия. И други основания имам за да не уважавам един съветски гражданин, който по някакво недоразумение е премиер на България.

Държа да се знае моето мнение по този въпрос понеже не съм и няма да бъда лицемер. А иначе съм съгласен, че Дмитрич трябва да си иде, понеже стоенето на власт на неговото правителство е вредно за България, за нацията ни. Колкото по-рано си иде това позорно за България правителство, толкова по-добре за всички нас.

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

Няма коментари: