Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 17 януари 2009 г.

Президентът Гоце Първанов се побърка окончателно: българино, глупчо, разбра ли това най-после?!

След дълго търсене успях да намеря два (тук и тук) сравнително пълни преразказа (с доста цитати) от "лекцията" на любимия ни Президент, произнесена на 16 януари. Не мога да намеря точен и пълен запис, и ми се струва, че това не е случайно: някой се грижи да не стигнат до всички нас ония най-сюблимни и изразителни моменти в нея, които, предполагам, още по-категорично ще потвърдят тезата, изразена в горното заглавие. Много коментари ще се пишат, уверен съм, по казаното в тази "историческа лекция" на Първанов, но ми се иска сега, когато още почти нищо не е писано, да кажа какво е моето възприятие на неговите, по установил се добър обичай, забележителни изцепки.

Той напоследък само и да кихне, в кихавицата му ще се съдържа някакъв невиждан абсурд: Първанов от доста време е съвсем неадекватен. Той не живее в този свят, той обитава един по-добър, строго съответстващ на комунистическите му убеждения, свят на ловеца Т.Живков, на Брежнев, на Сталин и дори на Ленин. Ето сега нашият "европейски президент" е счел за нужно да изтъкне нижеследующото забележително твърдение, потвърждаващо кой в неговото размътено съзнание е най-добрият свят:

... Ние нямаме една нова гайка, завита във времето след Тодор Живков...

Да, светът на Живков е най-добрият в съзнанието на селянина от Сирищник, но поради неговата липса като заместител се представя поне света на таварищ Путин. Ето сега по актуалния газов проблем - понеже любимата му матушка Русия врътна кранчето и остави на студено цяла България и половин Европа! - погледнете какви еквилибристики му се налага да ни извърти болният от сериозно увреждане на мисълта наш Президент:

Перефразирайки лозунга на Бил Клинтън - „Икономиката, глупчо", Първанов се обърна с „Енергетиката, глупчо" към противниците на отваряне на блоковете на АЕЦ и критиците на големите наши енергийни проекти. Първанов обърна внимание върху кризата с газа, заявявайки, че не приема тезата за икономическите измерения на конфликта. Сблъсъкът е около политиката на нови стратегически интереси и измерения. В същото време той остро възрази срещу правенето на тази политика за сметката на милиони хора. Независимо къде става това - в политиката трябва да има морал, обърна се Първанов към Москва, Киев, САЩ и Брюксел.

България остро възразява срещу това да бъдем заложници, независимо от това на каква политика - дали на Москва или Киев, дали на Вашингтон или Брюксел.(!!!)

Но именно кризата показа друго, че за всичките тези години не е направено почти нищо за алтернатива на доставките от Русия.


И все в този дух, и т.н., и прочие, и тра-ля-ля. Но зад това неврастенично бърборене без никаква логика и смисъл прозира нещо крайно опасно: защото лудите и неадекватните на власт, както е известно, могат да донесат на нациите ужасни по последиците си катастрофи (справка: Сталин и Хитлер). Искате ли да ви изтълкувам какъв все пак смисъл има в горната абракадабра, която е успяло да формулира тежко болното съзнание на чудото Гоце, което, кой знае защо, още търпим за Президент, та да ни резили както му скимне?

Да, ама няма да го направя, прочетете речта му, та да се убедите сами: не ми се рови в такива отвратителни словесни изпражнения. Изобилстващи при това с такива лъжи, че на човек му става гадно и ако има все пак някакъв усет към истината, неизбежно ще бяга към нужника, та да се изповръща на воля. Дали пък този, който е изобразил в онази композиция България като смърдящ нужник не е имал предвид точно това: че след всяко изявление на държавния глава на ония от нас, които все пак не сме така извратени, че да приемаме лъжата за истина и истината за лъжа, непременно ни се налага да търчим да повръщаме най-обилно из нужниците?! Гнусният лъжец Гоце като символ на нацията и неотделимата от него тоалетна за повръщане за ония, на които им е гадно от лъжите му: каква изразителна и дълбока метафора! Само че, за жалост, тази тоалетна мнозинството от нацията я използва по прякото и предназначение, именно за отделяне на екскременти (да го кажа така та да е по-културно щото иначе ще си изкарам червата от повръщане тази сутрин!).

Лъжльото, дето се похвали през януари миналата година (нали помните знаменитата му приказка за "големия член"?!), когато, за да угоди на господаря си от Кремъл, предаде националния интерес на България, сега говори съвсем наопаки! Той, представете си, съвсем друго искал, искал не засилване на енергийния диктат на Русия над България и Европа, ами искал точно обратното!!! Вервате ли му на тоя отвратителен лъжльо, който сам вече даже не вярва на лъжите си?! Той вече е стигнал крайна степен в изкуството на лъженето: лъже без да се усеща, несъзнателно, ей-така, просто от някаква вродена и развита до съвършенство душевна опороченост.

Луд умора не знае, ето сега вижте какво е казал Гоце по екстравагантната му идея за отваряне на спрените реактори на АЕЦ "Козлодуй", която, очевидно, предлага неслучайно, а с оглед на това да скара страната ни с ЕС, та да стори нов реверанс на господаря си от Кремъл. И също се мъчи да настрои малоумното природонаселение на страната против "лошия ЕС" и в угода на "хубавата Русия"! Разбира се, че е така: не го гледайте, че нискочелият Гоце е толкова прост, за сметка на това обаче е безкрайно подъл! Та ето какво казва Гоцето, изразявайки най-съкровени струни в антиевропейски подлата си душица:

По повод своето предложение за процедура за рестартиране на трети блок на АЕЦ "Козлодуй" каза, че това е постижимо от техническа гледна точка. Той припомни, че предложението му е обосновано с чл. 36 от Договора за присъединяване на България към ЕС. "Всички знаем, че малките реактори бяха затворени необосновано, несправедливо и под натиск. ЕК в нито един момент не се вслуша в гласа на експертите от всички възможни институции, имащи отношение към ядрената енергетика". Той посочи също, че преговарящите от българска страна са допуснали съществени грешки - от обвързването на членството ни в ЕС със затварянето на малките реактори до съзнателното прибързано затваряне на глава "Енергетика", което е могло да стане в края на преговорния процес при по-благоприятни за страната условия. Президентът попита колко тежка трябва да стане кризата, за да се пристъпи към подготовката и пускането в експлоатация на замразените блокове и дали е по-тежка кризата в автомобилната промишленост на Запад. Какъв е критерият за криза и не е ли достатъчен фактът, че затваряме училища, детски градини, а отделни производства са на ръба на оцеляването, а някои вече го прескочиха, каза Първанов. Ние не искаме "ядрен конфликт", а мярка предприета в диалог с аргументи и отстояване на позиции, която би била животоспасяваща не само за българската икономика, защото няма съмнение, че затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" породи постоянен електроенергиен дефицит в Югоизточна Европа. Може да не е това мярката, но искам да видя от нашите партньори коректно предложена мярка, която да ни позволи не просто да сме на ръба на оцеляването, а да развием енергетика, от което би могло да има полза за целия регион, каза още президентът. Президентът не изключи възможността през юни да възникне идеята за референдум по 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй".

Туйто, аз ви казах, луд умора не знае. Като едното нищо не само ще ни скара с ЕС, за да угоди на матушката си Русия тоя предател, ами току-виж и война на ЕС отворил, колко му е: ще вдигне командосите на БСП, ВМРО и "Атака", ще ги въоръжи с руски "Калашници", и ще ги изпрати с президентския самолет да щурмуват омразния Брюксел. Помнете ми думата, че някоя сутрин световните агенции ще ни сервират точно тази новина: не се съмнявам, че в болното му съзнание се върти точно тази идея. Горкият Гоце, съвсем е полудял вече! Горките и ние, че го търпим още! Вместо да го натикаме за лечение в някаква психиатрична клиника, та да миряса най-после, пък и ние да се отървем - и да почнем малко по малко да прокопсваме!

Как Гоце си представя да се лекува нашата политическа система не ми се занимава да разказвам, щото имам чувството, че ако го направя, аз самият ще се разболея тежко: понеже толкова се гнуся от политическия цинизъм, че нищо чудно горкичкото ми сърце да не издържи. Същото се отнася и за неговата "концепция" за национална сигурност. Преди време писах по тия негови тези, които не са нищо друго освен нелепи еквилибристики, явяващи се гротесков опит за представяне в по-съвременен дух на знаменитите сталинови концепции за "всенародното циментово единство" и пр.

Това е, нямам думи вече. Че е луд, това си личи от всяка негова дума, от всяко негово действие също. Я отърчи до Узбекистан, за да убие некой и друг защитен от закона рядък козел или овен. Я пък после хвръкне чак в далечната Патагония, та да си покрещи на воля, щото там, знайно е, е краят на света, и там, предполагам, може донасита и на глас да си изкрещи онуй, дето е в сърчицето му. Имам чувството, че там сигур говори наизуст томовете на Ленин и на Сталин, кланя им се в пустинята, пее им химни, козирува им и марширува пред светлите им сенки.

А като е у нас и когато стане напечено, мълчи като кютюк: туй изкуство го научи от "величеството" Симеон. Когато отвори уста да рече нещо, из устата му се разнася гнилостен дъх, навяващ смрад на руски партенки и гробищен мирис на разлагащи се трупове, нахвърляни в масов гроб и разстреляни от неговите любими чекисти. И така нататък, казах, опасно е луди и съвсем неадекватни да се държат на власт. Те трябва да се държат на спокойствие дето им е мястото, да им се бият там силни инжекции и да си пият най-редовно лекарствата, та да си танцуват и маршируват на спокойствие и донасита.

Ако не го направим, и то в най-скоро време, тогава и цяла България ще заприлича на лудница или на психиатрия. Ако не е заприличала вече...

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

19 коментара:

Анонимен каза...

Защо Гоце да не иска отваряне на реактор на АЕЦ, когато най- важния орган в света отговарящ за атомната енергия е потвърдил, че Козлодуй е безопасна. Защо?
Това, че български чикиджия настроен проевропейски, чети профренски, про румънски и про гръцки, го обвинява в малуумие от голямо зночение ли е?
Интересно ми е дали ще пуснете коментара....

Анонимен каза...

Грънчаров, никой не отрича, че Гоце е зло за България.

Сега остава да обясниш защо твоя любим Костов направи всичко възможно, за да бъде избран Гоце за президент, и то ДВА пъти.

1) Костов "пропусна" да разобличи Гоце за агентурното му минало.

2) На следващите избори Костов осигури комфорт на Гоце, като пробута за кандидат неизбираемия Беронов.

Отговор - защото Костов е от същото кагебистко котило, заедно с Гоце, Румен Овч. и прочее народни предадели и изедници.

А ти, Грънчаров, си назначен от тази шайка за Първи Костоподмазвач на Републиката и работиш усърдно ден и нощ.

За да може, ако паднат Гоце и Сергей, да дойде Костов и отново да сме под кагебистки контрол.

Не случайно те наруга твоя адаш, Грънчаров, не случайно...

Ангел Грънчаров каза...

На анонимния идиот-антикостовист ще кажа само това, че тъкмо Костов разобличи Гоце като агент на ДС :-) А че Костов е трън в очите на путинистите от Русия, се знае и от децата, така че старанията на презрени олюви като споменатия анонимен идиот изобщо не могат да накърнят с нещо истината...

Анонимен каза...

http://bgpetition.com/ostavka_pravitelstvoto/index.html

Анонимен каза...

Glupazi maloumni, ako Kostov beshe ot komunistisheskoto kotilo te niamashe taka neistovo da go mraziat i da se strahuvat ot nego. Shtiaha tihishko da go ostaviat da ovladee protestite za da otide otnovo na vlast i otnovo da gi pregarne.
Kostov e edinstvenia koito moje da opravi tazi strana, da prati v zatvora banditite, kakto obeshta savsem naskoro pri edno intervu i kakto i da go pluete toj ima mnogo privarjenizi , no te niamat komputri.
Niamam kiriliza, ne sam v Bg.
Moga samo da se molia Kostov i Dimitrov skoro da sa nashelo na protestite i togava shte vidite kolko narod shte izleze na protestite.

Анонимен каза...

Моли се, приятелю, моли се.
Моли се на Преподобния Костов!

Може да си закачиш портрета му като икона, па да сложиш отдоле и една кандилце. Та да ти стопля сърцето в тая далечна чужбина!

Анонимен каза...

Estestveno she Kostov shte mi stopli sarzeto, ne takiva prodaznizi kato teb , goze i vsishki sherveni banditi. Dano ruskite vi bratia vi sprat vsishko, tok , voda i da sprat zombiraneto vi ta moje i vie da proglednete, a ne nie v shujbina zaradi takiva kato vas da se sramuvame da kajeme she sme bulgari. Ako ne beshe makata mi za Bg , kojto e i moja strana, niamashe da se jdosvam na idiotshtinite vi, a ziah da si jiveja spokoyno i da se radvam she sam sred umni i svobodni hora.
Takmo zatova nie bulgarite ot shujbina mojeme da vidime nivoto na padenieto na Bg. zaradi mnogo takiva zombita kato tebe.
Kakvoto i da ti pisha niama da razbetesh. Ne si zaslujava da si gubia vremeto s neshastnizi kato teb.

Анонимен каза...

Izteshe li ti rabotnoto vreme?

balgarin каза...

6te vi razkaja edna slu4ka pribirame se ot balkana ot pitnik i decata mi biaha mnogo jadni i az na maitap im kazah tuk v rekata vodata e mnogo 4ista slizaite da piete.. a da6teriame upla6eno kaza ne tatko predstavi si ako prezidentina e na blizo i kogato piem voda ni pomisli za elen4eta moje da ni tegli po edin kalam... ostanah 6a6nat 4e idecata dori znaiat za gadnoto hobi na goce

vlado каза...

Triabva da pusnem ne samo 3-i 4 reakator no i 1- i 2-,vsi4ki te sa spreni narusavaiki nazionalnite ni interesi i v ysluga na 4yzdite ikonomi4eski takiva, ne si mislete 4e nesto sly4aino e spiraneto na reaktorite ni ikonomi4eskata svetovna kriza i vsi4ki tezi emisari ot mezdunarodniat valyten fond,evropeska obstnost i t.n.,vseki gleda da ni zabie noz v garba za da bade toi dobre.

Анонимен каза...

вие сте болни мозаци

Анонимен каза...

Коментара Ви е твърде пространен! Има много истини в него, но какво лошо има в това да се пусне поне един реактор в тази ситуация??? Разбира се е тъпо да се казва, че от времето на ТАТО не е завита нито една гайка или болт... Какво ще кажете например за референдум колко "народни" представители ни трябват??? Не са ли ни твърде много 240 безделници. Нека се пресметне колко средно на ден в рамките на целия мандат са били в залата!? Толкова ни трябват! Другите на село откъдето са дошли! Елементарно Уотсън! Останалите са излишни... Какво са направили те за да ми стане заплатата по-висока от 500 лв. Колко бандити са в затвора? Щом като съдебната система е "независима" (незнайно от кого) защо се протакат делата и в затвора влизат само кокошкари??? Защо да няма референдум за здравната система? Искам да знам къде отиват моите пари, как се разпределят? Ако някой не боледува двадесет години и след това му потрябват средства за скъпа операция, защо пак го цакат с топла бира??? Трябва да знам, че от моите пари 60 процента примерно отиват за издръжка на здравеопазването и 40 се натрупват в моя сметка. Срещу тях след време ще мога да получа определен пакет услуги!!!Защо когато някой се нуждае от скъпо платена операция да не можем да заплатим с част от "своите" внесени в здравната каса проценти? За какъв срок са разчетени парите на осигуровките за пенсия? Защо като си "отиде от този свят" човек по-рано, тези пари "изчезват"? Защо не се унаследяват по съответен ред? Къде отиват? Нали някога се твърдеше, че са окрадени пенсионните фондове, а сега? Защо има "задължително" осигуряване за втора пенсия? Защо има "задължителна" застраховка гражданска отговорност??? Защо минималната заплата не е съобразена с екзистенц-минимума за оцеляване на българина? И това в 21 век??? Всички тези въпроси все некой трябва да им отговори някога!

Анонимен каза...

Не обръщайте внимание на онзи "анонимен" - човекът е с дълбока умствена изостаналост..
Т-н Грънчаров, считам, че сте прав. Не само Гоце, но и цялата червена шайка са напълно побъркани от страх и ужас, в следствие на което изговарят потоци от несвързани шизофренични излияния. Очевидно е, че са в капан - застрашени са отвсякъде и полудяват със всяка изминала минута.
Аз искам да поставя друг важен въпрос - хората от провинцията изобщо не са наясно какво става тук. На тях им се промиват
ежедневно мозъците от медиите, които се надпреварват да показват управляващите и комунистите, както и от пресата. Обърнете внимание - опозицията почти не присъства в така наречените национални телевизии.
Считам, че е наложително двете най-добри опозиционни сили да се коалират и да засилят работата си по места в провинцията. Защото е жизнено важно да се избере демократично правителство на следващите избори.

Анонимен каза...

Господине има много истини в твоите думи... Всички партии имат право на съществуване. Но много "лица" са за изхвърляне! Историята ги охвърля! Много от тези лица са за затвора! Защо през тези 20 години не се потърси сметка на нито един "бизнесмен" като Краус, Софиянски, Р. Овч., този там с Тецовете, Пурата, десетки знайни и незнайни митничари, батко и братко, Дражевци и много други, забогатяли от това, че са окрали държавата безнаказано! Ако бъдат разстреляни поне 1000 като Луканов, Илия Павлов, Поли Пантев, Доктора и т.н. но за кратко време, може да се подобрят нещата!!! А преди това трябва да отговарят за незаконно придобитото имущество но не по нашите закони, а по европейските такива. Защото е много лесно Сащо Дончев да се разпорежда с газа, а ние да мръзнем!

Анонимен каза...

Грънчаров, Костов има 15 пъти по ниска подкрепа от Първанов. Твоя кумир, виден лектор по Политикономика се провали, не пробутвай на хората алтернатива, по-лоша от настоящото положение.

Костов ще вземе 2-3 процента на изборите сам и дори няма да бъде в парламента. да видим какво ще пишеш тогава и къде ще се е изпарила любовта ти.

Karina каза...

Договорите са закон за страните. Едностранното нарушение е неизпълнение на договора, то се санкционира. В случая санкциите ще са финансови, икономически и политически.
За да предприемеш такава стъпка, този риск, трябва да си си направил сметката, че ползите ще са по-големи от санкциите.
За да се реши разумно и правилно задачката трябва да премериш санкциите и ползите и ако последните са по-големи може да действаш.
Знае ли някой параметрите на санкциите и ползите или ще си решаваме по емоция, пък после ще рИвем, каква я мислехме, каква стана :)

Анонимен каза...

Уважаеми събеседници, не разбрахте ли вече, че и Костов, и Първанов и Софиянски са като Неделчо Беронов... Ако има кой да ги вкара в затвора, може би за там ще гласуват най-много хора!

Анонимен каза...

Всеки който подкрепя това турско мекере и ибрикчия заслужава презрение и нещо повече....

Анонимен каза...

Г-х Грънчаров, пълен текст на лекцията има на сайта на президента, а пълен видеозапис на сайта на БНТ. Не можете да си намерите носа на главата, а сте тръгнали да оправяте държавата. Да пази Господ!