Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 23 януари 2009 г.

Има и чисти, благородни и духовни хора сред нас, сред гмежта от нравствени лилипути и мизерници

Преди време помолих читатели на този блог, ако имат възможност и желание, да подпомогнат финансово издаването на новата ми книга ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия. Мина доста време и се оказа, че никой не се реши на такава "безумна дързост", напротив, някои подеха кампания да ме съдят морално, понеже, явно, си помислиха, че аз по този начин съм натрупал баснословни богатства и се къпя, както им се чини, в злато, платина и диаманти!

Аз в това време обаче действах книгата ми да бъде подготвена за печат, надявайки се, че все ще се намери някой да я подпомогне: все пак помолих за пари за книга, а не да си купя... кило пача, сланинка или салам?! Книгата ще бъде в 520 страници (тя ще е най-"тежката", най-дебелата ми книга, а и най-солидна, понеже е един систематичен курс по философия). Това предопредели и цената на издаването й, пак в издателство ИЗТОК-ЗАПАД: 2250 лева в мека корица (в твърда корица, както ми се искаше, е много по-скъпо, с 1000 лева отгоре, поради което се отказах от мечтата си да видя тази своя книга в твърда корица). Аз обикновено съм си издавал книгите или изцяло на свои разноски, или пък като съм търсил спонсори, понеже моите книги Иван Гранитски никога няма да ги издаде, както издава книгите на бойните си другари. Както и да е, книгата беше подготвена за издаване, и все още нямах никакви постъпления за нейното издаване (като изключим един приятел, който поиска няколко от предишните мои книги и ми изпрати 100 лева за новата!). Но тези дне сякаш се случи чудо.

Мъж и жена, работещи в Испания (а там работят най-обикновена, дори "непрестижна" и недобре платена работа!) ми съобщиха, че желаят да подпомогнат финансово книгата ми! Не им казвам имената, понеже те така пожелаха. Заявиха, че са читатели на блога, и че искат да ме подкрепят. И ми изпратиха 300 евро! За което най-сърдечно им благодаря! Оказа се, че има човечност, че има благородство и сред българската популация - е, макар и нечесто срещащи се, но има!

Два дни след това един човек от София заяви, че иска да подпомогне книгата ми и ми изпрати 400 лева. И така, аз сега вече имам половината от сумата за издаването на книгата ми и тия дни ще ходя в София да дам поръчката. Невероятно съм радостен и благодаря на Бога, защото лично аз смятам, че без Божията помощ и насърчение такива благородни жестове у нашенско са невъзможни! Може да изглеждам черноглед, но казвам каквото мисля: нямам високо мнение за моралните добродетели на мнозинството от съвременните българи. Имам и доказателства в тази насока, но да замълча засега. Важното е, че има и изключения. Изключения обаче, потвърждаващи, за жалост, правилото...

(Забележка: Корицата, която съм поместил тук, е само примерна, тепърва ще се изработи истинската.)

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

4 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, странно, как пък така в държавата в която роднините и слугите на БКП елита си живеят богато и предоволно,и вкоято не допускат обикновенни хора, точно Иван Костов стана премиер и до ден днешен е в парламента? Другите хора които викаха по митингите “долу БКП” сега пак са недоволни или емигрираха а Костов е супербогат! нещо не се връзва, оказва се май, че на него никой не му пречи, и той е напълно доволен от положението си.

Оосвен Иван Костов и Премянов е много богат! въобще всички дето са били във властта са се облажили доста. Знам например, че секретаря по икономическите въпроси на бившия президент Петър Стоянов Красимир Ангарски има 2 вили в Бояна по 400 стотин и нещо кв.м! Абе всичките от СДС,БСП,ДПС и другите партии,сега са богаташи а ние останалите сме бедни,такаче тия ежби са пълен цирк. Не се награбиха бе!!!

Грънчаров, вие Съветските възпитаници сте винаги прави, не случайно измислихте максимата: “партията е права когато съгреши дори” Защитавай си ги тези които ограбиха България ти само това си можеш!

Те точно утайката на обществото са най-верни на партията и са ходили по Русия а сега са на най-сладките постове! Самият бай Тошо произлиза от тези долни слоеве а сега децата и внуците му са най-богатите!!! А в същото време интелигенцияте е била по затворите и по лагерите!
а това което мога да науча от тебе, Грънчаров, е как се прави дезинформация.

Ангел Грънчаров каза...

Не, от теб, драги ми ченгесарски галошчо, може да се учи как се прави дезинформация, ама само от най-дебелашки и тъп тип, сиреч от комунистически тип; такава, че даже ти самият не си вярваш на усукванията, извъртанията и лъжите! :-) Вий от ДС освен да лъжете и да крадете друго можете ли? А, да, можете и нещо друго, да крещите: ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА! бидейки самите вие най-големи крадци! :-)

Анонимен каза...

Aнгеле,мисля,че е крайно време да се сложи край на практиката на т.нар. "костовисти" (май вече и аз съм такъв) да се опитват да изградят ореол около обаза на човека Иван Костов и по този начин да отговарят на всички хули по негов адрес. Това адски дразни хората с по-неутрални политически възгледи,а и не е реално.Моят отговор към всички цапачи на дясното у нас е следният: каквото и да е било управлението му,то си остава най-успешното,а Костов доказа,че е най-успешният премиер в по-новата история на България!Това е .В днешния свят се търсят резултатите,а в периода 1997-2001 те бяха на лице.Това никой не може да го отрече или ако го отрича,веднага може да му се затвори устата с факти,факти и пак факти.Това трябва да бъде линията на представяне на дясното,а не видиш ли колко добър човек е Костов.
С уважение: deris

Ангел Грънчаров каза...

deris, да прощаваш, ама ми се чини, че имаш грешка: т.е. "костовисти" не турят нимби или ореоли около "непогрешимия Костов", ами с такова обвинение срещу тях излизат ония, които искат да ги изкарат такива, да им лепнат такова клише; ний, костовистите, сме доста интелигенти хора и да ни се приписват такива простотии, че сме се били кланяли на Костов, пък и че нему, представете си, му било драго да гледа как му сторват поклони, е неправдоподобно даже! Ако намериш в моя блог една хвалба на личността на Костов, ще се откажа от горните си думи; напротив, можеш да намериш много критики срещу това, което е правил, и което е като личност...