Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 1 февруари 2009 г.

Ако потърсим и заслужим Божието благоволение, ще получим духовна сила с огромен потенциал

Здравейте, господин Грънчаров!

Поздравявам Ви за статията, въпреки че истината в нея е ужасно тъжна и потресаваща. Дано се пробудят сърцата ни. Дано се стреснем. Дано напълним храмовете.

Впечатлявала съм се как в САЩ например, църквите са препълнени, дори с родители с бебенца на няколко дни. Няма свободно място по пейките.

Някои ще възразят, че можем да се молим и в къщи. Да, така е...

Но общението с Бога, силата на единението и на позитивизма в една препълнена християнска църква не могат да се сравнят с нищо. Това е духовна сила с огромен потенциал, защото е обединена с Бога. - С преклонението пред Него, с Боготворенето Му, със славословенето Му, с опрощението Му, с благодарността към Него, с признаване на зависимостта ни от Него.

Точно от това имаме нужда и точно този е пътят.

Но нека не забравяме най-важното: Живата Христова църква са всички християни по света. Това е тялото Христово.

Най-силно усещане за единение обаче получаваме по време на служба в препълнен Храм.

Конкретно за църквата "Свети Дух" в Тракия, Пловдив: Ако хората само знаеха какво богатство имат в него и в лицето на свещеника - отец Петър Кьосов. Един невероятен Божи служител. Истински духовник. За съжаление - неоценен.

(Коментарът е на Мариана Вангелова. Заглавието го сложих аз, подемайки един мотив в самия коментар.)

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

Няма коментари: