Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 21 март 2009 г.

Нещо като "отворено писмо" до Ахмед Доган - проклятието за България

Г-жата (или г-цата), пишеща под псевдонима Паула Лайт, е публикувала много интересна статия, наречена ДЕМОНЪТ НА РЕПУБЛИКАТА. В нея става дума за житието-битието на Ахмед Доган, агента от ДС Сава, който е по-точно да се нарече не "демонът на републиката", а проклятието за България (по така справедливите думи на Иван Костов). Съветвам ви да прочетете тази статия, тя би трябвало да се прочете от колкото се може повече хора.

За да напише статията си под формата на обръщение към самия Доган, П.Лайт е използвала много документи. На мен лично ми направиха впечатление следните цитати, взети от откровения на Доган, съдържащи се в негови доклади (доноси) до комунистическата ДС:

“Държавна сигурност има изключително място в личното ми нравствено развитие, социалната ориентация, интелектуалното равнище.”

или:

“Трудно ми е да си представя личния живот без ролята на Държавна сигурност.”

Това е, а всичко останало са подробности: злодеянията на Ахмед Доган към България нямат край. Както и злодеянията на останалите ченгета от ДС като Гоце Първанов и останалите. Всички те са иманно същинското проклятие за България. Заради тия херои сме така бедни и унизени като нация. А за сметка на това те вече са милиардери - понеже завладяха огромната част от националното богатство на страната.

Търсете по книжарниците новата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

5 коментара:

Анонимен каза...

"...Никога не съм подозирала, че ще дойде време, когато преградата между нас и турците ще се издигне, студена и непристъпна, по- страшна от всеки планински хълм и никой не ще се опитва да я преодолее. За това отчуждение, за тази тъжна изолация са виновни две личности, моделирани в две епохи. Привидно различни, те всъщност са сродни по отношение на злото, което са причинили. Това са Тодор Живков и Ахмед Доган. Първият започна безумната, античовешка и много глупава социална авантюра, наречена възродителен процес. А вторият? Вторият причини на българи и турци, на тази земя, на мнозина хора толкова злини, че с право се питам дали е човек или демон. Човеците, дори, когато са..."

Анонимен каза...

Интересно. Толкова разгорещени коментари за Костов, за десните, за незнам-какво си, но нито един за Доган. Изключително показателно!

Ангел Грънчаров каза...

Наистина, за Доган усърдните оплювачи на Костов, които дежурят по блоговете, мълчат упорито; това е показателно, Доган е техен човек, те хора на своето ДС не коментират...

Анонимен каза...

Малко по-нагоре десницата е яростно нападната чрез явно изопачаване на фактите и опит за манипулация, като в същото време не се предлага някаква алтернатива. Е, подразбира се, че алтернативата е левицата, но това, че нейните действия през годините не са анализирани, показва че човекът всъщност няма какво да предложи насреща.

Анонимен каза...

Догане, Догане кой къде те хване.