Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 март 2009 г.

Същинското бойно знаме на расоносните хулигани с жигосана съвест

ЦЪРКВАТА в България е подменена с църковната администрация, която е във всякакво нарушение с каноните на св. Православие и Устава на Б.П.Ц. Църковната видимост, която лъжливо се представя за Църква Е БОЛНА И АГОНИЗИРА, нуждаейки се от КАНОНИЧНА ТЕРАПИЯ!

Днес политически драскачи по „църковни въпроси“ като Цеков раздухват най-безсъвестно понятието "каноничен" и "неканоничен", които са създадени изкуствено и могат да служат за бостански плашила. Тези псевдобогослови гъделичкат слуха на неграмотната тълпа, която държат най-съзнателно в тотално невежество. В своята словесна проституция, псевдобогословите, които не са чели нито веднъж Евангелието, убеждават народните маси, че само официалната Б.П.Ц., оглавявана от Патриарх Максим и призната от световното православие, е истинската или "канонична" Църква. Според логиката на тези драскачи със жигосани съвести, всеки друг, който не признава наложения от "партията любима" Патриарх, е "неканоничен" или разколник. Когато една глупост се преповтори няколко пъти, тя става истина за неграмотната тълпа и бойно знаме за расоносните хулигани с жигосана съвест.

Твърде отдавна, още преди разделението, което медиите и маститите църковни демагози наричат "разкол", корабът на единната Б.П.Ц. пое един НЕканоничен курс на ускорено отдалечаване от Христа и Неговото евангелско учение. В момента на разделението имаше вече една църковна видимост без никакво съдържание. Тази църковна видимост, погледната през призмата на църковното канонично право, беше една изкусна подмяна на Църквата Христова. Прочее, имахме вече на лице една църковна администрация, която, бидейки една професионална духовна проститутка, съумя да подлъже неграмотния български народ, че е девствената Христова невеста - Неговата истинска Църква.

Само малцина грамотни богослови имаха възможността да погледнат нещата през призмата на църковното канонично право, но за паница леща те предпочетоха да си мълчат. Парата дава храната и определя съвестта на българската църковност! Иначе, народът си остава стадо овце за стригане или обогатяване на расоносните вълци, дегизирани в кротки овчици.

Тогава политическата ситуация беше все още объркана и компромисно можеше да се изчакат по-благоприятни времена за прилагането на наложителната канонична терапия или същинско почистване на гноящата рана на родната българска църква.

Ако църковната видимост в България, възхвалявана и съдействана до полуда със специално законодателство от Борислав Цеков беше истинска Църква, то да не чакаше неграмотни персони да й уреждат положението в държавата, а да би сверила очевадните си нарушения с каноните на св. Православие. Не е ли наглост да се нарича "канонична" църква, когато нарушава същността на православното канонично право?!

Съборността в Православието е унищожена от Сталин, който подменя Руската Православна Църква с т.н. "Московска Патриаршия". От този трагичен момент няма никакви прояви на църковна съборност в боледуващото Православие.

Патриарси и митрополити са наложени от безбожната власт и всеки профан, който е хвърлял бегъл поглед в сборника от църковни канони, ще знае, че това не са истински апостолски приемници и подлежат на низвержение.

Ако българските владици бяха благочестиви християни с апостолско съзнание, щяха да имат елементарна човещина, но не би! Ако адвокатът на официалната църковна какафония Борислав Цеков беше човек с християнска съвест, не би се пенявил пред журналистите да защитава църковната престъпност! Понеже той проявява пословична дързост да дава лекомислени примери с католическата църква и европейското законодателство, които не познава.

Ако имаше църковен събор, той трябваше да разследва мафиотската история по създаването на църковната банка «Свети Никола». Митрополитите се въвлякоха в една престъпна авантюра и съдействаха да се изнесат в чужбина милиони български пари. Когато мафията ограби България и изнесе парите посредством църковната банка или по-точно със съдействието на българските православни митрополити и Патриарх, последната прекрати съществуването си.

Да благодарим на Бога, че не допусна тези църковни чучела да произнесат хула срещу Св. Дух, озаглавявайки мафиотското си предприятие „Банка на Св. Дух”.

Многословният Борислав Цеков, който иска да наложи себе си като най-способен юрист, ако не е играч в този държавен обир, би трябвало да повдигне въпроса за юридическо разследване. Ако Цеков има съвест, не би се втурнал да измисля закони в полза на българската църковна видимост, заплетена в толкова много нарушения на граждански закони и църковни канони!

В едно свое интервю Борислав Цеков говори глупости на бълнуващ човек относно църковното имущество. С тази си високопарност той доказва неграмотност, макар и да е обиколил света като юридически специализант. Уставът на Б.П.Ц. е ясен, че, всяко църковно настоятелство е собственик на енорийското недвижимо имущество. Способният и почтен юрист би трябвало да отстоява тази законност, а не да духа в перилата на вятърна мелница. Нарушение, граничещо с престъпност е претенцията, че енорийските имущества са собственост на митрополиите с корумпирани митрополити, които ги разпродават на безценица на свои приятели мафиоти.

Не може да се гледа с профанската самодоволност на Борислав Цеков, че е ненадминат юрист, който решава съдбините на българската църква с масонска наглост и незнание на каноничното право. Всеки християнин е в Църквата, ако спазва каноните на Св. Православие. Ясно и недвусмислено е казано в 87 и 91 правило на Свети Василий Велики, че спазването на преданията и древните обичаи има същото значение както и спазването на писания догмат!

(Автор: Анонимен)

Търсете по книжарниците новата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

6 коментара:

xn6 каза...

Г-н Грънчаров,

Имам впечатлението, че във Вашия блог „ври и кипи” на църковна тема, откакто г-н Цеков в яростта си сподели за процеса на преписване на руския преамбюл в неговия законопроект, като Ви прогони от своите социални мрежи. Смятам обаче, че темата за духовността така или иначе Ви съпровожда най-постоянно, така че е интересно.

Докато четох този постинг, си спомних, че някъде съм чел подобен коментар, затова пуснах търсачка и го открих. Доколкото виждам, той е само откъслечно застъпен, но все пак, може би е коректно да се посочи, че е някаква компилация от Коментар №129 (последния) по повод статията на Пламен Сивов във в. Дневник, „Един Събор - много разочаровани”, попаднала чрез Анонимен
Погледнете тук: http://www.dnevnik.bg/analizi/2008/05/18/497929_edin_subor_-_mnogo_razocharovani/

Не зная, дали тези коментари могат да се линкват директно със собствен адрес.

Не мисля, че някой би имал претенции към Вас за авторски права, може би е добре да укажете кратко, а може би няма нужда. Преценете.

Анонимен каза...

КОГАТО СИ ГЛАВЕН ИБРИК, ПАРДОН, ГЛ. СЕКРЕТАР НА СТАРИЯ КАГЕБИСТ ГИНЬО,
ДИСКУСИЯТА Е БЕЗПРЕДМЕТНА,ДРУГАРЮ ЦЕКОВ..

Анонимен каза...

НЕ САМО ИБРИК И СОЛТАШАК НА ОФ-ШЕФА ГИНЮ, НО И ЦАРСКИ БЛЮДОЛИЗЕЦ И ГЪЗОЛИЗЕЦ НА МАДРИДСКИЯ МОШЕНИК, КОЙТО ЛЪГА КАТО ДЪРТ ПЕРГИШИН ЗА 800 ДНИ И СЕ НАВРЯ ЗА ДА СПРЕ ПРОМЕНИТЕ

СКЪПОПЛАТЕНО МЕКЕРЕНЦЕ И РУБЛАДЖИЯ КОЙТО БЕШЕ НАЙ НАКРАЯ НАПЪЛНО РАЗКРИТ

ДАНО ХОРАТА ДА СЕ СЕТЯТ ЧЕ В СЕМЕЙСТВОТО МУ И ТОВА НА ЖЕНА МУ ВСИЧКО Е БИЛО ДС ЗАТВА И ТОЙ НИЩО НЕ КАЗВА ЗА ТЯХ

Анонимен каза...

dobre de iasno E CHE CEKOV E POLITICESKI TRUP. NEGI NIKOI NIAMA DA GO IZBERE POVECE.
AMA NEKA GRANCAROV DA KAZE ZA KOI DA GLASUVAT HRISTIANITE.
STOTO IZBORITE IDVAT PAK NE ZNAIM KAT HRISTIANI ZA KOI DA HVARLIM BILETA. ZA KOMUNIST NIAMA DA E AMA I ATAKA SA ANTIHRISTI. PAK DPS SASHTO. GERB S ONIA GAVAZIN NA BAI TOSO I S 5 RAZVODA I KURVI OKOLO NEGO SASTO NE. ZA TSARIA DET SI KRASTI VNUKA HASAN I DETO IZGONI HORATA OT HRAMA SASTO NE

KAZI GRANCAROV - NALI SI FILOSOF

Ангел Грънчаров каза...

На последния човек, запитал ме за кой да гласува, ще му отвърна така: за който съвестта и разбирането ти повеляват гласувай, сам избери.

Аз примерно за себе си знам за кой ще гласувам: за коалицията на десните партии СДС и ДСБ ще гласувам, пък ти гласувай за който си искаш. Това кой за кого ще гласува е въпрос, по който всеки сам решава - и няма как, понеже сме с различни ценности, разбирания и интереси, да гласуваме еднакво и под строй (както гласуват комунистите!).

Десните хора са личности и всеки сам за себе си решава на коя партия и на кой политик да даде доверието си... затова първом се запитай ти кои ценности изповядваш, десните или левите, пък после търси партия, която да подкрепиш... това мога да отвърна, нищо друго...

Анонимен каза...

Намесата на държавата в църковните дела не е канонична норма. А пък обслужването на държавната идеология и искането за поставянето на църквата под държавно ръководство си е направо ерес. Подобно поведение е норма в Русия, където църквата никога не е била в свободна и до такава степен е свикнала с обслужването на батюшката, че го приема за нормално. Там православието се е превълнало не в религия а в популистка националистична идеология. Реминисценции от подобно поведение има в България , където духовниците са подбирани и обратовнани от комунистическият режим и са свикнали да си вегетират удобно в сянката на властта. Те не заклеймиха комунизма, не канонизират светците мъченици , за да не си развалят орталъка с комунистите.Въобще пълно безчувствие към духовните въпроси кротко апаратно вегитиране , което е далеч от всякаква православна духовност. Тази тенденция се засилва под традиционно силното руско влияние, което не е нищо друго освен проводник на руската имперска идеология. Затова представителя в Русия на БПЦ /Крагьозов/иска да се присъединим към Русия и да прегърнем Путин за император. Никаква реакция от Синода, явно са съгласни. Затова е и цялата тази антиевропейска истерия.