Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 8 март 2009 г.

Любопитен спор между европейски мислещ българин и руснак, поклонник на Путин

За този човек - млад или стар - е още 02 март 1953 год. (Виж: Изповедта на един руснак, включваща главните догми на господстващия в путинска Русия великоруски национализъм)

По времето на Перестройката прочетох в "Литературная газета" обяснението на този синдром от един професор - не помня името - там такива с лопата да ги ринеш.

Обяснението е, че ако има две успоредно течащи реки и едната е с чиста вода, а другата е отровена с всевъзможни отпадъци - живеещите в реката с мръсна вода, дори и не знаят за съществуването на чистата. Ако някой ги пренесе в чистата вода - те изпадат шок и умират от стреса.

В подобно състояние е този човек - в случая националността не играе никаква роля и може да бъде арабин, кубинец, севернокореец, Уго Чавес и т.н.

Тяхният опиум са: руската душевност, световната супервоенна сила, природните богатства и не разбират, че други държави с много по-малко ресурси са по-богати и с по-голям национален продукт на глава от населението от "Много" великата Русия.

Горна Волта с атомно оръжие, а как само се гордеят с това, вместо да се срамуват.

Добре, че не се налага да умира за България - завалията. То тук българите вече не съм сигурен, че ще го направят точно сега, но що за начин на мислене - да умира за нещо. По-добре да живей и да го промени и направи още по-добро място за живеене - та хамериканците хем да ти завиждат - вместо да плещиш глупости за измисления свят.

Що за изкривено мислене е да обвиняваш трудолюбието и просперитета на чужд народ и го обвиняваш в социализъм, защото благодарение на усилията си живеят по-добре от впиянчени мужици и подобните им жени?!

Егоцентрици сме, но за вас да мисли червеният гестаповец Путин, ние мислим за себе си; защото силата на държавата идва от силата на народа, а не на режима, колкото и оръжие да има той.

В крайна сметка правете колкото си щете оръжие. Винаги можете да изядете прикладите на колашниците при масов глад.

С поздрав: небратовчед ти Борис.

(Автор: Борис Тодоров)

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

1 коментар:

Борис Тодоров каза...

Благодаря за специално отделеното
място на моите размисли по темата.