Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 март 2009 г.

Трябва ли да има "лов на червени вещици" след изборите?

Случайно ми попадна една публикация в блог, която в първия момент ми се видя "екстремистка", ала после вникнах в мотива на написалия я и открих, че човекът твърди тия неща само защото има изострено чувство за справедливост, за законност, за възмездие за престъпленията. Тоест човекът роптае срещу безнаказаността, която доведе дотам наглеците да се разпашат тотално. Зная, че такива призиви могат да се използват против каузата на десницата и на демокрацията, но въпреки това препубликувам същия текст, понеже ми допада безкомпромисния граждански гняв на автора пред безобразията на днешната власт, които е крайно време да бъдат пресечени - включително и чрез натикване на "червените вещици" там, където им е мястото, в затвора. Крайно време е да се случи това: крадливата червено-ченгесарска напаст да си получи най-после заслуженото.

За лова на вещици

Все си мислех, че съм възпитан в хуманизъм, че етичноста и уважението към инакомислещия са ми предадени генетично. Установих, че нищо подобно няма в мен.

Като чета за непрекъснатите, не гафове, а престъпления, които вършат управляващите воглаве с ловеца-президент, ме обзема първичен (животински) гняв и ярост. Почвам да и измислям хиляди средновековни начини за наказание. За престъпленията не ми се говори, всеки нормално мислещ човек може да си направи дълъг списък. Спирането на фондовете, изцепката с газта (не можело да искаме компенсации), молбата на Президента руския Патриарх да ни оправи църковната каша, клякането пред Путин за "Южен поток" (което си е нож в гърба на Европа), пълното безхаберие (а може би и участие) пред престъпноста и мафията и още, и още, и...

Затова дотук с хуманността. След изборите трябва да има лов на ВЕЩИЦИ. Никаква мимикрия да не ги спаси комунистите!

Защото не съм правил статистика, но ако поровим, ще се установи, че всички (с малки изключения, за да важи закона), които са в управлението, независимо от коя партия на коалицията са, са били комунисти преди. Затова трябва да си знаят: няма да има милост.

В 98-ма се писахме хуманни, но този път не. И да не ми говорят, че съм реваншист - такъв съм. То на човек му избиват балансите.

(Автор: Михаил Веселинов)

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

1 коментар:

Паладин каза...

Всичко много хубаво, но не жиждам не само реално намерение в някой политик или партия от устремилите се към властта, а дори обещание или нещо от сорта подобно нещо да е в предизборната платформа. Това трябва да говори много. Независимо дали ви харесва или не, "дясната" коалиция дори няма да го обещае. Бойко също. Всички говорят за спиране на кражбите, никой не говори за съд на крадците. Това за мен е сигнал освен всичко друго и за неистинност в твърдението, че ще се спрат кражбите. В края на дебата Бойко само дето не направи една свирка на СерГей. Как трябвало в условията на криза да се работело съвместно, как трябвало с дружни усилия да се спечелят отново спрените евро-пари и т.н. Призовавам всеки който се кани да направи грешката да гласува, да изостри вниманието си точно на тоя момент. А именно ще обяви ли някой, че ако стигне до властта след изборите, крадците ще бъдат тикнати там където им е мястото. Другия подобен момент е борбата с организираната престъпност и най-вече пазара на наркотици. Обърнете внимание някой ще обещае ли пълно ликвидиране на нарко пазара. Това никой не го обещава, няма и да го направи. А това е едно от най-лесните неща с които може да се справи една държава, дори демократична, при това напълно в рамките на закона и то за седмица най-много. За това пак ви съветвам. Не използвайте разума си в подчинение и услуга на политическите си пристрастия, щото така винаги се намират доводи, винаги може да се извъртят нещата и да добият, ако не смислен, то поне псевдо/квази-смислен варионт и отговор. А подчинете политическите си пристрастия на разума и ги претеглете през него, не обратното.

П.П. Едно предложение към автора на блога. Според мен до цитатите на Ботев, доста добре би седял един на унгарския "Ботев" - Шандор Петьофи, понеже е със същия идеен смисъл и е наистина много хубаво:

"Две неща ми трябват на земята,
те са любовта и свободата.
Жертвал бих живота безвъзвратно
за любов,
любовта да дам за свободата
съм готов."