Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 2 май 2009 г.

Време е за гняв. Време е за отпор. Време е за най-съдбовен избор.

Публикувам в пълен вид следната ДЕКЛАРАЦИЯ НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ (01.05.2009), тъй като изцяло съм съгласен с изложените в нея констатации - и по тази причина няма какво да добавя:

Синята коалиция се противопоставя на опита на управляващите да унищожат по един престъпен и недемократичен начин българската десница. Наглото посегателство над СДС доказа, че срещу Синята коалиция се води безпрецедентна и ожесточена война с всички средства на властта. Страхът от възмездие хвърля управляващите в паника.

Синята коалиция декларира:

• Пълно доверие към СДС и неговия лидер Мартин Димитров, избран по най-демократичен начин;

• Всички партии, членки на коалицията – СДС, ДСБ, БСДП и Обединените земеделци, застават зад позицията на Националния изпълнителен съвет на СДС и декларират, че всеки опит за подмяна на демократичните правила от страна на Доган и БСП ще срещне твърдия им отпор.

Обявена е война на демократичните принципи и свободата.

Не може да има демокрация там, където властта си позволява репресия над опозицията.

Обръщаме се към всички неправителствени организации, към всички партии и към цялото гражданско общество с призив да изразят категоричната си позиция към безпрецедентното погазване на правилата и криминализирането на политическия живот в България.

Обръщаме се към нашите избиратели:

Време е за гняв.
Време е за противодействие.
Време е за избор.


София, 1 май 2009 г.

Няма коментари: