Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 5 май 2009 г.

По случай именния ден на "социалния президент" се стяга огромен военен парад, който ще изпотроши залудо купища народни пари

Да, смея да твърдя това, а именно, че утрешния гергьовденски парад не е заради "Деня на храбростта", какъвто повод се изтъква. Да, истинската причина за тоя парад е тъкмо именния ден на "Върховния главнокомандващ", който, бидейки нашенец от село Сирищник, не пропуска нито една година да не отбележи именния си ден с неистова военна тупурдия. Щото в представите на преимуществено селския народ парадът е възможно най-великата лъкардия, което именно и показва, че тия паради се организират под натиска и опекунството на самия именяк.

Това, че самият Гоце нарежда и прави тия паради, за да може войската да дефилира под благия кравешки поглед на Върховния си командващ, е логично и съвсем разбираемо; е, възможно е и подлизурковци да се натискат да правят добро впечатление на Командващия, та белким се сети да им даде орден, нашивка или ново квадратче на пагона. Но аз имам пълната убеденост, че самия Командващ прави тия паради, и то точно за отбелязване на именния си ден, понеже един малък факт от утрешния парад ме кара да съм непоклатим в тази своя убеденост: а именно, че този път в парада ще участват и представители на така милите на президентското сърце "приятелски съветско-руски войски". Само антинатовецът Гоце може да се сети за организирането на този кич, с който иска да донесе поне малка радост в сърцето на своя любим кремълски господар, именно таварищ Путин.

А сега малко по-иначе да погледнем на въпроса: кога, впрочем, се правят военни паради в нормалните страни? Ами правят се, разбира се, на националния празник. Утре, доколкото зная, не е национален празник, ако, разбира се, не отчетем съкровеното желание на гражданите на село Сирищник точно утрешния ден да бъде нещо като национален празник, понеже е имен ден на техния именит земляк. Щото тоя човек, имам предвид Негово превъзходителство Гоце Първи (-анов), не могат да не възприема от самозабравяне самия себе си сякаш е нещо като монарх; знае се, че рождените дни на монарсите са и национални празници в страните с царе и крале. У нас засега се задоволяваме само с празнуването чрез пищен парад на именния ден на г-н "социалния ни президент"...

А колко струва един военен парад ли? Ами не знам, но не е малко, предполагам. Това е губене на ценно време на толкова скъпо платени държавни люде, офицери и войници, поддръжка на техника, гориво за самолети и танкове и какви ли не други салтанати. Може и цял милионец-два да струва един парад по случай именния ден на г-н Президента. За да може той утре да мило да помаха на войничетата, дето ще набиват крак пред светлата му особа, а пък после, след парада, да се запилее да пиянства с отбор-дружките си, именно агентите Бор, Сава, Димитър (Кеворкян) и кой ли не още.

Туйто, немам думи, да спирам, щото от погнуса ми иде да повърна вече: то бива наглост, бива, ама чак пък толкоз ми идва прекалено!

6 коментара:

Анонимен каза...

на Арахангеловден полицията също прави паради - сигурно в твоя чест. Шопите от комплексарщина нямате равни на себе си.

Анонимен каза...

...самостоятелно мислещи хора, които имат какво да кажат и го казват смело и без увъртания.

Много нефилософски материал, философе! Гневът и омразата Ви са просто забележителни. (Предполагам сте от Пловдив - "синята крепост", аз също). Би ми било интересно Вашето обяснение за тази омраза, един вид философски анализ на омразата. Защо? Докога? Толкова пропуснати години в омраза! Да бяха забранили Вашите хора БСП! Имаха всички възможности за това, но какво щяха да правят после? Нима не е ясно, че единствено антикомунизма (кога ли е имало комунизъм?)оправдава съществуването на "сините"!
А според мен денят за военни паради е точно този - не 06.05, а денят на въоръжените сили. Не заслужават ли тези хора, вече толкова малко, показност, дори помпозност, ако щете!
Приятна вечер.

Анонимен каза...

В началото ми беше интересно да следя блога, но напоследък...

Айде стига с тая омраза! Чак търсим и под вола теле...

Анонимен каза...

Още един глас против омразата. Гергьовден е прекрасен български празник и си заслужава тържествата.

Ангел Грънчаров каза...

А Гоце пък е "прекрасен български президент" и заслужава един парад послучай именния си ден - айде де!!! Аман от дребнавост, отказва му един парад на човека, а пък преди няколко месеца му отказваше правото на убива узбекистански козли - аман от тая дребнавост!!!

Анонимен каза...

Слаба статия наистина. Определено прилича на търсене на теле под вола. Това действително си е военен празник, датиращ от 1880 година. Освен това ще участват представители на повече от десет държави, а не само руснаци. Осъзнавате ли, че твърденията Ви не се базират на абсолютно нищо? Но статията за Станишев е желязна.