Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 юни 2009 г.

Проруската политическа секта у нас, назоваваща се "Атака", напада с подписка журналиста Иво Инджев

Да, и иначе нямаше да ви занимавам с тази "петиция", но куриозното - освен крайно тъпия текст - е това, че никой не я е подписал още! И едва ли ще я подпише, понеже всички, които биха я подписали, играят в интернет като анонимници, с псевдоними, ала пък няма как да се подписва петиция от анонимници; ако това се случи, то ще е един от най-големите нашенски парадокси. Та погледнете петицията и следете по-нататък развитието й. Интересно ще е, няма как иначе.

Нищо чудно и да я махнат, понеже никой няма да я подпише (на основание на приведените от мен големи затруднения на евентуалните анонимни подписвачи!) затуй, само заради бъдещата история на нашенските политически нрави, я копирам тук; апропо, правописните грешки са пиперецът, който може да покаже истинската същина на тия наши неграмотни "родолюбци":

Според журналиста Иво Йнджев - да си българин е унизително, недостойно, и обидно! Това е само един негов материал, а блогът и "есетата" му са преизпълнени с материали унизяващи хората чувстващи се етнически българи!

" (Вие българин ли сте?
от Иво Инджев ⋅ юни 10, 2009 ⋅ Коментирайте

Възрастна жена, „на видима възраст… ” ( както се казва в криминалните хроники) ми зададе днес най–противоречивия въпрос в живота ми. Едновременно добронамерен и такъв, който показва до каква степен ни липса добронамереност. Като българи.

В един магазин, в едно село, в единствената ни България една прегърбена от годините жена се питаше на глас как ли ще отнесе покупките си. Явно беше напазарувала с идеята да си спести нов маратон до магазина в близките дни. Което беше породило нов проблем…

Предложих й помощ. Тя се сепна и почти ми се сопна – нямала това предвид. Уверих я, че съм сигурен в намерението си и настоях. Ама не била в моята посока (магазинерката подсказваше, знаеше кой къде отива). Настоях и жената с облекчение сломи гордостта си.

Малко преди да я откарам за няколко минути до стръмното място, което щеше да превзема в страхотната жега поне половин час, тя се умълча. Изглежда искаше да ми каже нещо хубаво.

„Вие българин ли сте?” - най-после синтезира тя своята добронамереност. Развеселих се, после се учудих и накрая се натъжих, защото подозирах какво иска да каже, но все пак се поинтересувах защо се съмнява.

„Ами страхотно сте любезен и помислих, че сте чужденец”!) "

Господин Йнджев е пуснал петиция с която се събират подписи за това той - да има собствено предаване в някоя телевизия. Нека кажем "НЕ"- на предаванията и журналистите с анти българска насоченост!


Това е текстът на сюблимната петиция, неподписано от никой досега. Много ми е интересно кой ще я подпише, ето сега е голямото затруднение на авторите й: петиция от "подписи" на анонимници няма и не може да има. А мижитурките, дето се подвизават като платени оплювачи из интернет, са все анонимни. Затуй се постарах да ви въведа в този интересен казус, развитието на който аз лично ще следя най-внимателно.

Приятна и лека седмица ви желая!

3 коментара:

САНДО каза...

Ако Атака тръгнат да правят подписки срещу всеки недоволен и разочарован от рОдината българин, на Волен ще му се счупят пръстите от подписване!

Аз лично си признавам и веднага си правя самокритика - много пъти съм се срамувал от произхода си и дори ми се е случвало - за да избегна неудобни въпроси и безсмислени обяснения за разните му там проститутки, продажби на бебета, корупция, простотия и т.н. - да казвам, че съм македонец :-) Случвало ми се е и да си помислям да скъсам българския си паспорт, защото с него съм си навличал само неприятности - и то в България.

Та, на господата от Атака искам да кажа едно-единствено нещо : да си гражданин означава, че трябва да изпълняваш задълженията си към обществото (да спазваш законите, да си плащаш данъците и т.н.), както и да ползваш гражданските си права (гласуване на избори и т.н.). Останалото (национализъм-шофинизъм...) са удобно извинение за лошите граждани и не представляват никакъв критерий за родолюбие.

Имайки предвид, че плащам данъци, участвам в обществения живот и гласувам в две държави, смея да заявя, че съм два пъти повече гражданин от господата-атакисти.

Анонимен каза...

hahhaa do momenta "peticiqta" sa podpisali 2ma, koito sa go napravili za smqh, da se bazikat s ataka :D Bravo!

Анонимен каза...

Попадали са ми такива петиции пред очите - коя от коя по-тъпи.