Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 23 юни 2009 г.

Коя от участващите в изборите партии е "политическа подводница" на догановите обръчи от фирми?

Вчера видях едно широко представено във всички медии "социологическо изследване", в което между другото ни се съобщи, че по показателя "най-мразен политик" Доган е непосредствено след не кой да е, ами след "самия злодей" Иван Костов! Което е доста обезпокоително: ако Костов в нашата медийна митология е нещо като Сатана, то обявяването на Доган за негов подгласник означава, че, реално погледнато, е мразен поне пет пъти повече даже от самия Костов. А това е вече страшно дори за самозабравилия се дръндарски исполин на българската демокрация! Какво ли следва да прави Доган във възникналата нелека и опасна ситуация?

Че Доган успя да събере в себе си антипатиите на цялото българско племе, а, предполагам, и на много от избирателите на самото ДПС (които гласуват за него не от обич, а заради изнудване и страх), вече се знае и от децата. Които иначе биват плашени от четящите "Труд" техни родители, ако не щат да заспиват, с "лошия Костов", макар че самите тия наивни родители ако се замислят малко, нищо чудно да открият, че изпитват истинска омраза не толкова към самия Костов, а по-скоро към Ахмед Доган. Ако ненавистта към Костов е имагинерна величина, нещо като плашило за наивници, то ненавистта към Доган е съвсем осезаема и реално съществуваща. Доган не може да не знае това. Прякото влизане на Доган в следващото правителство по тия причини вече комай е невъзможно: стига този, който би го приел за партньор, да не е някакво политическо камикадзе.

И "умният Доган" няма как да не е взел мерки да се подсигури с оглед на неясното и трудно бъдеще, което го чака в опозиция. Несъмнените политически престъпници като него са осъдени на неминуема гибел ако бъдат изтикани извън властта. Ето защо Доган няма друг избор, след като вече непосредствено няма как да е във властта, освен да си вкара свои "подводници" в нея, които да гарантират ако не бъдещите му кражби и злоупотреби, то поне прикриването на досегашните. И ето че възниква неизбежният въпрос: коя от участващите в изборите партии е "политическа подводница" на догановите обръчи от фирми?

Доган вече се издаде, че тепърва смята да играе, като съживява с прелети гласове на ДПС политически трупове като Симеоновото движение, или като вдъхва - със самия факт на съществуването си - живот на политически опортюнисти като Сидеров и Яне Янев. Изобщо той е поставен в позиция, в която да се бори за съществуването си (особено за съществуване извън затвора), поради което е способен на всякакви коварства и заговори. По тази причина от него и от такива като него (а такива като него има твърде много в старата блудница БСП: Руменовците - Петков и Овчаров, Г.Гергов, Манджуковци, другите тайни и явни олигарси и властелини, намиращи се извън светлината на прожекторите) може да се очакват неизбежни принудителни ходове за икономическо-финансово-политическо оцеляване.

Най-лесният начин е като Доган успее да си вкара поне една-две свои "подводници" в средите на бъдещите управници, сред които няма как да не бъдат нововъзникналите и, неизвестно защо, крайно перспективни "политически партии и коалиции" от типа на ЛИДЕР, "Ред, законност, справедливост" и пр. И също всички ония, за които още даже и не предполагаме, но нищо чудно след като Доган им инжектира прелети гласове, да се появят на хоризонта и да влязат в състава на основните политически фактори и играчи. Ето защо съм склонен да разглеждам осъщественото от Доган съживяване на политическия труп Симеон, което наблюдавахме на европейските избори, за нещо като "генерална репетиция" на фалшификациите, които ни предстои да видим тепърва.

Кой е бил "политическа подводница" на Доган ще се разбере след време, но тогава това няма да е интересно: добре е да го разберем и разгадаем още сега, та по някакъв начин да успеем да предотвратим пъкления мръсен заговор на безскрупулния играч Ахмед Доган - проклятието за България. Ако ние, българските избиратели, не успеем да елиминираме и да извадим от реално присъствие в българската политика тъкмо ченгесарско-еничарския корпус, олицетворяван от Ахмед Доган (агент "Сава") и Георги Първанов (агент "Гоце"), то тогава е чиста илюзия да чакаме, че ще се върнем при изворите на автентичната и европейска демокрация. Напротив, ще продължаваме да си затъваме в ориенталско-средноазитско-руския олигархично-деспотски модел, което означава, че ще продължим да се откъсваме от европейския модел и манталитет.

И ето че сега фронтално се изправям пред въпроса за идентифицирането на тайната доганова "политическа подводница", на която е отредена ролята да бъде политически изразител на интересите на догано-ченгесарските обръчи от фирми. Мисля, че демаскирането на този дълбоко законспириран играч в българската политика е от първостепенна важност.

Отговорът на загадката едва ли е лесен, но и не е чак толкова труден. Има компетентни в икономическия живот у нас хора, които с лекота биха посочили връзките между Ковачки и Доган например - нищо чудно хора като Ковачки просто да са главни мениджъри на догановите обръчи от фирми. И ето че в такъв случай се оказва, че ЛИДЕР е търсената политическа подводница на Ахмед Доган. Смятам, че този отговор на въпроса е твърде логичен и нищо чудно да отговаря на самата истина.

Но нищо чудно разиграната схема да е малко по-сложна. Нищо чудно и Яне Янев да е търсената "политическа подводница" на Ахмед Доган. Изхождам тук от съображението, че Яне Янев, за да оцелее в политиката, от доста време си търсеше господар, комуто да се продаде: и си намери такъв господар, превръщайки се в пощенска кутия на кръгове около ДАНС, които пък се намират под пряк контрол на Гоце Първанов и на Ахмед Доган. Че Доган и Гоце играят в един отбор не го знаят вече само неспасяемите наивници. Че Яне няма никакви скрупули и е готов да се продаде на всеки, това също се знае. Ето защо смятам, че има голям процент на вероятност тъкмо "ваклото ягне Яне" да е скритата, законспирирана, добре дегизирана "политическа подводница" на Ахмед Доган. Това, че намиращите се под контрола на Доган медии сътвориха "политическото чудо" Яне Янев, подкрепя излаганата теза и увеличава шанса тъкмо тя да отговаря на реалността.

Но има и нещо друго, още по-страшно: ами ако не кой да е, ами самият Бойко Борисов със своето движение ГЕРБ е търсената "подводница" на Ахмед Доган? Има ли някой гаранции, че боянският исполин не играе (тайно, естествено) по свирката на дръндарския такъв? Може ли някой да оспори предположението, че сред бизнес-кръговете, стоещи зад ГЕРБ, не са и догановите "обръчи от фирми"? Нищо чудно и самият Бойко Борисов да не знае това, нищо чудно и той да бъде страшно изненадан, когато сред парламентарната му група се окажат доста "подводничари" на Доган, които в решаващия момент се изяват точно като такива. Аз лично смятам, че този вариант е доста вероятен - ако вземем предвид склонността на Доган да играе със сигурни карти, използвайки най-подли и мръснишки номера и средства. Може ли Бойко Борисов да гарантира, че в подготвените така набързо избирателни списъци на ГЕРБ не са се промъкнали много хора на Доган, които ще си покажат истинския облик и ще му забият ножа тъкмо в най-решаващия момент?

Единствено Синята коалиция, където стои най-големият, доказан враг на Ахмед Доган, именно прословутият "злодей в българската политика" Иван Костов, провъзгласен за такъв от поръчковите медии с щедрата финансова подкрепа на Доган и неговите обръчи от фирми, няма как да бъде възприета за "политическа подводница" било на Доган, било на ченгесарските кръгове на БСП и на Гоце Първанов. Изключено е дясната коалиция да обслужва интересите на Доган, това поне се знае. Понеже то е доказано не на теория и не на думи, не със заклинания, ами на дело, на практика, реално: Доган стои извън властта и с вой на отчаяние ближе раните си само когато Иван Костов е на власт!

Кои бяха догановите "подводничари" в СДС се видя ясно покрай сагата с регистрацията на Синята коалиция, при която догановите хора в СДС, именно Юруков и Радонов, бяха принудени да се разконспирират и да си покажат истинския облик съвсем преждевременно. И само присъствието на Костов беше основанието на битката, която те подеха срещу сините, което пък доведе дотам така глупаво да паднат маските им.

И ето че сега се оказва, че Доган може да има свои "подводничари" в състава на всяка партия, дори може да има такива и в "Атака" (лидерът й показа, че няма скрупули и е готов да прибере парите на всеки, стига добре да плати, а пък у нас се знае, че "продаването и купуването на депутати не е престъпление", по думите на И.Инджев). Но също така твърдо се знае, че единствен, доказан, най-лют, сиреч истински враг на Доган е само Иван Костов и Синята коалиция, която възникна около него. Ако изобщо има някаква надежда на Ахмед Доган да бъдат причинени истински главоболия и неприятности, то това може да стане само ако Синята коалиция и Иван Костов придобият такава тежест в българския политически живот, че Доган най-сетне бъде окончателно изтикан настрана, а най-добре се озове в затвора. Зависимостта е такава: колкото повече расте тежестта на Иван Костов, толкова повече олеква Ахмед Доган.

Ето защо тия, които наистина желаят злото в българската политика, наречено Ахмед Доган, да бъде реално изтикано от политическия живот на България, следва да подкрепят Синята коалиция. А ония, които искат да дадат гласа си за неидентифицирани и тайни "подводничари" на Доган и на неговите обръчи от фирми, пожалуйста, нека да гласуват за "новите и неопетнени политици"...

2 коментара:

Анонимен каза...

Моля ви, преди да обвинявате партии в това, че са им преливани гласове от електората на ДПС, погледнете резултатите от социологическото проучване на "Алфа Рисърч" или "Сова Харис" как са се разпределили гласовете за българските турци. Като го направите, прегледайте пак материала си и ще си го поправите сам.

Анонимен каза...

днес пак ли сте на същото мнение за Яне Янев,ако е "подводница"доган ли търси пред Външно?
А може би ти плащат от"Синята коалиция" за агитация?