Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 юни 2009 г.

Получих ново писмо от Станишев: параноята на Премиера, подчинен на Доган, от Костов и Борисов ескалира - и горкият съвсем се оля

Подател: Sergei sergei@stanishev.bg
До: angeligdb@abv.bg
Относно: Винаги на страната земеделците и собствениците на българската земя
Дата: Понеделник, 2009, Юни 29 21:09:22 EEST


Винаги на страната на земеделците и собствениците на българската земя

Вчера Борисов обеща много и нападна БСП. Същият ден Иван Костов е казал, че ще наложи нов данък върху земята.

Ето как действат те: Борисов говори и се опитва да заблуди българските гласоподаватели, докато Костов подготвя плана им за приватизация на България. Това видяхме вчера когато се подготвиха за удар върху нашите фермери и дребни земеделци.

Предложението на Костов за данък върху земята ще засегне пряко върху стотици хиляди земеделци, чиято собственост е най-важният им начин за препитание. Бил съм в десетки села, където хората разчитат на земята си, за да отглеждат животни. Някои продават зеленчуци на пазара и използват парите от тях за ежедневното преживяване на семействата си. Не изкарват висока печалба, но се гордеят със земята, която притежават.

Говорих с българи, които понастоящем живеят в града, но са собственици на малки земи, наследени от родителите им. За тях са важни доходите, които получават от земята си. Харчат по-малко за храна и имат повече пари за семействата си.

Хората имат нужда да бъдат защитени от правителството в тези трудни икономически времена. Моят ангажимент към тях е да продължа да ги защитавам чрез субсидии и други защитни политики. Инвестирахме в селското стопанство повече от всяко друго правителство до сега и ще продължаваме да го правим. Знам, че положението може да бъде много по-добро. Знам, че има още много неща, които е трябвало да направим, но все още не сме успяли.

Ето защо продължаваме да стоим на страната на фермерите и дребните земеделци.

Икономическата криза не е най-големият враг и заплаха за фермерите и дребните земеделци. Можем да се справим с нея. Съществуват анти-кризисни мерки за защита на хората, които моето правителство вече прилага на практика. Не, най-големите врагове на фермерите и земеделците са Иван Костов и Бойко Борисов и техният план за приватизация.

Те са в услуга на богатите спекуланти. Целта на Иван Костов и Бойко Борисов е да принудят нашите фермери и дребни земеделци да продадат земята си за жълти стотинки. А ако малките земеделци не се съгласят да го направят, ще бъдат принудени чрез налагането на високи поземлени данъци като обявения от Костов.

Ще се боря с Костов и Борисов и ще им попреча да навредят на нашите фермери и дребни земеделци. Няма да им позволя да продадат нашето бъдеще. Призовавам ви да ги спрем заедно на 5ти юли.

Стани приятел на Сергей

1 коментар:

САНДО каза...

Мдааа... И сега какво? Станишката май пак е тръгнал колхози да прави... И защо толкова се дърпа срещу приватизирането на държавната кочина? Болниците например са в плачевно състояние. Обаче Серго май не е стоял безпомощен до умиращ близък човек в пернишката реанимация и затова едва ли знае, че креватите са изтърбушени, че техниката е от средата на миналия век, че трябва да бутнеш на този или онзи доктор/мед.сестра, за да си свършат работата, че няма хладилни камери, в които да се съхраняват лекарствата и храната на пациентите, че близките трябва сами да набавят не само същата тази храна, но и консумативите от проспериращите наоколо аптеки...

Серго, Серго, наглец си ти. Но каквото съм видял около себе си в България, не бих ти го пожелал дори и на теб.