Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 юни 2009 г.

Днес постигнах предела на мечтите си!

Един приятел ми каза, че днес блогът ми се издигнал на едно от челните места (по посещаемост) в класацията на Top Blog Log. Не повярвах, естествено, помислих, че се бъзика, но се оказа самата истина:

1.Dockera

2. Хубава жена

3. HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров

Обикновено блогът ми държеше място между 10 и 20, а ето сега че е излязъл на почетното трето място! И то, забележете, в компанията на най-мощна конкуренция: Dockera (където има снимки на страхотни цици!) и Хубава жена (където също има много снимки на най-страхотни цици).

Разбира се, няма как политически блог да изпревари в наши, родни, български условия блог като Хубава жена, да не говорим пък за Dockera, така че днес аз постигнах предела на мечтите си! За мен лично класацията по посещаемост е най-истинската, най-демократичната, най-меродавната. И ето, днес всички български най-елитни, "звездни", "галактически" и пр. блогъри са далеч зад мен, дишат ми прахта, което, както и да го погледнем, е голямо постижение!

Благодаря на вас, читателите, за това водещо място в класациите. Вие сте причината за това постижение, за което смирено ви признавам ролята. Да си пожелаем да бъдем все така неразделни и в бъдещето.

(Забележка: снимката е от снощния митинг на Синята коалиция, взаимствах я от блога на Борис Станимиров. Да живей свободна, просперираща, демократична, силна и европейска България! Но за да живей нашата България, се налага да гласуваме с бюлетина номер 19! Аз, знайно е, не се двоумя и точно знам какво искам, а вие още ли се двоумите?!)

10 коментара:

Анонимен каза...

На Ваше място не бих бил толкова оптимистично настроен... но от гледна точка на спорната Ви популярност, това наистина е голям и показателен успех. Като гледам с какви тъпотии се състезавате и пак сте след тях ("как да си поберем циците в подходящ бански")... Жалко, наистина, от какво съдържание се държат предните 2 места. Другият ми любимец след Вас е Лонганлон.

Анонимен каза...

Вие, блогърите(както модерно се наричате) взехте много на сериозно да се вземате, бе! И Грънчаров не прави изключение. Та сте едни творци, едни политиканти, едни разбирачи на всичко. Чудя се как не са спели останалите медии да не ви пречат, то във блоговете човек чоже да прочете всичко!

Анонимен каза...

Евалата :) Сложи и ти снимки на голи цици, ще станеш и първи!

Съгласявам се с човека, че много ама много насериозно се взехте.. Блога е място да изразяваш себе си, това твоето е просто поредния (няма да напиша глупав) политически сайт, който арогантно отразява новините, ако някой е пропуснал да ги прочете в някой от другите 1000 такива сайта.

А ако решиш да ми отговориш, ще ти задам въпрос :) Какво целиш с тоя сайт?

Ангел Грънчаров каза...

Винаги отговарям на смислените въпроси, пък и не на толкова смислените. :-)

Какво целя с този "сайт" (то е блог, величаете ме, като го призвеждате в сайт!) ли? Ще Ви кажа.

Всеки човек има потребност да изразява себе си, личността си, разбиранията си. Ако го няма това, тогава спорно е дали изобщо си личност. А как ще изразяваш себе си, по какъв начин, е отделна работа - според възможностите.

И ето, аз имам блог, в който да изразявам своите реакции, преценки, разбирания, убеждения. Имам такава потребност, затова го и правя. Всеки човек по някакъв начин реагира на случващото се около него - и със самия него. Аз изразявам своите реакции в блога си. Имам нужда да споделя с други хора това, което мисля - толкова ли е лошо това? Имам какво да кажа, то това си личи в блога ми, ако сте го забелязали - защо тогава да го държа, подобно на скъперник, само за себе си?! И ето, аз го споделям с много хора, огромната част от които изобщо не познавам. Но явно с тях се чувстваме по някакъв начин личностно и ценностно близки, щом те идват да четат какво пиша; а пък аз, съзнавайки, че на тия хора съм станал необходим, се чувствам окрилен - и работя ей-така, по съвсем идеалистични подбуди. За едната истина, дето се казва. А горе, ако си забелязъл, на главата на блога пише: "Истината ни прави свободни", което е по думите на Спасителя: "Познайте истината, защото тя ще ви направи свободни". Мисля, че не върша престъпление, като според това доколкото ми стигат силите, търся истината. Дълбоко съм убеден, че без истината не може да се живее - или се живее жалко, без достойнство, унизено.

Наистина интересен въпрос ми зададохте; хем уж много прост и лесен, хем не съвсем. Не се бях запитвал за това защо, на какви основания по-точно, аз всяка сутрен ставам в 5 часа, чета какво пишат другите, подбирам онова, което преценявам за най-важно, и след това пиша поне една статия дневно, понякога и много повече. Като напиша каквото мисля, като кажа каквото съм имал да кажа, си тръгвам на работа, с някакво съзнание, че съм направил нещо ценно, че някак си сякаш съм си изпълнил дълга. Какъвто искате го нарече този дълг: човешки, граждански, политически, личностен, ценностен, това няма значение. За хора като мен думата "дълг" явно все още значи нещо.

Ангел Грънчаров каза...

А ако намеквате за това, че аз пиша блога си по някакви "потайни", при това "мръснишки" причини, поради някакви користни подбуди, примерно, щото някой ми плаща да го правя, ще Ви кажа, че се лъжете, не е така, не съм взел и една стотинка заради блога си. Даже има една реклама за продажба на някаква земя около Пловдив, която я сложих по молба на един приятел, тя си стои месеци наред, земята не е продадена, криза е, и аз не съм взел и една стотинка за нея. Но имам обещание, че ако продаде земята си, ще ми помогне да си издам една книга. Това е, за момента съм спечелил от блога едно обещание за издаването на следващата си книга.

Но има нещо друго, по отношение на което страшно много забогатях, и то тъкмо благодарение на блога си: намерих си приятели, като се почне от Канада, та се свърши до Австралия, от цяла Европа, от цяля България, от целия свят. Страшно нещо е това, ето, блогът ми стана една общност от обединени на някакъв ценностен признак хора, които общуват, които ме насърчават в тежки моменти, които в Скайпа ми казват по някоя дума, аз лично смятам, че да имаш такива приятели (пък макар и с тях едва ли някога и изобщо ще се срещна истински) е нещо велико, е нещо много голямо, безценно бих казал. Три, всъщност четири книги до момента съм издал с подкрепата на читатели на блога, които ей-така, просто по някакъв вътрешен импулс, решиха да ме подпомогнат, та да видят бял свят моите книги. Тук мога да спомена имената на Стефка и Иван от Барселона, на Петър Каменов от Монтана, на г-н Николов (мисля от Холандия), на един господин, който инкогнито ми помогна за една моя книга, живее в Лондон, също така един български "реститут" (като мило наричат тия хора господа комунистите!) реши от благодарност за това, че правя блога си, да ми подари един лаптоп, има и още отделни хора, българи от света, които са помогнали, кой с колкото може, за издаване на моя книга, например Гергана от Велинград, Таня от София и пр. Някой може да каже, вижте го тоя, какъв използвач, но нека да каже каквото си иска, всичко може да бъде изопачено, аз не съм почнал да пиша блога си заради някакви изгоди, но ето, благодарение на него, излязоха четири мои книги. Предишните девет мои книги съм си ги издал съвсем сам, което нещо говори за тия, които разбират.

Ангел Грънчаров каза...

Аз откакто се помня пиша, още като ученик, когато пишех най-силните есета по литература и философия, то до ден днешен всеки ден пиша. Това е мое всекидневно занятие. Ако проклетите американци не бяха измислили и подарили това чудо, наречено интернет, на човечеството, аз щях да си пиша някъде сам, в уединение, и тогава може би щях да напиша и по-хубави книги. Но нямаше да напиша книгите, които сега написах. Човек никога не знае какво печели, когато си мисли, че губи, и какво губи, когато си мисли че печели. Има неща, които не могат да се оценят в пари, да завърша с тази баналност, но които ни дават най-висшето задоволство, което сме способни да изживеем.

И още нещо, вече наистина последно: прословуната моя "спорна слава" или популярност. Знаете ли, смятам, че е нормално всеки да има най-различния възприятия и оценки на каквото и да било. Това, че не всички са единодушни спрямо това, което правя в блога си, е съвсем нормално и естествено: има всякакви хора, на всички не можеш да угодиш. Е, някои се опитват да бъдат лицемерно-мили с всички, такива печелят огромна популярност, аз пък предпочитам да съм искрен и да казвам каквото мисля. Разбира се, като човек, занимаващ се с философия и психология, често си правя разни експерименти, понеже много ме вълнуват ответните, специфично нашенски, български, реакции. Достагнал съм до много заключения, които описвам в книгите си. Човешките отношения са велика и неизчерпаема тема, ето, аз също работя по нея и я изследвам както и доколкото мога. Струва ми се, че и в това не се съдържа някакво престъпление.

Ангел Грънчаров каза...

Това е, извинявайте, че стана така дълъг отговорът ми. Ако исках да се правя на интересен, щях да ви отговоря с едно изречение и мъдро да замълча. Аз ви отговорих по-подробно. Това нещо означава. Но колцина ли ще го разберат? Мнозина ще намерят прекрасни поводи за подигравки, ще открият моята "грандомания" в думите ми, някаква перверзна лакомия за слава и какво ли не още, българската глава винаги може да удиви околния свят по това, което може да й щукне вътре в нея. Най-лесното е човек, ако не иска да разлайва постоянно кучетата, да си мълчи, да се прави на ударен, на важен, да презре "дребните житейски проблеми" и да се прави на бог-олимпиец, стоящ над всички тях. Е, аз пък, подобно на Иво Инджев, смятам, че "Мълчанието е злото", и по тази причина пиша и говоря постоянно. Някои са способни да ме удушат за това, което правя. Преди време от някакви националисти ми пуснаха в блога едно клипче, в което руски националисти обезглавяват чеченски младеж, и ми казаха: "Ако продължиш така, очаквай да ти се случи същото". Тогава писах до ДАНС за тази заплаха, ала, разбира се, резултат никакъв няма. Разбира се, някоя сутрин можете да прочетете в някой вестник или сайт, че ми се е случила някаква случка, а най-вероятно нищо няма да прочетете, а пък този блог ще замлъкне завинаги. Тогава някои ще танцуват, други, малцина, може и да скърбят, но скоро всичко ще бъде забравено, ще потъне в забвение. И всичко ще си продължи по старому - за щастие и ликувание на мерзавците...

А, ето защо пиша своя блог, съвсем кратко и синтетично: пиша блога си, за да вгорчавам живота на мерзавците. В това аз виждам смисъла на това, което правя. И помагам на добрите, та белким България излезе от тресавището, в което мерзавците успяха да я натикат. Та в тази връзка да не пропусна да кажа това: бюлетина номер 19 е бюлетината, която може да ни гарантира, че огромната кохорта на политическите мерзавци у нас може да бъде озаптена. Ето и заради тази цел аз всекидневно пиша своя блог. Просто искам България да стане нормална европейска държава. И няма да спра да пиша в блога си, докато с очите си не видя това. Ако го доживея де, което е доста съмнително. Но е възможно. Има смисъл да работи човек за тази кауза по всеки възможен начин...

Ангел Грънчаров каза...

Нещо от Свежо по темата:

mvanguelova: Zdraveite, gospodin Gruncharov. Tvurde mnogo egoizum dolavyam v tozi Vash material. No nishto choveshko ne nie chujdo, nali ...

aig_db: Мила госпожо, аз съм егоист. Аз, нещо още по-лошо, съм и индивидуалист. Аз, драга госпожо, имам и още недъзи: казвам какво мисля, обичам свободата, мразя комуната, колективите-стада, мило приблейващи на пастиря и дебнещи някаква овца да не се отклони от единния им строй. Презирайте ме колкото си искате, госпожо. Аз ще си умра такъв. Нали ми признавате правото да бъда какъвто аз искам? Ето, аз признавам Вашето право да сте каквато си искате, а Вие на мен признавате ли го?!

ivo_isa: Циганката да не избяга, та и вършиш работата?

vladoan: Господин Грънчаров, цици очи пълнят, но глава и джоб - не. Поздравявам ви за успеха!

Анонимен каза...

Това е заради темите за педерасите. Което е равносилно да показваш цици.

Анонимен каза...

Което е равносилно на това, че не си ги чел. Иначе нямаше да говориш така ;)