Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 юни 2009 г.

Няма по-бедна, по-корумпирана и незачитаща законността държава в ЕС от днешна България, управлявана от комуно-ченгетата

Един кратък диалог - обмяна на реплики в коментарите - на едно място ми привлече вниманието, оцених казаното като твърде важно, поради което ви го поднасям и тук. Първом някой си "Димитров", с първо име сигур "Георги", пише следните трогателни, мили, сърцераздирателни, душегубителни и сълзотворни думи:

Господа от Синята коалиция! Аз съм член на СДС от 1993 г. На последните Евроизбори не гласувах и на тези на 05.07.2009 г. пак няма да гласуваме (аз и моето семейство). Аз искам да гласувам за СДС а не за др. Иван КОСТОВ! След като за председател на СДС застана такъв глупак (М.Димитров), който позволи да се подмени СДС със коалиция, измислена от Костов и ДСБ за да се намърдат за пореден път в Парламента. Не разбира ли М.Димитров че по този начин (след Надка с гаража и двата съпруга) окончателно ще затрие СДС и ще угаси лампата накрая? Така продължавай, др.И.Костов, прилагайте на дело това което преподавахте - Политикономия. Къде си криете БКП книжката, а също и тази на др. Елена Костова (Парт.Секретаря)? Изпълнявайте тезисите на комунистите и заличете окончателно СДС! Така ще останат само вашите партийки начело със: Станишевци, Царчета, Пожарникари и др.

Разбира се, на написалия горното умник се намира човек, подписал се като Илия, който му отговаря изключително достойно и с твърде силни и вярно подбрани думи:

Аман от простотия! Тогава гласувай за Тройната коалиция...

Сигурно живеете със семейството ти на друга планета!? Аз живея в поругана и ограбена България. Съсипаха я комунистите и техните нароили се партии. Те създадоха турска етническа партия. Те доведоха агента-цар. Те създадоха мутрите. Заедно създадоха “Лидер”, “Новото време”, “Нова зора” и т.н. Заедно градиха “обръчи” и продължават да крадат с обръчите си от фирми. Заедно купуват турци и цигани на всички избори. Заедно позволиха на мутрите демонстративно да се подиграват със закона и с гражданите и да се кандидатират за следващия парламент.

Управляващите и мутрите са едно. Сценаристите им са добри интриганти. Имат и достатъчно крадени пари за предизборните кампании. Хората гладуват, боледуват, мизерстват, а управляващите продължават да крадат и да наливат пари в обръчите си от фирми. Опитват се да ни убедят, че живеем като в рай, без ние да знаем колко сме добре?! Нагло ни гледат и ни обещават светло бъдеще.

ДС продължава да работи с пълна сила. Те всички са ченгета и винаги са дърпали конците. Изкупиха държавата на дребно и евтино с парите раздадени в куфарчета. Другарите днес са олигарси, милионери. И за всичко е виновен Костов, а не мошениците и крадците от БКП/БСП...

От 8 години Костов е в опозиция! И всеки ден казва и обяснява какво се случва, предупреждава как се унищожава и ограбва България, съветва какво трябва да се направи, за да станем нормална държава и да ни уважават в Европа и света. Сега ни сочат с пръст и не ни вярват. Няма по-бедна, по-корумпирана и незачитаща законността държава от България.

Но аз вярвам на Синята коалиция и на умния Иван Костов и неговия екип. А от такива като вас дето мърморят, плещят глупости, стоят си в къщи и не гласуват, припяват на комунистическата пропаганда и не знаят какво искат, вече ни писна.

Ако не можете с нещо да сте полезен, то поне не говорете празни приказки. Чрез Юруков, Бисеров, Бакърджиев и много други като тях Сергей и Доган разбиха СДС. Добре, че беше Костов и други умни хора около него, за да съхранят автентичната десница.

Костов е вадил България от калта и ще го направи отново въпреки всичката злоба и помия, с която го заливат непрекъснато. Явно много ги е страх! Вярвам, че в България има умни и мислещи хора и те ще излязат да гласуват за Синята коалиция! Те искат да живеят като нормални хора.

А вие пийте по ракия, пуснете си чалга, друснете по един кючек, гледайте си канал 1 (има достатъчно зависими телевизии и други медии) и спете спокойно. Комунизмът не иска да си отиде!

(Забележка: Към горните думи на Илия, с които съм напълно съгласен, нямам какво да добавя. Просто сложих на тази публикация едно заглавие от самия текст, което допълних с две думи.)

7 коментара:

Анонимен каза...

Това не е точно по темата, но в интерес на истината аз доста се дразня от факта, че десните, консервативни избиратели в Б-я са сравнително по-млади хора от големите градове с по-скоро високо образование. Вярно е, че границите и партийните обвързаности и в развитите демокрации все повече се размиват, но десните, консервативни партии са по начало партиите на селяните, възрастните и по-слабо образованите. Как така София, Пловдив и Варна ще са резервоар за десен вот? Това е едно недоразумение. Големите градове по правило са леви и либерални (неслучайно гей-парадът ще е в София). Това не изключва в големите центрове да има този или онзи „буржоазен” квартал, но една като цяло синя София или син Пловдив са абсурди. Сини трабва да са Радуил, Гуцал и Габровица, а не София и Варна. (Всъщност не съм проверил и не знам дали Радуил, Гуцал и Габровица в действителност все пак не са сини, тук-таме има и сини села.) Отде-накъде интелектуалците в големите градове ще гласуват в синьо, а класическите консервативни избиратели – селяндурите, тъпаците и глупаците – ще гласуват за комунистите? И още: поне БСП да беше истинска лява партия, защитаваща интересите на „трудовия народ”. А тя на всичкото отгоре защитава интересите на най-едрия капитал, т.е. е някаква суперлиберална формация. От друга страна именно консервативните партии в България са принудени да правят реформите. Разбира се, консерватизъм и реформи не се изключват, срв. напр. Маргрет Тачър, но все пак аз не се чувствам добре в ролята на реформатор. Консерваторите се стараят повече да СЪХРАНЯВАТ, отколкото да променят и реформират. Но какво да се съхранява в България – комунизма ли?

Затова най-добре бих се чувствал сред „простите” хора на село, привърженици на традиционните ценности – дом, собственост, религия, трудолюбие, морал и чест. Нека в София си правят гей-парадите, нека там вилнеят наркоманите, нека си драскат там глупостите левите и либералните интелектуалци. Но какво се оказва: че селяните не са никакви консерватори, а...комунисти! Селянин-комунист!? Несъвместими понятия. Или селянинът не е селянин, или комунистът не е комунист. Това е ненормално и изнервящо положение. А не е било така. Преди 1934 Б-я е била „нормална”. Тогава „червеното сърце” на България е била днешна синя София – както и би трябвало да бъде. Затова императивно призовавам избирателите в малките градове и селата да се вземат в ръце и да гласуват за десните, а не да се излагат с абсурдния си вот за псевдолевите. Само след изборите да видя, че Стакевци и Дунавци са гласували за комунистите и че видите кво че н`гим праим я на ньи!

Стоян

Ангел Грънчаров каза...

Стояне, в интерес на истината за Радуил знам (той е десет минути път с лека кола от моята Долна баня), че в първите избори радуилци гласуваха на няколко пъти все в синьо, и се стигна дотам, че той беше обявен за "синьото село на България", понеже хората там стигнаха резултат 86% за СДС!

Същото горе-долу беше положението в Гуцал (също на 10 мин. път с кола от Долна баня), а за Габровица не знам. Но в самата Долна баня комунистите доста пострадаха и се измъчиха в ония години, понеже и в Долна баня все СДС печелеше изборите, и горките комунисти можаха да видят червен кмет едва към 2003 година (но само за няколко месеца, щото пък комунистите, види се, бяха така зажаднели за кражбите, че се увлякоха, кметът беше хванат в далавери и сдаде поста!).

Моя милост пък през 1991 година беше кмет (временна управа) на Долна баня в резултат на синьото нашествие в този малък градец (тия истории съм ги описал в книгата си "Страстите и бесовете български").

Но, драги Стояне, не знам как го изтърси това, с което не съм съгласен изцяло:

"Отде-накъде интелектуалците в големите градове ще гласуват в синьо, а класическите консервативни избиратели – селяндурите, тъпаците и глупаците – ще гласуват за комунистите?"

Не мога да разбера откъде имаш този предразсъдък, че левите били "интелектуалци", а пък "тъпаците" били "същинските десни избиратели"; явно съвсем са ти объркани представите за това що е интелигентност и що е тъпотия.

Като философ не мога да не възразя, и смятам, че има много интелигентност, включително и "природна", в това да гласуваш за дясна партия, придържаща се о традиционните (и християнски) ценности.

А пък каква ли "умнотия" има в това да си привърженик и да си податлив на левите лъжи?! (На Запад левите предимно лъжат, горките, щото там не ги допускат да крадат чак толкова, както става у нас, а у нас и лъжат, и крадат, и то в колосални размери.)

А може би ти смяташ за проява на същинска интелигентност това да се краде и лъже, знам ли?! :-)

Ангел Грънчаров каза...

http://antibkp.blogspot.com/2009/06/blog-post_21.html

Анонимен каза...

Нe, нe, aз нарочно се изразих малко по-силно и провокативно в този пост, за да стане по-ясна тезата ми, а именно че консервативните партии по принцип имат за своя опора по-скоро селските райони, сред по-възрастните и като цяло сред по-скоро по-ниско образованите. Така например нито Саркози беше избран в Париж, нито Ангела Меркел в Берлин. В суперконсервативна Бавария има едно голямо червено петно – столицата Мюнхен и т.н. 80% от германските журналисти са оцветени в червено, горе-долу същото е положението и в Америка. Хелмут Кол печелеше изборите винаги срещу мощната съпротива на германските медии като цяло. За сметка на това левият популист, при това вече купен от Кремъл, Герхард Шрьодер, беше любимец на печата и телевизията. В САЩ на последните избори огромното мнозинство от медиите бяха на страната на Обама. CNN ликуваше при неговата победа.

Това е, разбира се, една груба картина. Никъде не е казано, че работниците и интелектуалците автоматично гласуват за левите, а селяните, предприемачите и силно религиозните за десните. На някакво фундаментално ниво политиката обаче сякаш не е нещо чак толкова сложно. Явно не е необходимо да имаш няколко висши образования и да си прочел вагони с книги, за да гласуваш „правилно”, когато застанеш пред избирателната урна. Нещо повече, изглежда дори, че високото образование и голямата начетеност са по-скоро пречка да се вземе правилното политическо решение НА НИВО ИЗБИРАТЕЛ. Затова аз съм въвел понятието „политическа интелигентност”, кято не корелира с другите видове интелигентност. Може например да си велик математик, но да нямаш никаква „музикална интелигентност”, т.е. музикалност, а може да си професор по политология и пак да нямаш политическа интелигентност. Така че съм съгласен, че простите хора често имат по-правилен политически усет от „умните” и ерудидарните. Това обаче не означава, че същите тези по-скоро прости хора, взимащи правилни решения на равнище избирател, биха могли също така успешно да бъдат политици и да управляват. Там все пак се изискват и други качества. Това го е забелязал още Перикъл, който, ако можем да вярваме на Тукидид, е казал (приблизително, по смисъл): „Не всички можем да бъдем политици, но всички можем да оценим дейността на политиците.”

Радвам се за гласуването на селата около Долна баня, нарочно ги избрах за пример с надеждата да получа информация за вота им. Иначе трябваше да се ровя в изборните книги и бази данни. Впрочем от село до село има разлика. Селата в Пловдивско например са, обще взето, по-десни от селата в северозападна и югоизточна България например.

Моята надежда беше, че с разпускането на ТКЗС и връщането на земята левият селски вот в България до голяма степен ще се преобърне и нещата ще си дойдат на място, но това стана само в ограничена степен.

Анонимен каза...

За БСП гласуват пенсионерите.
Защото им са купени гласовете с обещания да им дигнат пенсиите. И да наистина им дигнаха пенсиите че и от юли месец пак.
Ама айде да вземем да видим какво са им вдигнали предизборно а. То тези пари инфлацията ги изяде отдавна. А пък парите които щяха да дойдат от развитието на икономиката ги изядоха комунистите от БСП и ДПС че и НДСВ и ваопще всички които откраднаха европарите.
А пък за тези европари стана ясно че Европа ги дава чак след като стана ясно че са откраднати.
Добре че Европа ни дава на час по лъжичка а не всичките пари на веднъж че вече да е станало по зле.
С други думи заблудените пенсионери гласуват за БСП, купените турци за ДПС , вярващите в царя за НДСВ, изклъганите студенти и дребните и средни фирмаджии за ГЕРБ, а за Сините остава само разумните невярващи на клюки демократи - и бизнесмени и студенти и репресирани и работещи селяни. За последните не бих казал че са селяци защото много от тях ни дават храната която ядем.
Българската демокрация е изродена до чиста Манипулация и няма почти нищо демократично.
Според мен демокрацията е приложима за множество от хора с общи интереси и цели. С в България не е така.
Пенсионерите не разбират че парите за техните пенсии идват от работещите и, че повече фирми означава по високи пенсии.
Пенсионерите искат по високи пенсии на всяка цена бладарение на нежеланието за развитие на държавата от Тройната коалиция. А и най вероятно това е целта на БСП, а именно да държи пенсионерите в мизерия за да има кой да гласува за БСП.
А като БСП е на власт те ще си крадат каквото намерят, както и става винаги.

Ангел Грънчаров каза...

Не мога да приема, че изкукуригалите по комунизма гласоподаватели на БСП са интелигентни: ако тяхното е "интилигентност", в такъв случай аз предпочитам да бъда кръгъл простак. И по света левите не са интелигентни: американският проф. Вучков (пък и нашият) или прасето Дж.Мур ако са "интелигентни", аз лично предпочитам да бъда съвсем "неинтелигентен". Да се смята, че някой е интелигентен само защото е ляв, е несонователно. Вие живеете с предразсъдъка, оформен през 30-те години на ХХ век, и малко след войната, когато интелектуалци като Сартр, Камю и пр. са били леви и даже комунисти. По-късно обаче те самите проклинат комунизма и се отричат от него... днес истински интелигентните са десните, а пък това, че продажните журналя по света били леви, съвсем не значи, че са интелигентни; те нямат нищо общо със Сартр и пр.

Анонимен каза...

За ваше сведение,господа интелектуалци и празнодумци,казвам ви една реплика на маиката на мои работник.За разлика от вас създавам блага,осигорявам работа на хора,и имам преденции да сам по десен хиляди пъти от вас.А репликата на стрина от село е:Може да сам проста селянка,но не и глупава за да им вярвам.Ако празнодумци като вас,дето висите пред мониторите по цял ден и нощ,правехте нещо смислено,тази държава щеше да е малко напред.
А от политиката на боготворения от Г-н Грънчаров специалист по политическа икономия на социализма,Иван Костов,още аз и мои колеги сърбаме попарата.Ние,хората на деиствието и материалното производство изведохме страната,с труд,инвестиране на печлбите,разкриване на работни места.От политиката имаме само пречки.Благодаря предварително на тези които ще ме обявят за ченге подлога на комуняги и прочие.