Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 29 юли 2009 г.

За мършоядите и за Бойко Борисов като котка, която умее да лови мишки, или "Сакън, трайте: да не урочасаме премиера!"

По блоговете човек може да прочете какво ли не. И да се порадва до насита на "некоите съображения" на тоя или на оня мислещ човек. И то тъкмо във връзка с встъпването на Б.Борисов на поста са тия любопитни мисли напоследък. Аз написах статийката Ще следя с най-голям интерес всяка стъпка на правителството и лично на Б.Борисов: убеден съм, че съвсем скоро ще лъсне истинския им лик и същност, която разбуни доста духове, а ето че днес чета текст на колегата П.Николов, наречен "За новото правителство", в който намирам следните трогателни слова:

Правителството на Бойко Борисов е факт. Не сме обаче от онези мършояди, които още от вчера започнаха да потриват ръце: ей сега ще го следим Бойко Борисов изкъсо и ще видите как ще се провали! Зад първата част на постановката заставаме изцяло: управляващите, без значение кои са, трябва да се следят изкъсо. Втората част на постановката обаче е глупава. Защото Бойко Борисов може да се провали, но може и да не се провали. Кой е в състояние да каже предварително?

Да оставим приказката за "мършоядите", щото тоя блогър е десен човек, демократичен, син, явно не е имал предвид нещо лошо. Но да се зачетем и малко по-надолу:

На Бойко Борисов не могат да му се отрекат две безусловно положителни черти – амбициозен е и не обича да губи. Такава котка по-скоро би ловила мишки. А на нас ни трябва точно такава котка. Нямаме сметка Бойко Борисов да загуби. И няма защо да се радваме предварително на някаква въображаема загуба.

Туй за котката ми хареса. Звучи някак си по социалистически, по китайски, свободомислещо, прихваща дъха на човека! Ето защо не бива да се говори лошо за правителството, щото да не го урочасаме. Не бива да сме като мършоядите. Затуй човекът пише с пълно основание ето това:

Така че – успех на новото правителство!

Моя милост, макар и с мършоядски наклонности, също се присъединява към пожеланието. Но си има едно на ум. Аз не вярвам, че реалността, че движението на събитията може да се повлияе от нечии приказки. Не се страхувам, че моя критика на Б.Борисов може да го урочаса дотам, че ноктите му да се притъпят и тогава вече, бидейки ловлива иначе котка - о, какъв кошмар! - да почне да не може да лови мишки.

Апропо, прочетох и речта на Костов пред Парламента в деня на избора на Б.Борисов. Няма да скрия, че хич не ми прозвуча добре, хич, ама хич. Имам чувството, че това не го е казал оня Костов, който познавах. Подмазвачески, подлизурковски ми звучи речта му, няма да отрека това. Грозно звучи един такъв тон. Уж за доброто на България, ама без добри нрави никакво добро не може да има. Туй е моето скромно, но твърдо мнение...

8 коментара:

Анонимен каза...

Костов вразумен, но Грънчаров - никога!

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, ти не спиш бе?! И нема ли работа за теб? Или туй ти е работата: да следиш мислите ми? Ще си мисля каквото искам, таваришч, и твоите подхвърляния няма да ми променят мислите.

Що ли тогава всуе се мориш?! :-)

Анонимен каза...

Приятно ми е да дразня фанатици. Няма по-приятно нещо на света от това да гледам безпомощния им, съскащ бяс, когато идеологията им бива разбита от реалността.

Анонимен каза...

Абе и ти си един спермояд.

Анонимен каза...

Ха ха, много яка снимка на тъпата мутра! ...

Анонимен каза...

Разни селски учители и философи разбраха вчера, че има интернет и вече напълниха пространсвото с глупостите си. Ние ИТ хората ще трябва да направим нещо като кошче в интернет и да ви слагаме там иначе ще ескалирате до невиждане висоти с глупостите си.

Ангел Грънчаров каза...

1 by Ангел Грънчаров - 29 Юли, 2009 08:40

Дълбоките промени, които са необходими могат да дойдат единствено от вътрешността на българското общество.

Много добре казано! И вярно! Не обяснява как, но ние трябва да изнамерим... като се променим сами, ама кога ли ще стане това?!


#2 by Alek Tomanov - 29 Юли, 2009 17:26

Мисля си сега, че този петък може да пишете в колонката "Grancharov 600" например за: 5 основни правила, които ще ти помогнат да се промениш или какво ни възспира от дълбоките промени и как да го заобиколим или нещо по тази тема разбира се от философска гледна точка :)

Esi каза...

Извинете Грънчаров, Вие краставици употребявате ли? http://www.marica.bg/show.php?id=8968