Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 2 юли 2009 г.

Ново интервю на И.Костов: Отказът да се носи отговорност е най-големият бич на демокрацията

Иван Костов е дал едно твърде голямо интервю за www.mediapool.bg, това е интервю на Красен Николов: Три табута за партиите – влияние на службите, на мафията и антиевропейски платформи. Не е зле да бъде прочетено: особено от ония, които искат да се ориентират по-добре в случващото се.

Аз лично съм спокоен, когато съзнавам, че Костов е незаобиколим фактор в българската политика. Имам му доверие, много добре зная, че той, за разлика от въздухари като Станишев, говори неща, които ги е примислил, за които е сигурен, които точно отговарят на реалността и на нейния смисъл. По тия причини аз подкрепям И.Костов, понеже способностите му на голям и мислещ, разбиращ политик се виждат с просто око - и се признават и от неприятелите му даже.

На тия основания ще подкрепя Синята коалиция, ще отметна като мои избор бълетина 19. Съветвам всички неориентирани, объркани, склонни да се подвеждат, не знаещи за кой да гласуват, не само да подкрепят Синята коалиция, но и да се опитат да повлияят на свои близки хора да сторят същото. Понеже това ще бъде един верен и добър избор - за нацията, за България, за всеки един от нас, гражданите. И най-вече за нашите деца, които трябва а живеят в една модерна, просперираща, силна, демократична и европейска България.

Синята коалиция може да постигне тази цел - много добре зная това. Защото партиите, които са в нея, създадоха съвременна България, направиха нужното, и то с най-тежки реформи страната ни да стане достойна да е член на Европейския съюз. Други, управлявали след 2001 г. създадоха имиджа на България на най-бедна и корумпирана страна на ЕС. Време е образът на страната ни да върне достолепието си и да бъде очистен, та да засияе в съзвездието на най-богатите и достойни нации на Европа.

Пътят към тази цел минава през бюлетина 19. Моят избор. Изборът на разумните и обичащи нашата България граждани! Европейският избор. Изборът на стабилно европейско бъдеще на демократична България.

Няма коментари: