Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 3 юли 2009 г.

Груба намеса във вътрешните работи на страна от Европейския съюз

Декларация на Синята коалиция по повод недопустимото вмешателство на Турция в българските избори

Синята коалиция протестира срещу грубата намеса във вътрешните работи на България от страна на Анкара.

Турските власти предизборно удължиха с още една година просрочените документи на временно пребиваващите български граждани в Турция. По неофициални данни в Турция живеят 100 000 души с двойно гражданство, от които почти половината се възползуват от конституционното си право на глас. Както е известно, почти всички от тях гласуват за ДПС. Амнистирането на нелегално пребиваващи избиратели не е нова практика за турското правителство, но статистиката показва, че това обикновено става преди избори в България.

Ние от Синята коалиция сме възмутени от реакцията на българското правителство, което не само, че не протестира по съответните дипломатически канали пред турската страна, а и с изявление на министъра на външните работи Ивайло Калфин се опита да омаловажи и дори извини недопустимите действия на турското правителство. За пореден път Тройната коалиция поругава суверенитета и достойнството на българската държава и се превръща в проводник на чужди интереси, заради гласовете на Доган.

Позицията на Синята коалиция е, че нашата страна трябва да настоява въпросът за намесата на Турция във вътрешните работи на страна членка на Европейския съюз като България да бъде включен в дневния ред на отношенията между Турция и Европейския съюз.

Съпредседатели на Синята коалиция: Иван Костов, Мартин Димитров

2 коментара:

Тодор СТанчев каза...

Нерде Европейски съюз, нерде Анкара!
Защо в заглавието е споменат ЕС?????

Тодор Станчев каза...

Защо в заглавието е споменат ЕС!!???
Нерде Брюксел, нерде Стамбул?????