Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 25 август 2009 г.

В Свободната академия: Еротика и порнография (моя статия, публикувана на 6 декември 1988 г.)

ОЩЕ >>>>>

2 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, поздрави от Монтана!
Понеже с един мой приятел често обсъждаме политиките на различните държави и спорим, кой е по-добрият вариант за развитието на България в следващите 20-30 години - дали членството й в ЕС и НАТО и превръщането й в европейска правова държава, или монархия със силна авторитарна власт на една личност, която взема правилните решения за добруването на гражданите й, искам да Ви попитам какво мислите Вие за предимствата и недостатъците на двете гледни точки? Също така по какво си приличат и се различават българският и руският народ - най-общо казано? И дали, както приятелят ми смята, Русия е световен лидер, икономически силен политически гигант -> следователно русите живеят по-добре от нас, по-"свободни" са от нас, стандартът на живот е в пъти по-висок от този в България? Дали "личност" като Путин може да има български вариант, и той - въпреки че очевидно не търпи различните мнения, не представлява руската нация най-добре пред света?
Както виждате, аз съм си отговорил вече на тези въпроси 8-), така че ги задавам по-скоро от името на приятеля ми :]] Знаете, че чета редовно Вашите публикации, и зная, че много пъти сте правили съпоставка между Путин и Бойко Борисов. Но Вие освен друго познавате и отблизо "руската душа", така да се каже, и мисля, че ще отговорите на въпросите ни обективно. :-)
P.S. Вече съм студент по право в Мюнхенския университет Лудвиг-Максимилиан. Бъдете сигурен, че ще Ви следя и от Германия. Реших, че да уча там, е единствена опция за мен - въпреки че бях приет и в Юридическия факултет в СУ. Надявам се, че това ще е правилното решение.
Отново - поздрави и приятна вечер,
Мирослав, Монтана

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте, Мирослав!

Най-напред поздравления за това, че вече сте студент в Германия: невероятна, една наистина свободна страна, чиито народ има силно изразено влечение към духа, към философията, изкуството, науката, техниката. Винаги съм се възхищавал на Германия (като изключим времето на национал-социалистическата лудост), особено пък на съвременна просперираща Германия, направена такава от САЩ, разбира се.

А на въпросите непременно ще отговоря, макар и кратичко, но скоро. Желая ти успехи на попрището на науката, но също и на това на самия живот!