Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 2 август 2009 г.

Дали пък Бойко Борисов не е "тежката кавалерия" на руско-българската комуно-ченгесаро-кагебистка олигархия?!

Снощи в Скайпа проведох разговор с един млад човек, живеещ в Германия. Той искаше да сподели с мен безпокойствата си във връзка със сложилата се напоследък ситуация в България. Не крия, аз също съм доста обезпокоен. Най-много ме е страх от това, че у нас вече Б.Борисов комай съвсем не го критикуват, всички чакат в захлас чутовните му подвизи по поредното спасяване на Родината. Ако кажеш нещо напреки, те обругават и изритват сякаш си прокажен. Тази обществена настройка според мен е най-опасното. По този хлъзгав път се стига до диктатурата: примерът на Русия е пред очите ни. Ето най-вече на това основание, за да прозвучи в ефира и една друга гледна точка към случващото се, публикувам снощния ни разговор с моя задочен познат от Германия с фамилия Андреев:

Andreev каза: Здравейте, г-н Грънчаров, гледах Вашите клипчета където се обръщате към Бойко Борисов... мисля, че Вие надценявате тази комунистическа останка с акъл на пожарникар и каратист. Сраванявате го със Симеон, мадридския крадец, но поне той имаше добра репутация в Европа, връзки и някакво излъчване. Сега за съжаление си имаме мутра на най-важния пост в страната, който е решил самолично (да се опитва) да управлява... жалка работа според мене. Човекът е на светлинни години от това, което бихте искали да му предадете. За жалост...
Ангел Грънчаров каза: Прав сте, за жалост, така е!
Andreev каза: Недоумявам и не разбирам, как така този човек се докопа до тоя пост?! Ужас!
Ангел Грънчаров каза: Страшна работа! Ами ченгетата му организираха възхода. И медиите, които са под контрола на ченгетата. Напълно споделям оценката Ви, но публично ще се наложи да му се даде известен толеранс; аз писах по тия въпроси вече. ГЕРБ е партия по-скоро на Гоце Първанов, а знаем той на чии интереси служи. На руските, на интересите на Путин.
Andreev каза: Тази подкрепа, която той намери сред българския избирател, направо ме кара да се замисля не, направо да заключа, че сме толкова недалновиден и нетрезво преценящ народ (за да не кажа по-тежка дума). Това е безумие вече. След всичките истории с боклука на София, където тоя човек се провали и какви ли не други гафове, те го избраха за премиер! Не бих искал да Ви се меся, очевидно сте човек с възможности, но си седите в България. Определено смятам, че можете да имате по-голям успех и спокоен живот зад граница. Но Вие сигурно трябва да имате твърде сериозни причини, за да не прибягвате до този ход...
Ангел Грънчаров каза: Нямам никакви причини да стоя в България; просто с моята професия - философ съм - на Запад не мога да се адаптирам; кому са нужни там български философи?! Ако мога да си уредя най-проста и каквато и да е работа, подходяща за възрастта ми (50 години), за да живея, без замисляне бих емигрирал; но това трябваше да го направя отдавна.
Andreev каза: Замислял ли сте се примерно, че книгите Ви биха могли да се преведат на някой западен език, за да са достъпни за по широк кръг от читатели? Мисля, че има какво да се прочете в тях, а темата за Източна Европа, и по-специално болното дете на европа, България, е интересна тук, на Запад.
Ангел Грънчаров каза: Да, аз също мисля, че някои от книгите ми биха били интересни за западния читател, мислил съм даже да пращам анотации до западни издателства, но това все още е в графата "намерения за неопределеното бъдеще".
Andreev каза: Стискам палците да осъществите в най-скоро време това ваше намерение!
Ангел Грънчаров каза: Мерси; дано, с Божия помощ, един ден и това стане; тук, в България, знайно е, няма да оценят постиженията на сънародник, но в чужбина, другите народи, е възможно и съвсем реално дори...
Ангел Грънчаров каза: Вие влизали ли сте в този мой блог?
Andreev каза: Да, познавам го Вашия блог, но си признавам, че не ми остава време да го следя и да чета постингите. Добре е, че навреме сте се оринтирал към видео клипове.
Ангел Грънчаров каза: :) То и аз прекалявам с писане де...
Andreev каза: Видеоклиповете съдържат същината на проблема и не отнемат време на наблюдателя. При всички положение има хора, които четат постингите Ви с интерес, макар за жалост да са малко. Но с клиповете достигате и до такива интересуващи се като мен.
Ангел Грънчаров каза: Някои предпочитат да четат, други изглежда предпочитат да слушат клипчета. Аз малко занемарих клипчетата, щото текстът все пак остава и може да се ползва за книга, а клипчето е друго, но ще продължа и с тях.
Andreev каза: Как преценявате развитието на страната в следващите 4 години? Какво очаквате от тях, от новите управници?
Ангел Грънчаров каза: Не ми се мисли какво очаквам; очаквам да ни изгонят от ЕС и да ни натикат в средноазиатско-руския съюз, заедно с Киргистан и Узбекистан, друго не чакам от мутрите, ченгетата и милиционерите, които ни управляват.
Andreev каза: Мисля, че реално има опасност от това да ни изгонят, въпреки че Европейския съюз е по-скоро икономически съюз, а България, като страна с неразвит и ненаситен пазар, представлява интерес. Но няма да се учудя ако и този прецедент настъпи при управлението на бат Бойко.
Ангел Грънчаров каза: ЕС ни прие само и само да изтика Русия от Югоизточна Европа, нищо друго не изигра роля за това наше така чудновато приемане. Но ето че ченгета ни направиха руски троянски кон в НАТО и ЕС. Бойко е тежката кавалерия на руско-българската комуно-ченгесаро-кагебистка олигархия.
Andreev каза: За мене проблема опира до там: не има идиоти в България, които имат право на глас, и ги избират тия нещастници, за мене коренът на проблема се крие именно там, в народо психологията ни. Нали затова има избори през 4 години. Нали това е демокрация, това е за мене е решаващото. Та и на Иванчо на село, да му стане аджеба ясно, че с бивши комуняги и ченгета сме за никъде.
Ангел Грънчаров каза: Аз също смятам, че проблемът на българите е тяхната неевропейска, славянско-робска душа. Медиите са на ченгетата, тука у нас е страшно. Ето, гласове като моя не могат да получат никаква публичност, само на послушниците се дава право да говорят по медиите.
Andreev каза: Ясно.
Ангел Грънчаров каза: Тежко е. Надеждата е само в намеса и контрол от страна на Европейския съюз.
Andreev каза: В този смисъл Вие притеснявате ли се за сигурността си? Ето, видяхме какво се случи с една опозиционно настроена журналистка в Русия...
Ангел Грънчаров каза: Ами аз не съм опасност за тях, много ми е слаб гласа, подложен съм на пълна изолация, поради което си мисля, че засега животът ми не е застрашен; но ако рекат да ме смажат, нищо не им пречи, няма даже и да се чуе, просто ще престанат публикациите ми и толкоз, пълно мълчание ще се възцари.
Ангел Грънчаров каза: Лека вечер засега, аз ще се оттеглям, че много време прекарах днес пред компютъра!
Andreev каза: Благодаря Ви, подобно!
Ангел Грънчаров каза: И лека нощ! Вие в Германия ли бяхте?
Andreev каза: Да. Сега съм в Дуисбург.
Ангел Грънчаров каза: Жив и здрав да сте!
Andreev каза: Благодаря! Подобно.
Ангел Грънчаров каза: Впрочем, как бихте се отнесли, сега ми хрумна, да публикувам нашия диалог тази вечер относно Б.Борисов в блога като самостоятелна публикация?
Andreev каза: Ще се радвам да го направите.
Ангел Грънчаров каза: Ако желаете, може да скрия името Ви, да бъдете инкогнито, или да го запазя, както кажете? Мисля, че ще е интересно за хората.
Andreev каза: Името ми не е важно въпреки че не ме е страх от нищо, сммятам че бъдещето приднадлежи на смелите.
Ангел Грънчаров каза: Ако кажете, мога да оставя само инициалите, или пък цялото Ви име? Кажете как предпочитате, аз също не се боя от мненията си.
Andreev каза: Можете да оставите фамилното ми име.
Ангел Грънчаров каза: ОК, ще го направя, благодаря!
Andreev каза: Моля, удоволствието е изцяло мое. И се чувствам поласкан.
Ангел Грънчаров каза: Всичко добро!

13 коментара:

Анонимен каза...

Да, затова Бойко разваля руските договори, щото е човек на Путин. Иначе самия разговор е параноичен - веднага се намесват ченгетата в него.

Анонимен каза...

Той си приказва сам бе... личи от всякъде :)

Анонимен каза...

Какви договори е развалил, бе плюнчо? Не разбра ли, че Бате Бойко едно говори, за да отклонява вниманието на шараните, дето гласуваха за него, а друго прави!...

Анонимен каза...

Бойко е драгун, а Костов е улан от тежката червена кавалерия. После Костов ще мине напред, а Бойко ще изостане и така...маневри за заблуда на наивници.

Анонимен каза...

Няма Андреев,пълна измислица за да си интересен.Все някой Ви разказва,хвали и оплаква и се появяваш с нещо за шарани.

Анонимен каза...

Казано просто-дали не е човек на Русия?Ако е така-да работи за доброто на Българи.Нефт,ресурси,да има хора ,да има ,няма вечни приятели има вечни интереси.Ако сте много сербез вървете да си сечете дърва от корията на чичо Мончо-Испанеца.До софия ще ги докарате с цигански каруци ,пазарени от селата в Рила.

Анонимен каза...

Колкото и да му го ядете той не се казва "Станишев, Доган и т.н." на някои много им трепертят гащите...

Анонимен каза...

Извинете,но за каква смелост говорите Вие?!Че кой сега би скрил това,което мисли и безнаказано да го изрече?!
Имам усещането,че избивате някакви учителски комплекси,чувствате се недооценен?!
Имате самочувствието да публикувате някакви може би несъществуващи разговори като авторите от класиката?!
Впрочем,нали искаха да ви уволяват.Какво стана?Тогава пропищяхте публично?
Чудя се наиистина кой търпи в училище такъв "всезнайко"!!!

Анонимен каза...

Извинете,но за каква смелост говорите Вие?!Че кой сега би скрил това,което мисли и безнаказано да го изрече?!
Имам усещането,че избивате някакви учителски комплекси,чувствате се недооценен?!
Имате самочувствието да публикувате някакви може би несъществуващи разговори като авторите от класиката?!
Впрочем,нали искаха да ви уволяват.Какво стана?Тогава пропищяхте публично?
Чудя се наиистина кой търпи в училище такъв "всезнайко"!!!

Анонимен каза...

Извинете,но за каква смелост говорите Вие?!Че кой сега би скрил това,което мисли и безнаказано да го изрече?!
Имам усещането,че избивате някакви учителски комплекси,чувствате се недооценен?!
Имате самочувствието да публикувате някакви може би несъществуващи разговори като авторите от класиката?!
Впрочем,нали искаха да ви уволяват.Какво стана?Тогава пропищяхте публично?
Чудя се наиистина кой търпи в училище такъв "всезнайко"!!!

Ангел Грънчаров каза...

Който смята, че моя събеседник не съществува, нека да си даде имейл да му пратя никнейма в Скайп, да пита и да се увери съществува ли такова лице или не съществува...

Анонимен каза...

Грънчаров страдаш от някаква ментална болест. Прегледай се.

Ангел Грънчаров каза...

"Ментална болест" значи, доколкото разбирам, "духовна болест". За да имаш болест на духа, първо требе да имаш дух, така че благодаря за комплимента, таваришч! В тази духовна мизерия, сред която живеем, да се срещне човек с дух, пък макар и "болен", е нещо изключително рядко! не заслужавах чак такава похвала, ама нема нищо де, щом ми я даде, смирено я приемам! :-)