Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 септември 2009 г.

С "Въх, рамо, рамо" и "Интернационала": към светли, светли бъднини!

Страхотно е, "Въх, рамо" е направо абсолют! Размърда комунягите, ама твърде късно. Аз го казах някъде тука оня ден, но сега пак ще го кажа щото има и други новини и комунягите около нас са бесни и пикаят газ. Ма нека пикаят щото Борисов им пална фитилчето и сега им припарва на гъза, ама хак им е, нали?!

В нашия блок са само комуняги, ама в целия блок, това са седемте етажа по четири партаменти на всеки, пет входа А, Б, В, Г и Д, смятай колко комуняги са всичко. И само аз и Пешо Кита сме и още един Атаковец от вход В, дето сме гласували да си ходат тройната коалиция и има един царист, който е на ебем страна, и всичко останало е мораво червено: е това държава ли е?!

Пред входа сме си сковали една беседка вече 20 години бичим белот и сега като е отпускарско бичим от сутрин на биричка докато палнем ламбите и пак бичим. А Пешо е на партера и от седмица е пуснал колонките на балкона и го е нагласил да свири "Въх рамо", то само си тръгва и само си спира и пак си тръгва само, без коз, всичко коз и "Въх рамо" си върви и ние се кефим. А ония преди неколко дни се събрали у входа да правят общо профсъбрание, ама цела агитка да протестират, че така не можело и че ще правят оплакване до кварталния, ама има ли такъф никой не знае.

И до районния кмет на района да се оплачат, че само това сме слушали и така нататъка и ни показаха даже писмото, написано с цял ферман подписи и имена и егенетата, подписано от тия същите комуняги. Пешо обаче мръдна някъде и по обяд се прибра и каза че е бил у свой приател и е взел интернационала на комунягите на компактендиск ама заедно го е монтирал авера му заедно с "Въх, рамо", един път "Въх, рамо", един път "Интермационала" и пак го нагласи само да си тръгва и само да си спира и отново да тръгва.

И ела да видиш какъф кодош, аркадаш, комунягите пак са от бесни по-бесни щото сфащат, че е голям кодош. Но нищо не могат да предприемат щото хем е нашата и хем е тяхната, тоест значи наравно, кажи го реми, но то си е пълен кодош, а ние си бичим без коз, с коз и се кефим на "Въх, рамо" и цапваме биричката. А като почне "Интернационала", ама голям духов оркестър с мъжко пеене в хор, и ние пеем "Интернационала" и се скинваш от смях, щото е голям майтап, а комуняк от майтап не разбира. Жестоко!

Сега новото. Вчера, ама още рано гледам пет-шест от комунягите седнали в бесетката, нищо сега нали е се пак обща, викам ще поседат, ще поседат пък ние ше седнем, но ония си седат час-два не мърдат, звъна на Пешо викам, кво правиме сега, как да ги разкараме щото това не е салон за конференции?! Онуй време като сковахме бесетката, ама всички и червени и зелени и всякакви я сковахме за да играем белот и най-вече само заради това, това си беше нещо като уговорка. А Пешо ме води на балкона и от там що да гледам, комунягите играят на карти, бре викам, тия от белот нищо савсем не вдяват, Пешо викам, кво правиме? Пешо вика: ще им намеря цаката, ти ги сабери другите, щото като ги сурна от бесетката веднага да седнем. А аз ги сабрах и отидохме да позяпаме, да покибичим какъф им е белота и гледай комунягите им, на "Черен Петър" играят, майка им. Пеша минава, смигва и се прибира в къщи, а ние седим на празна ясла и гледаме "Черния Петър", а ония тихичко се подхилват и сърбат по кафенце, ама вече минава кое време и си е все същото, и така.

Глей сега какво става. Минава с каруца един циганин с две циганета и се дере колко му глас има: "Старии неща купуам, стари весници купуам!". И спъна кончето пред бесетката и пак: "Стари весници купуам..." и Пешо вика от балкона: "Колко даваш?" и дига един бая кашон със стари весници. А мангала го отмери на око и вика, два лева, но Пешо дига, 5 лева. Мангала вика, не и отпъва кончето, ма Пешо вика дай 3 лева и ги зимай, имам още точкоз в мазата и тяй земи за 2 лева и пазарлъка стана.

И тогава ела ми виж как комунягите наскочиха да мъкнат стара хартия, в туй време ние се настанихме с по биричка и шоуто настана, "Въх, рамо", "Интернационала", "Въх, рамо" и пак, с коз без коз, а ония мъкнат чували с весници ама най много "Дума" и "Сега", толкоз бали "Дума" на едно място не бях виждал. А през туй време Пешо върна на мангала парите, даде му още пет лева и му шушна нещо, а мангала, гледаш го прост мангал, ама мангал и половина, сече му и натам и насам пипката, се ухили и му вика: "Дай още два лева и готово!", и Пешо му даде, а мангала вика на комунягите: "Туй, вика, е "Дума", туй не го зимам!". "Ама защо?!", викат ония, "Щото вика мангала, туй и за подпалка не става!".

И тръгна, а ние си го откарахме до ракията. Да живей "Въх, рамо".

(Автор: Бат Жоро Матакиев /Матака/)

1 коментар:

Djoko каза...

XAXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAXA! YJAST!
KAKVI XORA IMA, A? TC TC TC.....