Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 ноември 2009 г.

Правдиви и вълнуващи думи за истинските борци срещу комунизма, за мъчениците на новата българската демокрация

Младият журналист Петър Добрев е написал и публикувал на две места - в блога За българските работи и в News.bg - един много интересен текст, който ви препоръчвам непременно да отделите време и да прочетете. Той се нарича "Отказ от комунизъм" и можете да го намерите на линковете, които съм сложил по-горе. Ето основното от замисъла, от идеята на автора:

20 години след края на комунистическия режим България няма много желание да празнува. Повечето хора са се обединили около мнението, че „всичко е било сценарий" и единствено „комунистите са заменили политическата власт с икономическа". Като всяка конспиративна теория, това е само в отделни елементи истина. За да покаже, че „сценарият" се е писал често и от обикновените хора, „News.bg" публикува поредица от разкази за българската 1989 г. Защото, както е казал Илия Минев - първата личност, на която ще се спрем - „най-опасният враг на човека е отрицанието на всичко и всички".

Аз бях длъжен да подкрепя Петър Добрев, понеже долових ценността на това, по което се е захванал да работи, и затова написах в блога му следния коментар:

Поздравления за хубавата идея да се пише за случилото се и от тази гледна точка, а също и за правдивия и вълнуващ текст, който току-що прочетох! Благодаря за емоцията, която ми подарихте!

Защото точно така трябва да се пише за миналото: да се открие болезнената истина за случилото се. А също и да се каже истината за ония истински, най-твърди, безкопромисни, смели, но и в същото време толкова човечни борци срещу комунизма, които после бяха изтикани от самозванковците, от мерзавците - и умряха непризнати!

Ще очаквам с интерес другите статии от обявената поредица и също така я препоръчвам на читателите и на моя блог.

Няма коментари: