Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 19 януари 2010 г.

Натискът, упражняван върху протестиращите в Музикалния театър и във Филхармонията, не е оказван над културна институция и по времето на Живков!

Днес получих следното важно писмо, касаещо ситуацията около Софийската Филхармония и Музикалния театър, на което веднага давам по-широка публичност - публикувайки го в отделен постинг:

Госпожи и господа!

Благодарим на всички – за мненията, съветите, препоръките и добронамерените публикации – благодарим ви топло и сърдечно.

Благодарим на Блога Грънчаров и на неговия собственик – философа Ангел Грънчаров.

Имаме нужда от вашата подкрепа. От вашето съдействие.

От излизане на яве – на нови факти, от осветляване на събития, свързани с провеждането на конкурса за директор на Музикалния театър, както и от нова светлина върху факти и събития, свързани с лица, непосредствено участвали в този конкурс, в подготовката му, в провеждането му, и т. н. Затова, призоваваме ви, ако сте носители на такава информация, изнесете я на бял свят.

Предварително ви благодарим.

Уверяваме ви, ние ще се опитаме да отстоим позициите си. Трябва да постигнем това, по мнението на мнозина от нас – на всяка цена!

За съжаление, сред нас вече има и хора, огънали се, привикани в Министерството на културата и убеждавани, че ще е по-добре да са от „другата страна на барикадата“.

Това не прави чест на министъра, както и по-специално на ресорния зам. министър Дерелиев, излязъл вчера с интервю във в. „Труд“, размахвайки пръст, че няма да получим заплати…

Такъв натиск не е оказван над културна институция и по времето на Живков! При това, наченатата „министерска игра“ е нелоялна, с опити за нанасяне на „удари под кръста“. Силовите прийоми са вече факт!

Инак, ние вече очакваме, и „танковете да дойдат“.

Г-н Грънчаров,

Без да ви въвличаме пряко в нашата битка, в отстояването на нашата позиция, имаме необходимост от следното ваше съдействие:

Моля, сумирайте в отделна Блог-папка ВСИЧКО, написано досега за случая Музикален театър „Стефан Македонски“, както, също така, и няколко съществени „кадри“ от случая със Софийската филхармония и проведената и там „фарс-пародия“ с избирането на директор.

(Молим ви – всичко! – дори и… някои „невчесани“ мисли! Те, в общия поток на изтичаща информация, понякога дават по-образна представа за някои детайли.)

При сегашните обстоятелства, всичко досега написано във Блога Ангел Грънчаров, е разхвърляно, неподредено и не-класифицирано!

Една коректна класификация (било то по реда на направените изказвания, било то, по някакъв друг начин) би ни била много полезна, първо: от гледна точка на систематизирана и подредена информация, и, второ: една подобна пълна История на събитието бихме могли, при необходимост, незабавно да представим пред по-висока (в т. ч. и международна) инстанция – което, ние не изключваме – на този етап – да сторим.

БОГ ДА ПАЗИ МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР „СТЕФАН МАКЕДОНСКИ“!

Написа: От името на група изпълнители при Музикалния театър „Стефан Македонсти“, Йосиф Александъров

На което моя милост (А.Г.) отвърнах така:

С удоволствие изпълнявам молбата на господин Александров да подредя всички публикации по темата около действията на културния министър и средите около него, които приблизително можем да наречем "културна номенклатура". Ако искаме да сме гражданско общество, следва да си помагаме и да сме солидарни, да откликваме на проблемите на другия.

Лично аз смятам, че случващото се в Софийската филхармония и Музикалния театър касае всички български граждани, даже и ония, които не съзнават това. Моля се протестиращите заради несправедливостите и злоупотребите в тази област да имат сили и да не се пречупят в отстояването на справедливите си искания. Те ще успеят обаче само ако цялата общност прояви съпричастност с тяхната борба и ги подкрепи. В този смисъл съм щастлив, че мога с нещо, макар и малко, да им съдействам чрез блога си.

А ето сега и списъка на всички публикации по визираната важна тема (ако нещо съм пропуснал, моля човекът, който констатира пропуска, да ми съобщи, за да попълня липсващото): Всички публикации, отзиви и коментари в блога на Грънчаров по проблемите на Софийската Филхармония и Музикалния театър

Няма коментари: